Total Media News

Ultimele sitiri

Auto
Piata auto are o creștere de 21,7% faţă de aceeași perioadă a anului trecut PDF Imprimare Email
Marţi, 15 Aprilie 2014 16:05
                   Trimestrul I 2014   a  fost   pozitiv chiar și fără volumele din Programului “Rabla” 
                      
 
   Pe ansamblul pieţei livrările totale de autovehicule (autoturisme + vehicule 
comerciale), înregistrează în Trimestrul I din 2014 o creștere de 21,7% faţă de aceeași 
perioadă a anului trecut. În interiorul acestei creșteri, avem autoturismele cu + 19,1%.    Este pentru prima dată din 2009 până acum când în Trim. I se înregistrează o creștere față de anul precedent și cea mai mare creștere pe această perioadă din 2007 până în 
prezent (a mai existat doar în 2008, dar numai de 17%). 
Si pe plan european se remarcă o evoluție pozitivă, principalele țări europene 
înregistrând creșteri destul de importante (Franța 3,3%, Germania 5,6%, Italia 6%, Spania 
11,8%, UK 13,7%). 
In continuare, vânzările pe piața din România sunt susţinute de achiziţiile realizate de 
către persoanele juridice (84% din volumulul total înregistrat pe Trim. I din 2014). 
Pe de altă parte, un aspect ce merită semnalat, este faptul că înmatricularile de 
autoturisme rulate au scăzut cu 11,6% față de trim. I 2013. Cu toate acestea, volumul lor 
(46.800 unități în T1 2014) rămâne ridicat comparativ cu cu cel al autoturismelor noi (cca. 3,5  ori mai mare), deși în scădere față de situația din Trim. I 2013 (când au fost 4,7 rulate la unul  nou). 
 
Citeşte mai mult...
 
International
Ianukovici: Ucraina a intrat în RĂZBOI CIVIL. PDF Imprimare Email
Luni, 14 Aprilie 2014 21:59

   Preşedintele ucrainean înlăturat de la putere, Viktor Ianukovici, a apreciat, duminică, faptul că Ucraina a intrat în război civil, au anunţat agenţiile de presă din Rusia.


  O operaţiune "antiteroristă" a fost lansată în oraşul ucrainean Slaviansk, împotriva militanţilor proruşi care ocupă sedii ale serviciilor de securitate, anunţă ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov. Intervenţia forţelor speciale ucrainene s-a soldat cu morţi şi răniţi de ambele părţi, anunţă ministrul Arsen Avakov.

Preşedintele ucrainean înlăturat de la putere, Viktor Ianukovici, a apreciat, duminică, faptul că Ucraina a intrat în război civil, au anunţat agenţiile de presă din Rusia, citate de AFP.

"Sângele a fost vărsat. Ţara noastră se află de-acum într-o situaţie nouă, de fapt, a început să intre în război civil", a declarat el.

Citeşte mai mult...
 
Legislatie
ICCJ stabileşte că prescripţia răspunderii penale este o instituţie autonomă faţă de cea a pedepsei PDF Imprimare Email
Luni, 14 Aprilie 2014 21:45

      Un complet de nouă judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a stabilit, luni, că prescripţia răspunderi penale reprezintă o instituţie autonomă faţă de instituţia pedepsei şi a admis în acest fel o sesizare a Curţii de Apel Bucureşti prin care această instanţă cerea lămuriri privind aplicarea legii penale mai favorabile în cazul prescripţiei.

                                                 

  ICCJ a dezbătut sesizarea făcută de CAB, secţia 1 Penală, în dosarul 530/303/2013 - un dosar de înşelăciune -, prin care s-a solicitat pronunţarea unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea de principiu a problemei de drept vizând aplicarea legii penale mai favorabile în cazul prescripţiei răspunderii penale, respectiv dacă prescripţia răspunderii penale reprezintă o instituţie autonomă faţă de instituţia pedepsei.

Citeşte mai mult...
 
