Total Media News

Ultimele sitiri

Auto
Taxa auto instituita in ianuarie 2012 contravine Tratatului de Functionare al Uniunii Europene PDF Imprimare Email
Vineri, 14 Februarie 2014 09:04

            Curtea de Justiţie a UE: Taxa auto instituită în ianuarie 2012 contravine Tratatului de Funcţionare al Uniunii Europene

                
       Taxa auto instituită de Guvernul României în ianuarie 2012 contravine Articolului 110 al Tratatului de Funcţionare al Uniunii Europene, a stabilit Curtea de Justiţie a UE, la întrebările preliminare a două instanţe româneşti.

      Decizia Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a fost dată în cauzele conexate C-97/13 şi C-214/13, având ca obiect cereri de decizie preliminară formulate de Tribunalul Sibiu şi de Curtea de Apel Bucureşti.

Ea este obligatorie şi se aplică tuturor litigiilor aflate pe fond.

În Cauza C-97/13, Silvia Georgiana Câmpean a înmatriculat în România un autovehicul de ocazie cumpărat în Germania. Vehiculul, fabricat în 1999, respectă norma de poluare Euro 3.

Câmpean a plătit, la 18 ianuarie 2012, o taxă de poluare în valoare de 2.737 de lei, potrivit Legii 9/2012. La 21 ianuarie, femeia a introdus o acţiune la Tribunalul Sibiu, solicitând restituirea sumei, pe motiv că ea contravine dreptului Uniunii.

Instanţa din Sibiu a decis să suspende cauza şi să întrebe CJUE dacă Legea 9/2012 contravine Articolului 110 din Tratatul de Funcţionare al Uniunii Europene (TFUE).

În cauza C-214/13, George Ciocoiu a dat în judecată Administraţia Finanţelor Publice a Municipiului Teleorman pe motiv că taxa pe poluare plătită pentru un autoturism din Germania este contrară dreptului comunitar. La 6 septembrie 2012, Tribunalul Teleorman a admis acţiunea, iar Administraţia Finanţelor Publice a făcut apel împotriva hotărârii la Curtea de Apel Bucureşti, care a decis suspendarea cauzei şi consultarea CJUE.

Prin urmare, CJUE a stabilit că "Articolul 110 TFUE trebuie interpretat în sensul că se opune unui regim de impozitare precum cel instituit, apoi circumscris de reglementarea naţională în discuţie în litigiile principale, prin care un stat membru aplică autovehiculelor o taxă de poluare care este astfel stabilită încât descurajează punerea în circulaţie, în acest stat membru, a unor vehicule de ocazie cumpărate din alte state membre, fără însă a descuraja cumpărarea unor vehicule de ocazie având aceeaşi vechime şi aceeaşi uzură de pe piaţa naţională".

Citeşte mai mult...
 
Invatamant
Scoala Americana Internaţionala din Buc. anunta noul program de burse pentru anul scolar 2014-2015 PDF Imprimare Email
Joi, 13 Februarie 2014 20:22

            Şcoala Americană Internaţională din București anunță începerea perioadei de înscrieri pentru programul de burse integrale de 4 sau 5 ani oferite în fiecare an elevilor care doresc să îşi dezvolte aptitudinile urmând cursurile Bacalaureatului Internaţional.

                                       

    Anul acesta, Școala Americană Internațională din București oferă patru burse integrale începând cu anul școlar 2014-2015.

    În posesia burselor pot intra elevi din clasele a VII-a și a VIII-a din orice instituții de învățământ, elevi care demonstrează abilităţi academice remarcabile, imposibilitatea achitarii taxelor de scolarizare, precum şi participarea în activităţi extracuriculare care să facă dovada unei mai mari implicări și a unui comportament etic.

   Bursele oferite de Şcoala Americană Internaţională din Bucureşti acoperă integral taxele de şcolarizare pe parcursul celor patru sau cinci ani de studiu precum şi costurile activităţilor extra-şcolare benefice şi necesare pentru o experienţă educaţională completă. Programul de burse oferă acces elevilor la un program de studii internațional și accesul la universități de top din întreaga lume.

Citeşte mai mult...
 
Esential
PIB-ul Romaniei a fost in 2012 cat cel al statului Iowa, a 30-a economie din SUA PDF Imprimare Email
Joi, 13 Februarie 2014 15:17

    O comparaţie între PIB-ul statelor americane şi cel al altor ţări din lume în 2012 arată că România poate fi asimilată statului Iowa, cea de-a 30-a economie a SUA din cele 51 analizate, arată un studiu realizat de profesorul Mark J. Perry şi publicat pe site-ul aei-ideas.org.



    Harta, publicată de blogul centrului de reflecţie American Enterprise Institute, a fost creată prin compararea producţiei economice din statele americane în 2012 cu cele străine având un PIB similar. Autorul analizei este Mark J. Perry, profesor de economie la Flint campus al Universităţii din Michigan.
Citeşte mai mult...
 
Gimnastica
Dragulescu s-a reapucat de gimnastica PDF Imprimare Email
Miercuri, 12 Februarie 2014 21:03

             Marian Drăgulescu a fost surpriza zilei de miercuri la antrenamentul lotului olimpic masculin de gimnastică.

