Total Media News

Ultimele sitiri

Sanatate
Combaterea acneei PDF Imprimare Email
Marţi, 01 Aprilie 2014 10:33

      Cel mai indicat este un tratament personalizat, dupa depistarea cauzei care a generat acneea, insa se poate incerca totusi, umatorul tratament fitoterapeutic:

              
- In primul rand e necesar un regim alimentar din care sa excludeti carnea si produsele lactate foarte grase (cascaval, telemea de oaie si de bivolita, branza topita, laptele de la tarani) si condimentele picante.
- Ca plante, e util sa beti in fiecare zi 3-4 cani dintr-un macerat la rece alcatuit din musetel, pelin, pin, salvie, ghintura, papadie, coada soricelului, mesteacan, coada calului, osul iepurelui, trei frati patati, brusture, in parti egale; se pun 2 lingurite la 1 cana de apa si se lasa la macerat 6 ore, de seara pana dimineata, se strecoara si se tine la frigider. Se scoate cate o cana cu o ora inainte de consumare pt. a ajunge la temperatura camerei.

Citeşte mai mult...
 
Invatamant
Propunerea ca parintii sa aiba zi libera la inceperea anului şcolar, adoptată tacit de Senat PDF Imprimare Email
Luni, 31 Martie 2014 22:33

    Părinţii care au copii în învăţământul preuniversitar ar putea să beneficieze de o zi liberă în prima zi a anului şcolar, potrivit unei propuneri legislative adoptate tacit de Senat.

               

   Proiectul, iniţiat de senatorul UNPR Constantin Popa, prevede ca ziua de începere a fiecărui an şcolar să poată fi acordată ca zi liberă părinţilor ai căror copii sunt elevi în învăţământul preuniversitar.

  Potrivit propunerii legislative, care a primit un raport favorabil din partea Comisiei pentru muncă a Senatului, această zi ar urma să fie recuperată în următoarele 30 de zile calendaristice.

  Iniţiatorul arată, în expunerea de motive, că în fiecare an şcolar, mii de elevi "îşi pun pentru prima dată ghiozdanul în spate şi păşesc cu emoţie în clasele unde vor descifra tainele învăţăturii" şi că există foarte multe cazuri în care unii părinţi sunt nevoiţi să se învoiască, să îşi ia concediu fără plată sau, "mai rău, alţii sunt sancţionaţi de angajatori pentru că întârzie la muncă".

Citeşte mai mult...
 
Auto
Opel se retrage de pe piata chineza PDF Imprimare Email
Luni, 31 Martie 2014 13:43

    Opel, divizie a General Motors, se va retrage de pe piata din China, o decizie pe care seful companiei a descris-o ca fiind mult intarziata, transmit AP si Reuters.

                                
   Vineri, Opel a anuntat ca livrarile in China vor inceta in ianuarie 2015.

   Anul trecut, cei 22 de dealeri Opel au vandut pe piata chineza 4.365 de vehicule, un numar extrem de scazut fata de cele 810.000 de modele Buick vandute de grupul american General Motors.Directorul general al Opel, Karl — Thomas Neumann, a afirmat ca 'ar fi costat sute de milioane de euro imbunatatirea imaginii brandului Opel si extinderea retelei de distributie'. De asemenea, Opel intentioneaza sa investeasca 245 de milioane de euro (337 de milioane de dolari) in principala sa fabrica din Germania, Ruesselsheim.

Citeşte mai mult...
 
Consumator
Campania : Ai parcat ca un BOU PDF Imprimare Email
Luni, 31 Martie 2014 07:34

                  Poliția, pe locurile pentru cei cu dizabilități

 

                  

     Mașini parcate pe trecerea de pietoni, pe  locurile rezervate celor cu dizabilități sau pe spațiul verde.

    Așa arată cele mai multe dintre fotografiile postate pe pagina de Facebook a campaniei “Ai parcat ca un bou”. 