Sah
De ce pleaca sportivii de top din ROMANIA ? PDF Imprimare Email
Luni, 14 Aprilie 2014 15:48

 Astazi  despre  :

                                     Dieter Nisipeanu

             

       

    Liviu-Dieter Nisipeanu (n. 1 august 1976Brașovjudețul Brașov) este un șahist din România. Mama sa este săsoaică.

    Primul său antrenor, cel care l-a îndrumat de la vârsta de 7 ani, a fost maestrul internațional Radovici Corvin, același antrenor ce l-a descoperit și șlefuit pe Florin Gheorghiu, primul mare maestru român. La vârsta de 17 ani a câștigat campionatul național de seniori.

   

     Când citeşti despre Dieter Nisipeanu, îţi sar în ochi câştigarea europeanului de şah din 2005, locul 3-4 la mondialul american din '99 şi, chiar dacă pierdut, meciul cu bulgarul Veselin Topalov.


   Aşa că te duci spre el oarecum temător, gândind că marele maestru îţi va arunca, zeflemitor, vreo două vorbe. Te gândeşti chiar că ar fi îndreptăţit să facă asta, doar presa de sport îşi umple paginile cu femei de fotbalişti.

Dar omul vorbeşte liber, glumeşte mereu, râde şi are câte o poveste pentru fiecare campionat la care a participat. "Eram în Siberia, la Khanty-Mansiysk. Era un frig de -35 de grade. Şi trebuia să plecăm. Avionul de la Moscova costase 100 şi ceva de euro, la întoarcere ne-au cerut 350 de euro. Cred că se gândeau cât eşti de disperat să pleci şi se jucau cu tine. Oricum, puteau să ne citească mai bine. Dacă ar fi cerut 500, tot le-am fi dat". 
Apoi, alte poveşti, din Serbia în război, din Columbia cu miliţiile şi armata pe străzi, şi de prin alte bucăţi de Glob, cu transportoare de rachete, "care te depăşesc în mijlocul oraşului". Şahistul are 34 de ani, un păr blond şi lung, strâns în coadă, şi privire de om inteligent. Se fereşte să vorbească despre televiziuni, moravuri. Însă parcă nici nu ai vrea să-l auzi şi pe el vorbind despre astea, doar e cel mai mare şahist al României. "Văd mai bine, dar joc mai prost"

Citeşte mai mult...
 
Financiar
BCR elimină comisioanele OUR garantat pentru plăţile în valută către bănci din cadrul Grupului Erste PDF Imprimare Email
Luni, 14 Aprilie 2014 14:16

   Banca Comercială Română (BCR) a eliminat, recent, comisionul OUR garantat care se aplica pentru operaţiunile de plăţi indiferent de valută, iniţiate către beneficiari ce deţin conturi în bănci din cadrul Erste Bank Group.

                     

   Comisionul OUR este modalitatea de comisionare aferentă tranzacţiilor în valută potrivit căreia comisioanele tuturor băncilor de pe traseul plăţii sunt suportate de către ordonator. Comisionul OUR garantat exclude posibilitatea decontării ulterioare a eventualelor comisioane. Comisionul plăţii este acum suportat de ordonator o singură dată, la efectuarea plăţii.

Eliminarea comisionului OUR garantat se aplică pentru operaţiunile de plăţi iniţiate către beneficiari ce deţin conturi în urmatoarele bănci:

Citeşte mai mult...
 
Sporturi individuale
Manny Pacquiao a redevenit campion WBO la semimijlocie PDF Imprimare Email
Duminică, 13 Aprilie 2014 17:52

    Pugilistul filipinez Manny Pacquiao a redevenit campion mondial la categoria semimijlocie, versiunea WBO, după ce l-a învins la puncte pe americanul Timothy Bradley, sâmbătă, la Las Vegas.

                               

   Pacquiao, 35 de ani, a câştigat la puncte, scor 116-112, 116-112, 117-111, la doi ani după o înfrângere controversată tot în faţa lui Bradley.

În meciul cu "Pac Man", Bradley, 30 de ani, a suferit prima înfrângere în 33 de întâlniri.

Pacquaio a înregistrat al 56-lea succes din carieră.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 588 din 943

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home