Total Media News

Ultimele sitiri

Politic
Presedintele Traian Basescu a promulgat bugetul asigurarilor de stat PDF Imprimare Email
Luni, 09 Decembrie 2013 23:46

        Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la Palatul Cotroceni, că a promulgat bugetul asigurărilor de stat.

                                      

     Şeful statului a mai precizat că a luat notă de declaraţia premierului şi de informarea pe care i-a făcut-o anterior anunţului că este dispus să renunţe la acciza pe motorină, arătând că nu este un lucru care să îl satisfacă, dar arată că se poate "construi un dialog" în continuare.


    - Am retrimis la Parlament legea care viza camerele de agricultură şi silvicultură. De ce am trimis-o? Pentru că prin Ordonanţa 58/2013 se modifică o lege care gestionează înfiinţarea acestor camere şi practic se reface politizarea camerelor agricole.

    - Am rugat analizarea posibilităţii ca legea să fie menţinută astfel încât agricultorii să-şi desemneze singuri reprezentanţii în aceste camere, fără prefecţi şi alte structuri de control politic.

   - Este o încercare de a politiza camerele agricole, lucru care mi se pare nefiresc. Agricultorii trebuie să respire şi ei fără influenţa politicului.

    - Am promulgat bugetul asigurărilor de stat. Aşa cum am anunţat, nu am nimic cu acest buget, e în regulă, încă are uşoare rezerve, dar poate că nu e rău. Cei ce propovăduiau imposibilitatea de a plăti pensii şi ajutoare sociale s-au dovedit a fi doar nişte propagandişti.


Citeşte mai mult...
 
Esential
TRANSPORTORII au intrat in GREVA. 86.000 de camioane vor bloca drumurile PDF Imprimare Email
Luni, 09 Decembrie 2013 22:25

            Peste 86.000 de camioane ar putea rămâne pe loc, în urma deciziei transportatorilor de a-şi opri activitatea pe termen nelimitat, pentru că legislaţia din transporturi un s-a îmbunătăţit, dar şi din cauza creşterii accizei la carburanţi, a spus Augustin Hagiu, preşedintele Confederaţiei Naţionale Rutiere (CNR).

                                            

     "Ministerul Transportatorilor nu şi-a respectat, în ultima perioadă, angajamentele în ceea ce priveşte îmbunătăţirea contextului legislativ în care transportatorii îşi desfăşoară activitatea. Începând de luni, 9 decembrie, peste 86.000 de camioane vor rămâne pe loc la nivelul întregii ţări, acţiunea urmând să continue pe termen nelimitat", a declarat Hagiu, citat de Agerpres.

     Transportatorii rutieri de mărfuri nu sunt de acord nici cu măsura anunţată de Guvern, de scumpire a carburanţilor, o dată prin creşterea accizei, şi cu noua taxă de 7 eurocenţi + TVA, introdusă în preţul carburanţilor.Recent, atât premierul Victor Ponta, cât şi Liviu Voinea, ministrul pentru Buget, dar şi Dan Şova, ministrul pentru Mari Proiecte, au încercat să liniştească Romaní, spunând că preţul carburanţilor un va creştere, chiar dacă acciza se scumpeşte, deoarece aceste scumpiri vor fi compensate de scăderea de preţ a petrolului."Transportatorii autohtoni nu pot înţelege şi nici nu pot accepta explicaţiile lipsite de logică prin care Guvernul încearcă să justifice abuzul comis.

Citeşte mai mult...
 
Auto
UNTRR solicita anularea cerintei de echipare cu placute cu dimensiunile si masele maxime autorizate PDF Imprimare Email
Luni, 09 Decembrie 2013 11:45

         STATUL  ROMÂN   JEFUIEŞTE  TRANSPORTATORII  ROMÂNI PRIN INTERMEDIUL  MINISTERULUI  TRANSPORTURILOR !

                                

      Semnalăm îngrijorarea asociaţiei noastre faţă de actualele practici legislative din domeniul transporturilor rutiere, prin care transportatorii români sunt, din nou, discriminaţi acasă.

      Trebuie ştiut că NU EXISTĂ PLĂCUŢE ÎN NICI UN ALT STAT MEMBRU UE !