                                                           

    „Da, este adevărat, m-am reapucat de gimnastică. Deocamdată o iau încet, pentru a-mi reintra în ritm. Am de recuperat mult şi sper să fiu sănătos şi să fac faţă cerinţelor actuale”, a declarat pentru ProSport sportivul în vârstă de 33 de ani.

Citeşte mai mult...
 
Expozitii
Expozitie organizata de Galeria de Arta Elite Prof Art – “Arta momentului” PDF Imprimare Email
Miercuri, 12 Februarie 2014 13:54
                                    Expozitia   “Arta momentului”
                        
                    
      – are darul de a aduce in atentia prezentului, momente de timp de-a lungul istoriei, asa cum au fost ele surprinse in prezentul subiectiv al fiecarui artist. 
       De-a lungul timpului, arta romaneasca ocupa fara indoiala un loc de prim rang in cadrul artei universale. Aflata intr-o continua dezvoltare arta romaneasca se bucura de stralucitele realizari ale unor artisti care si-au depasit timpul, precum Grigorescu, Andreescu, Luchian, Petrascu, Pallady, Sirato, Tonitza sau Aman.
     Mai aproape de prezent, acesti monstri sacri ai artei romanesti sunt urmati de alte nume célèbre, precum: Dimitrie Cabadaief, Pan Ioanid, Cecilia Cutescu Storck, Hortensia Popescu, Gheorghe Ionescu Sin, Ion Mandru, Stefan Constantinescu, Stelian Popescu Ghimpati, Maria Banica Orascu, Cicerone Popescu, Jules Perahim, Eugen Craciun, Serban Arbore, Traian Bradean, Vasile Grigore, Bogdan Pietris, Octavian Penda, ale caror opere de arta surprind momente de-a lungul ultimilor trei secole. Alaturi de acestia, artisti contemporani precum Augustin Costinescu, Mihail Gavril, Nicolae Blei, Sorin Adam, Ion Lazar, Zamfir Dumitrescu, Alexandru Grosu, Cristian Crestincov, George Bilan, Gavril Nichitean, Radu Daranga, Teodor Vescu,Vergil Cojocaru-Cover, Carmen Bazilescu, Brandusa Mates Stanciu, Emanuela Szabo, Petre Emanuel Ghergu, Mihaela Dulea, Constantin Paunescu, Daniela Moraru, Andrei Matei Banc, Dan Brad, Jana Biciusca, Samir Mihail Vancica, Catalin Magdalinis, Anca Gheorghiu, Anda Gheorghiu, Monica Darac, Miruna Cojanu, Cristiana Negoescu, Anca Vasiu, isi gasesc locul binemeritat pe simezele galeriei, intr-un spatiu elegant si o atmosfera placuta.

Citeşte mai mult...
 
Sporturi de echipa
Conferinta de presa a Federatiei Romane de Baschet PDF Imprimare Email
Marţi, 11 Februarie 2014 22:51

        Sala de conferinte “Mihai Nedeff” din incinta sediului Federatiei Romane de Baschet a gazduit, astazi, de la ora 12:00, prima conferinta de presa a noii conduceri a FRB, in fata reprezentantilor mass-media prezentandu-se presedintele Horia Paun, secretarul general Dan Berceanu, antrenorul federal Tudor Costescu si directorul Departamentului International&Evenimente, Adrian Voinescu.

                                         

    Dupa o scurta prezentare a staff-ului FRB, presedintele Horia Paun a vorbit despre strategia de dezvoltare si promovare a baschetului romanesc pentru urmatoarea perioada, precum si despre competitiile internationale in care sunt angrenate echipele nationale ale Romaniei.
 
Grupa dificila, dar mai accesibila, spre Eurobasket 2015
 
Referindu-se la strategia pe care FR Baschet a decis s-o adopte in urmatoarea perioada, antrenorul federal Tudor Costescu a mentionat ca vizeaza in principal identificarea tinerilor jucatori romani care dau randament si promovarea lor pana la nationala de seniori, care este pregatita de antrenorul principal Marcel Tenter.

“O parte din tinerii jucatori care anul trecut au dat randament la Jocurile Mondiale Universitare, vor face parte acum din echipa nationala de seniori pregatita de Marcel Tenter. Ne-am propus sa identificam jucatorii de perspectiva si sa-i promovam pentru a obtine performante notabile”, a spus Costescu, in vreme ce presedintele Horia Paun, care a fost prezent la tragerea la sorti de la Barcelona, a reamintit ca tricolorii au fost distribuiti in Grupa F, alaturi de Letonia, Suedia si Slovacia. “Putem spune ca este o grupa ceva mai accesibila, daca tinem cont ca am fi putut ajunge in Grupa G, cu Rusia si Italia! In seria noastra, putem juca, Letonia, Suedia si Slovacia fiind adversari puternici, dar oarecum mai accesibili. Avem sansa noastra!”, a mentionat si fostul international Adrian Voinescu, recent “transferat” in staff-ul FRB in cadrul Departamentului International & Evenimente.
 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 606 din 943

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home