Total Media News

Auto
LIQUI MOLY tops 2023 readers’ polls PDF Imprimare Email
Vineri, 17 Noiembrie 2023 11:09

LIQUI MOLY scores more top rankings as the annual "Best Brand" readers' poll results are published.

For the 7th time in a row, we were named Best Brand at the “sport auto AWARD 2023”.

 

LIQUI MOLY is the Best Brand and takes first place in the lubricants category.

In the classic car segment, we can also once again boast of a series of victories. For the 12th time in a row, we have been voted Best Brand in the Motor Klassik readers’ choice:

LIQUI MOLY is the Best Brand in the lubricants category.

Once LIQUI MOLY, always LIQUI MOLY? So it would seem! The proof being that for the fifth time in a row we have also been voted a Best Brand in trade magazine Motorrad's two-wheeler segment:

LIQUI MOLY is the Best Brand in the oil/lubricants category.

Just as Michael Ende’s hit book “Jim Button and the Wild 13” belongs in every children’s room, LIQUI MOLY is now a firm fixture when the results of its annual reader survey are published – to be more precise:
Citeşte mai mult...
 
Financiar
Guvernul a aprobat joi crearea Băncii de Investiţii şi Dezvoltare PDF Imprimare Email
Vineri, 17 Noiembrie 2023 10:09

HOTĂRÂRE DE GUVERN privind aprobarea actului constitutiv al Băncii de Investiții și Dezvoltare - S.A.

    
                                       Guvernul României - Wikipedia
        România s-a angajat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă să operaționalizeze Banca de Investiții și Dezvoltare. Actul de constituire al Băncii a fost aprobat prin Hotărâre de Guvern.
        Misiunea Băncii de Investiții și Dezvoltare – S.A. este de a sprijini proiecte strategice care nu pot găsi finanțare în sistemul bancar obișnuit, iar activitatea sa se va desfășura cu respectarea legislației în materie de ajutor de stat.
       Capitalul social al Băncii, subscris, este de 3 miliarde de lei.
       Banca va fi administrată în sistem dualist, de către un Consiliu de Supraveghere format din 7 membri și un Directorat format din 3 membri.
*
*
- Guvernul  Romaniei
Citeşte mai mult...
 
Fotbal
Acum ori Niciodata! Meci decisiv pentru "Tricolori"! PDF Imprimare Email
Joi, 16 Noiembrie 2023 08:55

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, jucând fotbal şi jucând fotbal

In urma ultimelor rezultate din grupa, echipa lui Edi Iordanescu este la mana ei pentru un rezultat ce ne-ar putea matematic asigura calificarea la EURO2024.

Dupa ce Kosovo a invins clar Israel, cu 1-0, iar apoi aseara, Israelul a facut egal, scor 1-1, contra Elvetiei, intr-un meci unde elvetienii puteau sa-si asigure calificarea, sambata seara echipa noastra are doar nevoie de un meci de egalitate care ne-ar asigura un meci relaxat marti in compania Elvetiei, o sarbatoare, pe National Arena.

Citeşte mai mult...
 
Stiri premium
PROIECTUL DE LEGE privind sistemul public de pensii PDF Imprimare Email
Miercuri, 15 Noiembrie 2023 17:01
PROIECTUL DE LEGE privind sistemul public de pensii

