Total Media News

Companii
Grupul Rompetrol isi va relua in perioada urmatoare programul de investitii din Romania PDF Imprimare Email
Joi, 23 Ianuarie 2014 21:52

    Grupul Rompetrol își va relua în perioada următoare programul de investiții din România, după aprobarea de către Guvern a acordului de înțelegere încheiat de cele două părți în februarie 2013

                                                      

    “Rompetrol, cu suportul unicului acționar - KazMunayGas, își va respecta angajamentele asumate în fața autorităților române, punându-se astfel bazele unui parteneriat strategic pe termen lung în domeniul energiei. Apreciem decizia și determinarea autorităților pentru găsirea și adoptarea unei soluții mutual benefice.

    Este un semnal pozitiv pentru mediul de afaceri, care are nevoie de un climat economic clar și previzibil, dar și de sprijin pentru atragerea și realizarea de noi investiții” declara Azamat Zhangulov, senior vicepreședinte al Grupului Rompetrol.Grupul este pregătit să transfere 200 milioane USD la bugetul de stat pentru răscumpărarea a aproximativ 26,7% din acțiuni la Rompetrol Rafinare, după finalizarea tuturor procedurilor legale aferente procesului de privatizare. În plus, continuarea investițiilor la rafinăria Petromidia va permite o creștere a profitabilității și a eficienței economice a acesteia, cu efecte pozitive pentru principalii săi acționari – Grupul Rompetrol și statul român.

Citeşte mai mult...
 
Invatamant
Legea Invatamantului pentru Romani-- propunere PDF Imprimare Email
Joi, 23 Ianuarie 2014 09:56

              Propuneri :

        Principii   de baza  pentru  noile  Legi  ale  Invatamintului  :

                                      

1-      Legea  Invatamintului  si  Statutul  Cadrelor  Didactice  trebuiesc  facute  in  concordanta   cu  legile  similare  din  U.E.;

2-      Invatamantul  primar  sa  inceapa  la  varsta  de  6  ani  ( ca  si  in  prezent );

3-      Invatamintul Gratuit  si  Obligatoriu  sa  fie  de  10  ani;

4-      Conducerea  unitatilor  scolare din  invatamintul  primar  sa  fie  asigurata  de  MANAGERI  . Managerii Institutiilor  de  Invatamant  primar  Gratuit si Obligatoriu   :  NU   au  voie  sa  si predea   pe  durata  mandatului  de  Manager.

 

**  Petitie  : --   http://www.petitieonline.com/signatures/legea_invatamantului_pentru_romani/

Citeşte mai mult...
 
Bucatarie - Retete
Regulile gatitului sanatos si rapid PDF Imprimare Email
Miercuri, 22 Ianuarie 2014 16:57

             Pregatirea unei mese delicioase si sanatoase poate fi o activitate foarte simpla, daca stii exact ce reguli sa respecti.

                

    Gospodinele contemporane sunt in fiecare zi puse in fata provocarii de a gati in timp record ceva ce trebuie sa fie si gustos, si nutritiv. Este deci nevoie de cateva reguli care sa ajute la economisirea timpului si la satisfacerea nevoilor familiei.

Cumpara ingredientele corecte pentru mese rapide.
Citeşte mai mult...
 
Auto
Cu vanzari de aproape 430 000 de vehicule, Dacia a stabilit in 2013 un nou record comercial PDF Imprimare Email
Miercuri, 22 Ianuarie 2014 11:07

       Pentru prima oară din 2007, vânzările Dacia au crescut în volum iar marca şi-a accentuat poziţia de lider, ajungând la o cotă de piaţă de peste 31%. 

                                          
- Internaţional: Creştere puternică a vânzărilor, în special în Europa Occidentală.
- După reînnoirea totală a gamei de modele, Dacia lansează în 2014 un program de transformare profundă a reţelei sale comerciale din România.

2013 a fost un an excepţional pentru Dacia, vânzările sale ajungând la 429 540 de vehicule, în creștere de 19,3% față de anul anterior, când fusese atins precedentul record comercial al mărcii.

Această performanță intervine în contextul în care principalele piețe auto unde Dacia este prezentă au cunoscut scăderi ale cererii pentru vehicule noi (-1,7% în Europa, -3% în regiunea Eurasia).

Citeşte mai mult...
 
Consumator
Cosmote fisureaza unul din „lacatele“ care tin clientii legati de operatori PDF Imprimare Email
Marţi, 21 Ianuarie 2014 16:54
                                          
 
    Cosmote, numărul trei pe piaţa locală de telefonie mobilă, care are în spate gigantul german Deutsche Tele­kom, a lansat discret pe data de 9 decembrie a anului trecut „oferta fă­ră obligativitate contractuală“, prin care clien­­ţii pot contracta unul dintre cele patru abonamente din gama „Free“ fără a se obliga la o perioadă minimă în care să plătească o sumă fixă lunară de unu sau doi ani - premieră pentru piaţa locală.
Citeşte mai mult...
 
Tenis
Halep la Primul sfert de Grand Slam PDF Imprimare Email
Luni, 20 Ianuarie 2014 23:27

     Simona Halep a întrecut  pe   Jelena Jankovic pentru a ajunge la primul ei sferturi de finală de Grand Slam, devenind prima femeie româna  pentru a ajunge la sferturile de finala Australian Open in 16 ani - care a făcut-o atunci ?

                                                 

    Simona Halep defeated Jelena Jankovic to reach the first Grand Slam quarterfinal of her career - the first Romanian to reach a Grand Slam quarterfinal in five years.

   The pair's three previous meetings all went to three sets and this one did the same, Halep taking the first set, 6-4, and Jankovic retaliating in the second set, 6-2. The first game of the third set turned out to be a huge turning point - a marathon five-deuce game that eventually went to Halep swung the match completely, as the No.11-seeded Romanian steamrolled to beat the No.8-seeded Serb, 64 26 60.

   "She played really well in the second set," Halep said after the match. "I was a little bit tired after the first set - my energy was very down - but I was ready to play the third set. I was just telling myself I had nothing to lose - it was my chance to fight for every point and for the match, and for my dream.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 613 din 943

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home