Total Media News

Sanatate
Celule stem embrionare, obtinute fara ajutorul embrionilor PDF Imprimare Email
Joi, 30 Ianuarie 2014 15:51

    O echipă de cercetători americani şi japonezi a reuşit să reprogrameze celulele stem mature prelevate de la şoareci să revină la o stare embrionară, fără a se folosi de embrioni ai animalelor respective şi  fără manipulare genetică.

                            

   Dacă metoda ar fi aplicată la oameni, aceasta ar revoluţiona cercetarea în domeniu şi ar face obţinerea de celule pluripotente mai rapidă şi mai ieftină.

   Celulele stem embrionare sunt pluripotente, adică pot genera mai multe tipuri de ţesut decât cele mature şi pot ajuta la vindecarea persoanelor grav bolnave sau la „creşterea” unor noi organe în laborator destinate strict celor care au nevoie de ele. Celulele pluripotente se obţin fie prin prelevare de la embrioni (metodă care a ridicat probleme de etică în trecut), fie prin manipulare genetică a celulelor mature, acestea din urmă fiind denumite celule stem pluripotente induse şi având însă o utilizare limitată, dată de ţesutul din care au fost prelevate.

    Cercetătorii de la Brigham and Women's Hospital dinBoston, SUA, şi cei de la Centrul RIKEN pentru Cercetări Biologice din Japonia au plecat de la ipoteza că, odată transformate într-un anumit tip de celule, celulele stem adulte pot fi forţate să redevină embrionare printr-un proces natural. Ei s-au inspirat din metoda de regenerare a unei plante ale cărei celule cresc într-un vlăstar nou după ce au fost deteriorate (de factori externi) în cadrul plantei existente.

Citeşte mai mult...
 
Esential
Dan Sucu - avem si noi puncte de vedere PDF Imprimare Email
Joi, 30 Ianuarie 2014 09:39
Opinie Dan Şucu, Mobexpert:

    Chiar dacă nu ne-ar da dreptate, guvernul are obligaţia de a ne întreba

                  

     Slavă Domnului că există Ziarul Financiar! Slavă Domnului, pentru că este singurul mod în care am putut afla despre intenţia guvernului de a micşora drastic plafoanele zilnice pentru plăţile în numerar.

    Toţi cei ce conducem afaceri şi lucrăm în economia reală înţelegem motivul pentru care guvernul vrea să ia această decizie, acela de a micşora evaziunea fiscală. Majoritatea dintre noi îl şi susţinem. În speranţa că venituri mai mari la buget obţinute de la toţi contribuabilii vor conduce la micşorarea presiunii care apasă astăzi exclusiv asupra bunilor platnici.

   Ce i-am fi transmis însă guvernului dacă ne-ar fi şi consultat este că, deşi lăudabilă, intenţia rămâne absolut incompletă, în contextul în care acelaşi guvern nu negociază şi cu Cartelul Bancar costuri mai mici decât cele existente pentru decontările de carduri. Pentru noi, în comerţ, mânuirea de numerar are un cost de aproximativ 1 la mie din valoare.

 

Citeşte mai mult...
 
IT
Cel mai precis monitor Dell de pina acum PDF Imprimare Email
Miercuri, 29 Ianuarie 2014 21:24

                   Dell   UltraSharp   UP2414Q

                              


     Descoperiţi-vă inspiraţia şi vedeţi un nou nivel de claritate în creaţiile voastre, cu un monitor de 24" ce dispune de rezoluţie Ultra HD şi cea mai mare densitate de pixeli de pînă acum.
Ultra HD 3840 x 2160: Obţineţi de patru ori rezoluţia Full HD şi vedeţi cele mai fine detalii din scheme, desene şi fotografii.
     Culori vii, de încredere: PremierColor oferă adevărata precizie a culorilor, precum şi acoperire 99% AdobeRGB şi 100% sRGB.
     Ajustabil la modul în care lucraţi: unghiuri de vizualizare ultrawide, plus înclinare, rotire, pivotare şi reglarea înălţimii permit o vedere fără limitări.

Citeşte mai mult...
 
