Total Media News

Ultimele sitiri

Sanatate
Operatie de incontinenta urinara cronica la Fundeni PDF Imprimare Email
Duminică, 19 Mai 2013 17:54



 

Citeşte mai mult...
 
International
O NOUA TARA IN EUROPA PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 18 Mai 2013 21:22

     Intitulat "Catalunia este aproape de independeţă în ciuda Madridului", comentariul lui Bosch arată că ruperea celei mai bogate provincii din Spania şi constituirea sa ca stat independent nu este un obiectiv uşor de atins şi nici nu se poate spune când şi cum anume se va realiza acest lucru.

                     

    Dar, spune acesta, "se poate afirma că drum e deschis, planurile au fost schiţate şi duse la îndeplinire şi, în mod sigur nu mai este cale de întoarcere la vechea dependenţă". Criza economică din Spania alimentează starea de spirit separatistă din Catalunia. Ea îi determină pe catalani să pună problemele lor economice pe seama unui sistem naţional care, în opinia lor, îi obligă să aducă o contribuţie disproporţionată în raport cu restul Spaniei.

Citeşte mai mult...
 
Sporturi individuale
Simona Halep, la un pas de finala la Roma PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 18 Mai 2013 21:16

     Românca şi-a continuat seria de meciuri excelente la turneul de la Roma cu o victorie în faţa Jelenei Jankovici.

                                             

    Jucătoarea română în vârstă de 21 de ani, care ocupă poziţia a 64-a în lume, a trecut de fostul lider mondial din Serbia, după un meci foarte dificil, scor 4-6, 6-0, 7-5. Jelena Jankovici a condus cu 3-0 în setul decisiv, însă Halep a revenit senzaţional şi a obţinut o nouă victorie la turneul de la Roma, dotat cu premii în valoare totală de 2.369.000 de dolari.În penultimul act, Halep va juca împotriva americancei Serena Williams, locul 1 WTA, care a trecut, tot azi, cu scorul de 6-2, 6-0, de sportiva spaniolă Carla Suarez Navarro, în mai puţin de o oră de joc. Cele două jucătoare se vor întâni pentru a doua oară în carieră, după ce, la Wimbledon 2011, Simona a făcut un meci excelent împotriva Serenei, însă a pierdut cu scorul de 6-3, 2-6, 1-6, în turul doi.

Citeşte mai mult...
 
Financiar
Hotararile CA al BNR pe probleme de politica monetara PDF Imprimare Email
Vineri, 17 Mai 2013 19:26

   În şedinţa din 2 mai 2013, Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României a hotărât următoarele:

  • Menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 5,25 la sută pe an;
  • Gestionarea adecvată a lichidităţii din sistemul bancar;
  • Menţinerea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi în valută ale instituţiilor de credit.
  •             

    În vederea temperării volatilităţii dobânzilor pe pieţele monetară şi bancară, CA al BNR a decis îngustarea coridorului simetric format de ratele dobânzilor facilităţilor permanente în jurul ratei dobânzii de politică monetară la +/- 3 puncte procentuale de la +/-4 puncte procentuale.

Citeşte mai mult...
 
Consumator
Utilizatorii de mobil, monitorizati mai bine de Politie PDF Imprimare Email
Vineri, 17 Mai 2013 19:16

    Poliţia Română a investit 2,8 milioane de lei într-un sistem portabil care va putea localiza, identifica şi monitoriza telefoanele mobile în reţelele Vodafone, Orange, Cosmote şi RCS&RDS.

                       

     Sistemul a fost cumpărat de la firma germană Syborg Informationssysteme.

     "Sistemul foloseşte metoda de simulare a unei celule reale a reţelei de telefonie mobilă. Sistemul are mobilitate totală chiar şi în timpul funcţionării, având posibilitatea de instalare pe un autovehicul. Antenele utilizate în cadrul sistemului sunt ascunse vederii, fiind mascate într-un cadru portbagaj auto de plafon", se precizează în caietul de sarcini al licitaţiei pentru achiziţionarea sistemului, citat de mediafax.ro.

Citeşte mai mult...
 
Politic
Ministrul Grapini, socata de jalea din reprezentantele de turism ale Romaniei in strainatate PDF Imprimare Email
Vineri, 17 Mai 2013 13:32

        Ministrul delegat pentru IMM-uri, mediu de afaceri şi turism, Maria Grapini, a declarat, sâmbătă, în Băile Felix, că a găsit 'jale şi dezastru' la reprezentanţele de turism ale României în străinătate, motiv pentru care ministerul 'va schimba totul ".

                              

    'La Paris, la Viena, în Spania, Italia, e jale şi dezastru !

     Oamenii nu aveau habar că trebuie să promoveze ţara lor, ei de asta sunt acolo. În sfârşit, am preşedintele Autorităţii Naţionale în Turism, îi chem pe toţi, le fac o fişă a postului şi le dau termene. (...) Aici schimbăm totul şi ne deschidem spre Asia. În Japonia, de exemplu, unde oamenii sunt foarte interesaţi. (..) Noi trebuie să promovăm inteligent România, prin specificul ei,' a spus Maria Grapini, la întâlnirea cu oamenii de afaceri din staţiunile Felix şi 1 mai.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 725 din 942

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home