      Trebuie ştiut că NU A FOST CONTROLAT ŞI NICI AMENDAT VREUN TRANSPORTATOR ROMÂN ÎN UE PENTRU LIPSA PLĂCUŢEI !

     Trebuie ştiut că toate vehiculele au din fabricaţie plăcuţe montate de producători! Doar că pentru autorităţile din România sunt bune doar plăcuţele inventate în România, bazate pe măsurătorile RAR, fabricanţii nefiind credibili !

     Trebuie ştiut faptul că ROMÂNIA ESTE ÎNCĂ STAT MEMBRU AL UNIUNII EUROPENE !

    Trebuie ştiut faptul că ceea ce face MINISTERUL TRANSPORTURILOR este o invenţie Românească 110%:

Citeşte mai mult...
 
Gimnastica
Georges Guelzec a fost reales la conducerea Uniunii Europene de Gimnastică PDF Imprimare Email
Duminică, 08 Decembrie 2013 19:36

     Francezul Georges Guelzec a fost reales, sâmbătă, în funcţia de preşedinte al Uniunii Europene de Gimnastică (UEG), pentru un mandat de patru ani.

                                         

    Guelzec, care nu a avut contracandidat, a obţinut 40 de voturi din 41 valide, la Adunarea Generală de la Portoroz (Slovenia).

   Oficialul în vârstă de 66 de ani este şi vicereşedintele Federaţiei Franceze de Gimnastică.

Citeşte mai mult...
 
Esential
Cum au evoluat exporturile militare romanesti in ultimii ani PDF Imprimare Email
Duminică, 08 Decembrie 2013 19:22

             România a exportat armament şi tehnică militară în valoare de aproximativ 84 de milioane de euro în 2012, acesta fiind aproape cel mai scăzut nivel al exporturilor din ultimii 5 ani.

                             

     Scăderea faţă de exporturile similare din 2011 este de 36%, după cum arată rapoartele trimestriale ale Departamentului pentru Controlul Exporturilor (ANCEX), din subordinea MAE, consultate de gândul. Industria de apărare ajunge astfel la o performanţă la export aproape de nivelul anului 2008. România a pierdut clienţi importanţi de armament în 2012 şi nu a reuşit să compenseze suficient prin câştigarea unor contracte noi.

    SUA au rămas şi în 2012, la fel ca anul precedent, cel mai important client de armament al României, iar Olanda continuă să fie şi anul acesta cel mai important importator de tehnică militară românescă din Europa, în cadrul contractului multianual privind livrarea şi mentenanţa a două nave militare de patrulare.

Pe de altă parte, România a pierdut în 2012 clienţi importanţi de armament. Maroc, ţară care în anul precedent era al doilea cel mai mare client al României, cu importuri de armament în valoare de 22,5 milioane de euro, nu a mai intrat în 2012 în top, România exportând aici echipamente în modesta valoare de 74.000 de euro. În perioada 2010-2011, marocanii achiziţionaseră din România mai multe elicoptere militare de transport şi mentenanţa aferentă, în valoare totală de 65 de milioane de euro.

Citeşte mai mult...
 
Legislatie
Legislatie actuala 08.12.2013 PDF Imprimare Email
Duminică, 08 Decembrie 2013 17:15

                                                                              

                       Monitorul Oficial, Partea I nr. 755 din 05/12/2013
      Hotărâre nr. 936/2013 - Hotărârea nr. 936/2013 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 92/2013 privind Programul de garantare a creditelor pentru întreprinderi mici şi mijlocii
     Normă metodologică 2013 - Normele metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 92/2013 privind Programul de garantare a creditelor pentru întreprinderi mici şi mijlocii din 27.11.2013
    Decizie nr. 479/2013 - Decizia nr. 479/2013 privind exercitarea, cu caracter temporar, a funcţiei publice vacante din categoria înalţilor funcţionari publici de secretar general al Inspectoratului de Stat în Construcţii de către domnul Andrei-Mihai Arghir
    Decizie nr. 480/2013 - Decizia nr. 480/2013 privind constituirea Comisiei de experţi pentru studierea situaţiei restaurării componenţei sculpturale "Poarta Sărutului" din cadrul ansamblului sculptural "Constantin Brâncuşi" de la Târgu Jiu

Citeşte mai mult...
 


Pagina 627 din 943

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home