Total Media News

Sanatate
Macesul (Rosa canina) PDF Imprimare Email
Joi, 14 Martie 2013 08:56

                              Descriere

                 Macesul este un arbust, inalt de 1-3 m, avand ghimpi cu baza lata, iar varful curbat in jos in forma de secera. Frunzele sunt compuse, formate din mai multe foliole, de obicei 5-7, de forma ovala, dintate pe margini.

                                       

                La baza frunzelor se afla doua frunzisoare mai mici (stipele). Florile sunt de culoare roz, uneori albe, dispuse cate 2-3 la varful ramurilor. Fiecare floare este formata din 5 sepale, 5 petale, numeroase stamine dispuse pe un receptacul care la maturitate devine carnos si de culoare rosie. In acest receptacul, numit impropriu fruct, se afla numeroase achene, in realitate adevaratele fructe, carora in mod obisnuit li se spune seminte. Infloreste in luna iunie. Creste prin tufisuri, pe dealuri, la marginea drumurilor si a padurilor.

Citeşte mai mult...
 
Stiri premium
Papa Francis - Jorge Mario Bergoglio PDF Imprimare Email
Miercuri, 13 Martie 2013 21:43

           Cardinalul Jorge Mario Bergoglio, 76 de ani , din Argentina, a fost ales  de  Biserica Catolică noul Papă miercuri seara.

                                              

     Mii de catolici s-au adunat sub umbrele în afara Bazilica Sf. Petru, asteptand cu nerabdare pentru pontifului bisericii 266th să iasă și să abordeze credincioși de la balcon.

  Noul  Papa il  va înlocui   pe   Papa Benedict al XVI-lea, a cărui demisie surpriză în ultima lună a determinat 115 cardinali romano-catolică a iniția un conclav, un sens sintagmei latine "cu o cheie", pentru a alege un nou lider pentru lume aproape 2 miliarde de catolici.
     Bergoglio va deveni primul papă din America Latină, o regiune a lumii cu 480 de milioane de catolici. El a câștigat   cu  două treimi necesarul    de  voturi, după doar două zile de conclav.

    Conclavul   a  avut  de  ales  dintre  mai  multi   candidați , inclusiv Cardinalul Peter Turkson Kodwo Appiah, care ar fi devenit primul papă din Africa, în timpurile moderne.

Citeşte mai mult...
 
Legislatie
Legislatie noua 13 martie 2013 PDF Imprimare Email
Miercuri, 13 Martie 2013 15:19

                     Monitorul Oficial, Partea I nr. 126 din 07/03/2013


            Lege nr. 23/2013 - Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 105/2011 pentru modificarea art. 1 din Legea nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, precum şi a art. 8 din Legea nr. 339/2005 privind regimul juridic al plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante şi psihotrope
           Decret nr. 267/2013 - Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 105/2011 pentru modificarea art. 1 din Legea nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, precum şi a art. 8 din Legea nr. 339/2005 privind regimul juridic al plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante şi psihotrope

Citeşte mai mult...
 
Consumator
extragerile LOTO nu se mai transmit la TV PDF Imprimare Email
Miercuri, 13 Martie 2013 09:16

       LOTO 6/49. Situaţie fără precedent: de ce nu se mai transmit la TV extragerile LOTO.

                                                  

         LOTO 6/49, JOKER şi NOROC - o bună parte dintre români urmăresc cu sufletul la gură NUMERELE CÂŞTIGĂTOARE la extragerile care au loc, de obicei, de două ori pe săptămână.

       În ultima săptămână însă, extragerile loto nu s-au mai transmis la televiziunea publică, care, de altfel, a fost şi amendată de CNA după ce o vedetă autohtonă şi-a expus părţile intime în timpul unei emisiuni loto. Motivul întreruperii emisiunilor este expirarea contractului de peste 3 milioane de lei încheiat între Loteria Română şi Societatea Română de Televiziune.

Citeşte mai mult...
 
Stiri premium
Ministrul Sanatatii: Directiile de sanatate publica judetene si CAS judetene, desfiintate.. PDF Imprimare Email
Miercuri, 13 Martie 2013 09:09

         Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat, marţi, că direcţiile de sănătate publică judeţene şi casele de asigurări de sănătate publică judeţene vor fi desfiinţate în următoarele zile.


         Nicolăescu a precizat că măsura desfiinţării direcţiilor de sănătate publică judeţene şi caselor de asiguări de sănătate publică judeţene va aduce economii la buget.

Citeşte mai mult...
 
Imobiliar
Ponta: Legea privind despagubirile e impotriva samsarilor. PDF Imprimare Email
Miercuri, 13 Martie 2013 09:06

         Restituirile în bani se vor face pe 7 ani, drepturile litigioase vor fi impozitate cu 85%

 

          Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că proiectul de lege privind despăgubirile, pe care Guvernul îşi va angaja răspunderea, este unul împotriva "samsarilor" din acest domeniu, el arătând că "aceşti samsari" i-au scris proiectul pe această temă senatorului Mihai Răzvan Ungureanu.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 756 din 943

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home