Total Media News

Auto
Michael Schumacher implineste astazi 45 de ani PDF Imprimare Email
Vineri, 03 Ianuarie 2014 21:45

              Septuplul campion mondial la Formula 1, Michael Schumacher, grav rănit într-un accident de schi şi aflat în comă indusă într-un spital din Grenoble, împlineşte astăzi 45 de ani.

                                                   

                Michael Schumacher s-a născut pe data de 3 ianuarie 1969, în localitatea Hurth, situată în vestul Germaniei, în landul Nordrhein-Westfalen. El a debutat în Formula 1 la vârsta de 22 de ani, la volanul unui monopost Jordan, în august 1991, în Marele Premiu al Belgiei, desfăşurat pe circuitul Spa-Francorchamps şi a obţinut prima victorie un an mai târziu, pe acelaşi circuit. Schumacher are în palmares şapte titluri de campion mondial, în 1994, 1995 (ambele cu Beneton), 2000, 2001, 2002, 2003 şi 2004 (toate cinci cu Ferrari), performanţă neegalată până acum.

             Schumacher s-a retras prima dată din Formula 1 la finalul anului 2006, apoi a revenit în Marele Circ în 2010, atras de proiectul Mercedes, care cumpărase echipa Brawn GP. Însă în trei sezoane petrecute la Mercedes germanul nu a mai arătat forma care l-a ajutat să intre în posesia celor şapte titluri mondiale. Michael Schumacher nu a reuşit în această a doua etapă a carierei decât un loc 3, la Valencia, în 2012, şi patru clasări pe locul 4.

Citeşte mai mult...
 
Esential
Lista impozitelor si taxelor suplimentare pregatite de Guvern pentru 2014 PDF Imprimare Email
Vineri, 03 Ianuarie 2014 08:13

               Măsurile adoptate de Guvernul Ponta în ultimele luni ale anului 2013, măsuri menite să echilibreze finanţele publice într-un an cu două runde electorale, vor scumpi viaţa românilor şi vor afecta în egală măsură mediul de afaceri.

                                                          

    Majorarea salariului minim se traduce prin amenzi mai mari, noua metodă de calcul a accizelor ar putea duce la scumpirea carburanţilor, alcoolului şi tutunului, iar impozite precum "taxa de stâlp" ar putea crea reacţii în lanţ ce par a fi neglijate de guvernanţi.

    Unele dintre cele mai semnificative majorări de taxe au fost operate în sectorul transporturilor, unde au fost scumpite biletele de călătorie sau au fost propuse taxe mai mari, proiectele aflându-se în dezbatere la ora actuală.

Scumpirea carburanţilor

Cu toate că executivul a decis să amâne cu trei luni introducerea accizei suplimentare de 7 eurocenţi pe litru de carburant, schimbarea metodei de calcul a accizelor, prin indexarea cu inflaţia, va duce la majorarea nivelului acestora începând cu ianuarie 2014.

Citeşte mai mult...
 
Fotbal
Planul de reorganizare al Otelului a fost aprobat de Tribunal PDF Imprimare Email
Duminică, 29 Decembrie 2013 22:23

                          Oţelul Galaţi a scăpat de faliment.

                                                                

     Gălăţenii au reuşit să convingă Tribunalul Bucureşti, care a aprobat planul de reorganizare.

     Potrivit celor de la viaţa-liberă.ro, judecătorul sindic a admis cererea administratului judiciar. Planul de reorganizare prevede perioada de trei ani.Fără decizia instanţei, Oţelul putea avea probleme cu obţinere licenţei pentru sezonul viitor.

     Oţelul a intrat în insolvenţă deşi a primit 20 de milioane de euro de la UEFA, în urma participării în grupele Ligii, în sezonul 2011-2012.

 

 

Citeşte mai mult...
 
Companii
Compania cu cea mai mare productivitate din Romania PDF Imprimare Email
Duminică, 29 Decembrie 2013 08:52

        Cu o cifră de afaceri de peste 900 mil. euro la nivelul anului 2011 şi un singur angajat

 

    Renault Industrie Roumanie poate fi catalogată drept compania cu cea mai mare productivitate de pe piaţa locală. Singurul angajat este Jean Detrun, directorul direcţiei logistice centrale a Dacia. Compania face parte din Group Renault România, care a rulat anul trecut afaceri de 3,92 de miliarde de euro, valoarea neincluzând operaţiunile din interiorul grupului.

    Direcţia Logistică Centrală Dacia asigură expediţia componentelor de vehicule către uzine ale Alianţei Renault-Nissan în lume. În plus faţă de activitatea de expediere piese, Direcţia Logistică Centrală Dacia asigură legătura între cele două uzine de pe platforma de la Mioveni (Uzina Vehicule şi Uzina Mecanică şi şasiuri) şi Direcţia Comercială: livrarea de vehicule şi piese de schimb către reţeaua comercială din România şi din alte ţări.

Citeşte mai mult...
 
IT
Romania a coborat pe locul 13 in topul mondial al vitezei medii de conectare la internet PDF Imprimare Email
Joi, 26 Decembrie 2013 22:39

 

      Romania a coborat pe locul 13 in topul mondial al vitezei medii de conectare la internet, de pe pozitia a noua la sfarsitul anului trecut, dar s-a mentinut in top 10 in Europa, dupa ce, in 2010, internetul romanesc era cel mai rapid de pe continent si al patrulea in lume.

                                            

   Viteza medie de conectare la internet in Romania, inregistrata de compania americana Akamai in raportul trimestrial "Starea Internetului", a crescut cu 3,6% in primul trimestru raportat la ultimele trei luni din 2011, la 6,6 megabiti pe secunda (Mbps), in scadere cu 0,3% fata de nivelul din perioada corespunzatoare a anului trecut, transmite Mediafax.

   Romania a coborat, astfel, de pe locul al cincilea pana pe pozitia a opta in regiunea Europa, Orientul Mijlociu si Africa. Cele mai rapide tari din afara Europei prezente in topul regional sunt Emiratele Arabe Unite, cu o viteza medie de 4,7 Mbps (locul 19 in regiune, respectiv 33 in lume) si Turcia, cu 2,9 Mbps (23 in regiune, 58 in lume).

   Topul european este condus de Olanda, cu 8,8 Mbps, urmata de Elvetia, 8,1 Mbps, Irlanda, 7,3 Mbps, Cehia si Belgia, 7,1 Mbps, Finlanda, 6,9 Mbps si Danemarca, 6,7 Mbps. Suedia se plaseaza in top cu o pozitie sub Romania, cu o viteza medie de 6,3 Mbps, urmata de Ungaria, 5,9 Mbps si Germania, 5,8 Mbps.

Citeşte mai mult...
 
Legislatie
Legea privind GRUPA I de munca, PROMULGATA PDF Imprimare Email
Joi, 26 Decembrie 2013 18:02

         Zeci de mii de persoane vor ieşi la pensie mai repede. Preşedintele Traian Băsescu a promulgat legea care le dă dreptul persoanelor care au lucrat în condiţii grele de muncă să se pensioneze mai devreme.

 

  Aproximativ 65.000 de români se află în această situaţie, iar printre ei se numără muncitori din domeniul mineritului, siderurgiei sau căilor ferate.

  Principiul legii este că, în cazul grupei I de muncă, un an efectiv de lucru va fi calculat ca un an şi jumătate de vechime.

  Spre exemplu, dacă un contribuabil a lucrat 10 ani în condiţii grele, va putea ieşi la pensie la 60 de ani, în loc de 65 de ani.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 620 din 943

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home