Fotbal
Romania a zdrobit Belgia la Europenele de futsal PDF Imprimare Email
Miercuri, 29 Ianuarie 2014 10:51

               Echipa naţională de futsal a României a debutat cu o victorie clară la Euro 2014.

                     

       Tricolorii, aflaţi la cea de-a treia participare la turneele finale de pe "Bătrânul Continent", au învins ţara gazdă, Belgia, cu scorul de 6-1, asigurându-şi, în mare parte, un loc în sferturile de finală ale competiţiei.Emil Răducu a deschis scorul, iar Florin Matei şi Robert Lupu au crescut diferenţa la trei goluri.

 

     Belgienii au redus din handicap prin Rahou, iar apoi au decis să rişte şi au scos portarul.Echipa României a profitat de această mutare a gazdelor şi a mai înscris de trei ori, prin Marian Şotârcă, portarul Vlad Iancu şi Salhi, care a marcat în propria poartă într-un moment în care belgienii evoluau şi în inferioritate numerică, după ce Rahou fusese eliminat.România a mai jucat în sferturile de finală la Euro şi în 2012, când a cedat în faţa puternicei reprezentative a Spaniei. 

Mâine seară, tricolorii vor disputa meciul cu Ucraina, ultimul pentru ei din Grupa A. O victorie le va asigura elevilor lui Nelu Stancea prima poziţie în grupă.

Citeşte mai mult...
 
Auto
Piata auto ajunge la nivelul de acum 13 ani PDF Imprimare Email
Marţi, 28 Ianuarie 2014 15:24
              După șase ani de scăderi consecutive, piața auto ajunge la nivelul de acum 13 ani
                   
      Semestrul II al lui 2013 a înregistrat o creștere destul de importantă a vânzărilor raportate, ceea ce a dus la creșteri – în anumite luni chiar importante - față de lunile similare din 2012. Ca urmare, pentru această perioadă (sem. II) consemnăm o creștere medie a pieței de 5,7% față de aceeași perioadă din 2012, din care la autoturisme de 9,7%. Cu toate acestea, la sfârșit de an se înregistrează o scădere generală a pieței de 6,3%, din care la autoturisme de 4,8%.
     Și pe plan european observăm o evoluție negativă în 2013 a principalelor piețe europene, care, pe segmentul autoturisme înregistrează scăderi semnificative, astfel: Franța -5,7%, Italia -7,1%, Germania -4,2%.
În continuare, vânzările pe piața din România sunt susţinute de achiziţiile realizate de către persoanele juridice (74% din totalul volumelor în 2013 față de 70% în 2012). În ceea ce privește situația pe luna decembrie (în care a funcționat Programul “Rabla”), raportul este la nivelul mediei anuale, adică 25% vs. 75%.
Citeşte mai mult...
 
Esential
Omul de afaceri Ion Tiriac si o banca au donat cate un avion turbojet, pentru misiuni umanitare PDF Imprimare Email
Marţi, 28 Ianuarie 2014 14:50

              Omul de afaceri Ion Ţiriac şi o bancă au donat Inspectoratului General de Aviaţie câte un avion turbojet, pentru misiuni umanitare în situaţii de urgenţă, conform informaţiilor prezentate, luni seara, la comandamentul pentru iarnă organizat la Guvern.

                                        

    Astăzi, cineva a hotărât să facă un gest onorabil şi să doneze un mijloc de transport deosebit, un avion turbojet care va fi donat Inspectoratului General de Aviaţie. Domnul ministru Arafat, împreună cu Inspectoratul General de Aviaţie, după ce întocmiţi documentele, vă rog să faceţi public acest lucru, pentru că acest gest va salva în viitor foarte multe vieţi", i-a spus vicepremierul Liviu Dragnea secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat, în cadrul comandamentului.

    Ulterior, la finalul reuniunii, Dragnea a precizat pentru jurnalişti că este vorba, de fapt, de două avioane turbojet care au fost donate statului de către o persoană fizică şi, respectiv, o bancă, fără nicio legătură între acestea.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 610 din 943

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home