Total Media News

Ultimele sitiri

IT
Sfaturi pentru alegerea unei camere video PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 26 Aprilie 2014 21:42

   Chiar dacă în 2014 toată lumea face fotografii și filmează cu smartphone-ul, sunt mulți care înțeleg valoarea adăugată a unei camere video dedicate.

     

    Multele avantaje depășesc în mod cert dezavantajul de a căra un aparat în plus.

    Chiar acum câteva săptămâni un prieten m-a sunat cu rugămintea de a-l ajuta să își cumpere o cameră video. Aștepta un copil și, ca orice tătic, dorea să păstreze acele momente importante în viață, care pot avea loc numai o dată. I-am oferit o serie de sfaturi, pe care le-am structurat apoi în cadrul acestui articol.

Citeşte mai mult...
 
Stiri premium
Zeci de localnici au protestat la Pungeşti în sediul primăriei PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 26 Aprilie 2014 20:51

       Zeci de localnici din comuna vasluiană Pungeşti au protestat, vineri după-amiază, în sediul primăriei din localitate, pe timpul şi la finalul şedinţei ordinare de Consiliu Local, fiind vizat primarul Mircea Vlasă, în zonă făcându-ţi apariţia poliţiştii, pentru prevenirea unor incidente.

                      

    Sediul Primăriei Pungeşti, judeţul Vaslui, comună unde compania Chevron a ridicat prima sondă de explorare a gazelor de şist din România, a fost scena unor noi proteste ale localnicilor, care au umplut holul instituţiei, pe timpul şi la finalul şedinţei ordinare de Consiliu Local, transmite corespondentul MEDIAFAX.

    Vizat de huiduielile şi scandările celor aproximativ 30 de oameni a fost primarul Mircea Vlasă, localnicii acuzându-l că ar fi obţinut în mod ilegal terenul pe care l-a concesionat companiei americane pentru desfăşurarea activităţilor de forare în zonă.

Citeşte mai mult...
 
Consumator
Moody’s a îmbunătăţit perspectiva ratingului României de la negativă la STABILĂ PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 26 Aprilie 2014 19:26

     Moody’s a îmbunătăţit perspectiva ratingului Baa3 al României de la negativă la stabilă, anticipând că evoluţia bună din 2013 a indicatorilor macroeconomici va continua, în timp ce riscurile privind creşterea economică şi finanţarea au scăzut datorită redresării zonei euro.

                           

    Agenţia de evaluare financiară a menţinut ratingul României pentru datoriile pe termen lung la nivelul Baa3, iar cel pentru datoriile pe termen scurt la P-3, considerând că avansul PIB va fi susţinută de creşterea exporturilor şi absorbţia fondurilor europene, chiar dacă consumul intern şi creditarea ar putea rămâne sub nivelul anterior crizei în viitorul apropiat, se arată într-un comunicat al Moody’s.

   Ratingul Baa3 se află la cel mai redus nivel din categoria investment grade.

   Moody’s notează faptul că deficitul bugetar şi nivelul moderat al datoriei publice atenuează o parte din riscurile reprezentate de dependenţa guvernului de finanţarea externă.

Citeşte mai mult...
 
Politic
Avantajele de a fi eurodeputat. PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 26 Aprilie 2014 19:16

   Câţi bani câştigă trimişii României în Parlamentul European   ?

 

     Europarlamentarii beneficiază, pe lângă salariul de peste 6.000 de euro, de mai multe indemnizaţii (pentru cheltuieli generale, indemnizaţii de şedere, indemnizaţii anuale de călătorie), de rambursarea cheltuielilor de deplasare, precum şi de circa 20.000 de euro lunar pentru angajarea asistenţilor.

                     

   Salariul brut al unui europarlamentar este de aproximativ 7.900 de euro, achitat din bugetul PE. După reţinerea impozitului comunicat şi a contribuţiei pentru asigurarea de accident, salariul net ajunge la circa 6.200 de euro, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Parlamentului European. De asemenea, statele membre pot să perceapă din salariu un impozit naţional.

   Salariul de bază este stabilit la 38,5% din salariul de bază al unui judecător al Curţii Europene de Justiţie. Există şi câteva excepţii: deputaţii care au avut un mandat în Parlamentul European înainte de alegerile din 2009, când a fost stabilit acest sistem unic de salarizare, au putut opta pentru menţinerea sistemului naţional anterior pentru salariu, indemnizaţia tranzitorie şi pensii.

Citeşte mai mult...
 
Sporturi de iarana
CIO sanctioneaza un jucator leton de hockey pentru testul anti doping de la Sochi PDF Imprimare Email
Vineri, 25 Aprilie 2014 13:23
              The International Olympic Committee (IOC) a anuntat azi ca  Ralfs Freibergs din Letonia a fost exclus  din XXII Olympic Winter Games in Sochi.
       Freibergs, 23 de ani , a avut doua probe de urina ce au dovedit k este pozitiv la testarea anti doping .
Comisia de disciplina CIO , compusa in acest caz din Denis Oswald (Chairman), Gunilla Lindberg and Claudia Bokel, a decis urmatoarele
I           Atletul, Mr Ralfs Freibergs, Letonia, Ice Hockey este descalificata din  Play-offs Sferturilor – Canada vs Letonia
II.         Atletul este exclus din editia  XXII Olympic Winter Games in Sochi in 2014.
III.         Diploma atletului pentru locul 8 , este de asemenea retrasa .
VI.        Decizia intra imediat in vigoare .
 

                      

 

 

Citeşte mai mult...
 
Invatamant
Locuri mai multe la scoli profesionale , mai putine la liceu in anul scolar 2014-2015 PDF Imprimare Email
Joi, 24 Aprilie 2014 08:27

         Cifrele de şcolarizare în învăţământul profesional şi postliceal au fost majorate pentru anul 2014-2015, pentru a se asigura şcolarizarea în proporţie de 100% a elevilor în învăţământul general obligatoriu, iar cifrele pentru învăţământul gimnazial şi liceal au scăzut, conform evoluţiei demografice.

                                          

      Modificările au fost decise în şedinţa de miercuri a Guvernului, prin hotărâre, a anunţat Executivul.

     "Actul normativ nu aduce noutăţi de fond faţă de anii şcolari/universitari precedenţi. S-au efectuat corecţii prin majorări ale cifrelor de şcolarizare la învăţământul profesional şi postliceal, pentru a se asigura şcolarizarea în proporţie de sută la sută a elevilor în învăţământul general obligatoriu. De asemenea, în concordanţă cu evoluţia demografică a populaţiei de vârstă şcolară, s-au scăzut cifrele de şcolarizare pentru învăţământul gimnazial şi liceal (clasa a IX), învăţământ de zi", se arată într-un comunicat al Guvernului.

    Conform proiectului de hotărâre, prezentat în urmă cu două săptămâni, de Ministerul Educaţiei, pentru 2014-2015 vor fi aceleaşi cifre de şcolarizare în învăţământul universitar şi postuniversitar, scăzând însă cu câte 20.000 cele din învăţământul gimnazial şi liceal şi crescând cu 30.000 de locuri cele pentru învăţământul profesional şi cu 5.000 cele la postliceal.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 585 din 943

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home