                             Sfaturi pentru o viață îndelungată – ART-Cluj

 
   Guvernul României a aprobat, în ședința de astăzi, proiectul de lege privind sistemul public de pensii. Pensiile celor peste 4,7 milioane de beneficiari vor fi recalculate după noua formulă.
   Noua lege vine să corecteze inechitățile dintre cei care au muncit la fel dar au ieșit la pensie în ani diferiți, dintre bărbați și femei, între cei care încasează indemnizația minimă socială.
   Dreptul la pensie se obține după minim 15 ani de contribuții, fără a fi luate în calcul perioadele necontributive asimilate (studii universitare, stagiul militar, concediul medical, șomajul, deportarea, prizonieratul sau detenția politică).
   Se egalizează treptat, până în 2035, vârsta de pensionare pentru femei și bărbați la 65 de ani.
   În cazul femeilor, concediul pentru creșterea copilului este considerat perioadă contributivă, iar vârsta de pensionare se reduce cu 6 luni pentru fiecare copil (până la cel mult 3 ani și 6 luni).
   Se vor acorda puncte suplimentare pentru perioadele de cotizare mai mari de 25 de ani după următoarea formulă: +0,5 puncte/an pentru intervalul 26-30 de ani;
+0,75 puncte/an pentru intervalul 31-35 de ani; +1 punct/an începând de la 36 de ani.
   De asemenea, sporurile nepermanente pentru care s-au plătit contribuții se iau în calcul la stabilirea pensiei: acord global, al 13-lea salariu, plata cu ora, premii, prime etc.
Pensiile se vor majora anual, la 1 ianuarie, cu rata medie a inflației plus 50% din creșterea reală a salariului mediu brut.
   În baza unui contract voluntar de asigurare se pot cumpăra maximum 6 ani de vechime.
   Potrivit legii, vor exista următoarele tipuri de pensii: pentru limită de vârstă, de invaliditate, anticipată, de urmaș.
   Proiectul de lege va fi transmis spre dezbatere și aprobare Parlamentului.
   De la 1 ianuarie 2024 se majorează cu 13,8% punctul de pensie, de la 1785 de lei la 2032 de lei, iar de la 1 septembrie 2024 pensiile se majorează în urma recalculării după noua formulă.
*
--Guvernul  Komaniei
*
 
Sport
Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) PDF Imprimare Email
Miercuri, 15 Noiembrie 2023 16:42

                                                

   Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) este o asociație de interes național aparținând Mișcării Olimpice, care se organizează și funcționează în baza statutului propriu elaborat în conformitate cu prevederile Chartei Olimpice și legislației române în vigoare.

   COSR are rolul de a promova principiile fundamentale ale Olimpismului la nivel național, precum și de a sprijini crearea unor instituții care se dedică Educației Olimpice.

  COSR sprijină sportul de înaltă performanță și are obligația de a alcătui Echipa României care participă la Jocurile Olimpice. De asemenea, COSR trebuie să organizeze și să conducă delegațiile sale atât la Jocurile Olimpice cât și la alte competiții internaționale patronate de Comitetul International Olimpic (CIO).

*

*Comitetul Olimpic si Sportiv Roman isi desfasoara activitatea in limitele legilor Statului roman si a Statutului COSR in vigoare.


Descarcati "Statutul COSR"

Citeşte mai mult...
 
Auto
Analiza detaliată a înmatriculărilor de autovehicule în luna Octombrie și pe întreg anul 2023 PDF Imprimare Email
Miercuri, 15 Noiembrie 2023 10:59

    In primele zece luni ale anului 2023 față de aceeasi perioadă a anului trecut:

 Inmatriculările de autoturisme noi sunt în creștere la zece luni 2023 (+15,2%) faţă de 2022
 Autoturismele “electrificate” au o creștere de 31,8%, realizând o cotă de piață de 23,8%
 Vehiculele comerciale ușoare + minibuse, în creștere cu 15,5%, iar cele grele + bus cu 29,8%
                    Cele mai ieftine 10 mașini pe care le poți cumpăra în Spania!

             După evoluția importantă a lunilor  anterioare, octombrie 2023 vine cu o creştere  de 11,5% a înmatriculărilor de autovehicule noi  faţă de luna octombrie a anului 2022.
    Dacă ne raportăm la anii anteriori, luna  octombrie 2023 este în creştere cu 22,0% față  de perioada similară din anul 2021, în scădere  cu 1,5% faţă de octombrie 2020 şi în creştere  cu 12,0% faţă de octombrie 2019.

Sursa date: DRPCIV, prelucrare APIA

    In piața națională, TOP 10 mărci, autoturisme + autovehicule comerciale, după primele zece luni din  anul 2023, este condus de către Dacia (39.244 unități), urmată de Renault (12.613 unități), Toyota  (9.676 unități), Volkswagen (9.483 unități), Skoda (8.871 unități), Ford (8.455 unități), Mercedes  Benz (7.509 unități), Hyundai (7.364 unități), Suzuki (4.060 unități) și BMW (3.991 unități).
   I. Autoturismele (care reprezintă aproximativ 84% din total) au înregistrat, în luna octombrie  2023, un volum de 11.244 unități, cu 7,9% mai mult decât în luna similară din 2022
Citeşte mai mult...
 


Pagina 20 din 943

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home