    Surprinzător este că printre autovehiculele parcate neregulamentar se numără chiar și câteva mașini aparținând Poliției. De exemplu, una dintre ele a fost lăsată pe locul rezervat persoanelor cu dizabilități, în parcarea unui supermarket din București.Campania, demarată în luna ianuarie, care îi invită pe oameni să lipească stickere  inscripționate “Ai parcat ca un bou”, pe mașinile pe care le văd parcate neregulamentar, a strâns sute de fotografii.

Inițiatorii demersului nu vor însă se se oprească aici. Tinerii lucrează acum la o aplicație pentru smartphone, cu ajutorul căreia se poate fotografia mașina parcată neregulamentar, iar publicarea pe pagina de Facebook a campaniei se va face automat, alături de coordonatele GPS.

Citeşte mai mult...
 
Auto
Guvernul va inapoia, trimestrial, transportatorilor 4 centi din acciza la carburant pe baza facturii PDF Imprimare Email
Duminică, 30 Martie 2014 22:22

   Guvernul va înapoia transportatorilor 4 cenţi din cei 7 cenţi reprezentând acciza la carburant care va fi introdusă din aprilie, sumă care va fi achitată trimestrial şi pe baza facturii de achiziţionare a carburantului, a declarat premierul Victor Ponta.

                           

    El a precizat că actul normativ care va reglementa acest sistem va fi aprobat, miercuri, de Guvern.

   "Am stat de vorbă cu Uniunea Naţională a Transportatorilor şi am întrebat: domn’e, care e efectul asupra voastră a acestei accize ? Şi mi-au zis: iată ce se întâmplă, s-ar putea să alimentăm mai mult în Ungaria sau s-ar putea să alimentăm tranzitul. Şi, bun, care e soluţia ? Păi, uite cum se întâmplă în şase ţări din Uniunea Europeană: măriţi cu şapte eurocenţi, dar dacă vă aducem factura prin care am cumpărat în mod corect, legal, de la benzinărie, daţi-ne înapoi o parte din această creştere de acciză. Miercuri, vom adopta actul normativ prin care trimestrial - cele şase ţări au sisteme diferite, unele dau o dată pe an, altele semestrial sau trimestrial - deci, tot ceea ce se cumpără de transportatorii care au licenţă de transport, cu factură, motorină, în trimestrul trei îmi aduce acea factură şi, din şapte cenţi, cât a crescut, trei îi dă transportatorul şi patru ţi-i dă Guvernul înapoi", a relatat Ponta la România TV.

Citeşte mai mult...
 
Energie
Transelectrica anticipeaza pentru acest an venituri in stagnare si un profit in scadere cu peste 50% PDF Imprimare Email
Duminică, 30 Martie 2014 22:10

    Compania Transelectrica, controlată de stat, estimează pentru acest an venituri de 2,6 miliarde de lei, în stagnare faţă de 2013, şi cheltuieli în urcare cu 6,8%, la 2,48 miliarde de lei.

                                               

  Veniturile de anul trecut au totalizat 2,57 miliarde de, în timp ce cheltuielile au însumat 2,32 miliarde de lei, astfel că Transelectrica a obţinut un profit net de 203,3 milioane de lei. Ţinta de venituri pentru anul 2013 a fost de 2,8 miliarde de lei.

  Compania a anunţat miercuri că propune acţionarilor dividende de 163,3 milioane lei (36,6 milioane euro), de 5,5 ori mai mare faţă de cele distribuite anul trecut.

  Potrivit proiectului de buget pentru acest an, Transelectrica ar urma să obţină un profit net de 96,9 milioane de lei, mai puţin de jumătate faţă de câştigul înregistrat în 2013.

Veniturile pentru 2014 au fost fundamentate ţinând seama, în principal, de cantitatea de energie electrică programată pentru livrare (în scădere cu 4% faţă de 2013) şi tariful mediu pentru serviciul de transport (mai mare cu 5,7%). Veniturile din exploatare sunt estimate la 2,52 miliarde de lei şi reprezintă 97% din încasările totale.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 593 din 943

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home