Total Media News

Financiar
Hotararile CA al BNR pe probleme de politica monetara PDF Imprimare Email
Vineri, 17 Mai 2013 19:26

   În şedinţa din 2 mai 2013, Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României a hotărât următoarele:

  • Menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 5,25 la sută pe an;
  • Gestionarea adecvată a lichidităţii din sistemul bancar;
  • Menţinerea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi în valută ale instituţiilor de credit.
  •             

    În vederea temperării volatilităţii dobânzilor pe pieţele monetară şi bancară, CA al BNR a decis îngustarea coridorului simetric format de ratele dobânzilor facilităţilor permanente în jurul ratei dobânzii de politică monetară la +/- 3 puncte procentuale de la +/-4 puncte procentuale.

Citeşte mai mult...
 
Consumator
Utilizatorii de mobil, monitorizati mai bine de Politie PDF Imprimare Email
Vineri, 17 Mai 2013 19:16

    Poliţia Română a investit 2,8 milioane de lei într-un sistem portabil care va putea localiza, identifica şi monitoriza telefoanele mobile în reţelele Vodafone, Orange, Cosmote şi RCS&RDS.

                       

     Sistemul a fost cumpărat de la firma germană Syborg Informationssysteme.

     "Sistemul foloseşte metoda de simulare a unei celule reale a reţelei de telefonie mobilă. Sistemul are mobilitate totală chiar şi în timpul funcţionării, având posibilitatea de instalare pe un autovehicul. Antenele utilizate în cadrul sistemului sunt ascunse vederii, fiind mascate într-un cadru portbagaj auto de plafon", se precizează în caietul de sarcini al licitaţiei pentru achiziţionarea sistemului, citat de mediafax.ro.

Citeşte mai mult...
 
Politic
Ministrul Grapini, socata de jalea din reprezentantele de turism ale Romaniei in strainatate PDF Imprimare Email
Vineri, 17 Mai 2013 13:32

        Ministrul delegat pentru IMM-uri, mediu de afaceri şi turism, Maria Grapini, a declarat, sâmbătă, în Băile Felix, că a găsit 'jale şi dezastru' la reprezentanţele de turism ale României în străinătate, motiv pentru care ministerul 'va schimba totul ".

                              

    'La Paris, la Viena, în Spania, Italia, e jale şi dezastru !

     Oamenii nu aveau habar că trebuie să promoveze ţara lor, ei de asta sunt acolo. În sfârşit, am preşedintele Autorităţii Naţionale în Turism, îi chem pe toţi, le fac o fişă a postului şi le dau termene. (...) Aici schimbăm totul şi ne deschidem spre Asia. În Japonia, de exemplu, unde oamenii sunt foarte interesaţi. (..) Noi trebuie să promovăm inteligent România, prin specificul ei,' a spus Maria Grapini, la întâlnirea cu oamenii de afaceri din staţiunile Felix şi 1 mai.

Citeşte mai mult...
 
Fotbal
David Beckham se retrage din fotbal PDF Imprimare Email
Vineri, 17 Mai 2013 10:23

        Cel mai bogat fotbalist din lume va agăţa ghetele în cui la finalul actualui sezon.

                                                     

       Fostul căpitan al naţionalei Angliei, în vârstă de 38 de ani, se va retrage din fotbal după ce îi va expira contractul cu gruparea franceză Paris Saint-Germain, în luna iunie. Beckham a evoluat de 115 ori pentru naţionala engleză şi a bifat aproape 400 de partide pentru Manchester United, alături de care a câştigat şase titluri în Premier League şi o Ligă a Campionilor.

     "Le mulţumesc celor de la PSG pentru că mi-au oferit şansa să continui în fotbal, însă cred că este momentul potrivit să pun capăt carierei mele", a spus David Beckham, care şi-a donat salariul primit de la gruparea franceză în acest an şi a cucerit titlul în Hexagon.Mijlocaşul a câştigat 19 trofee în carieră, dintre care zece titluri naţionale, în timpul unei cariere care s-a întins pe durata a 20 de ani. Este singurul englez care a câştigat titluri în patru ţări diferite.

Citeşte mai mult...
 
Cultura
Program spectacole UNATC 17-23 mai PDF Imprimare Email
Joi, 16 Mai 2013 09:54

      Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ”I. L. Caragiale” vă invită cu drag să vizionați producțiile de licență și masterat ale studenților noștrii.

                                                 
     La finalul fiecărei piese, spectatorii pot avea o discuție, un schimb de impresii și păreri, pe tema spectacolului, cu actorii-studenți.
      Intrarea este liberă.Citeste mai mult: Program spectacole UNATC 10-16 mai

PROGRAM SPECTACOLE

17 - 23 mai 2013

Citeşte mai mult...
 
Invatamant
Tinerii fara BAC, ajutati de stat sa se angajeze PDF Imprimare Email
Joi, 16 Mai 2013 09:42

      Guvernul va aplica o schemă-pilot de "garanţii pentru tineri", având ca grup ţintă un număr de 5.000 tineri absolvenţi de liceu care nu au fost declaraţi admişi la examenul de Bacalaureat, pentru a creşte oportunităţile acestora de angajare.

 

   Proiectul este finanţat din fonduri europene. Derularea unei astfel de scheme a fost aprobată în şedinţa de ieri a Guvernului, relatează mediafax.ro."Schema pilot va avea ca grup ţintă 5.000 de tineri absolvenţi de liceu care nu au fost declaraţi admişi la examenul de Bacalaureat.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 726 din 943

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home