Total Media News

Ştiri - Actualitate
Conferința ,,Putem spera că știința va putea descoperi cândva elixirul nemuririi?” PDF Imprimare Email
Esential
Joi, 27 Aprilie 2017 09:01

 

                   

       Facultatea de Teologie Romano-Catolică a Universității din București organizează joi, 27 aprilie 2017, conferința cu tema ,,Putem spera că știința va putea descoperi cândva elixirul nemuririi?”. Evenimentul va fi susținut de Dan Cautis, profesor la Georgetown University, și va avea loc la Facultatea de Teologie Romano-Catolică, în Auditorium Maximum, (Str. G-ral Berthelot, nr. 19, et. IV), începând cu ora 19:15.

      Dan Cautis este profesor la Universitatea Georgetown, unde predă cursuri despre transumanism, singularitate și impactul evoluției tehnologice asupra oamenilor. A fost vicepreședinte al Universității Georgetown și, totodată, în calitate de director al departamentului de operații ale infrastructurii de IT al universității, s-a ocupat de centrele de date, serviciile de producție de aplicații, operațiile în rețea și recuperarea în caz de dezastru, printre altele. Anterior carierei academice, Dan Cautis a ocupat poziții în top managementul mai multor companii precum Maxtor, Seagate, Maxoptix, Western Digital, Lawrence Livermore National Lab (LLNL), unde a condus echipe de dezvoltatori și a creat parteneriate strategice în China, Japonia și Thailanda cu lideri ai industriei. Dan Cautis deține trei patente, a publicat zece lucrări despre sisteme de control și de electrotehnică. Între anii 1970 și 1980 a fost profesor la Universitatea Politehnică din București.

Citeşte mai mult...
 
FMI: România, creştere economică de 4,2% în 2017, 3,4% în 2018 PDF Imprimare Email
Esential
Miercuri, 19 Aprilie 2017 15:49

 

 

     Potrivit  mediafax.ro,România ar urma să aibă un ritm al creşterii economice de 4,2% din PIB în 2017 şi de 3,4% în 2018, potrivit proiecţiilor experţilor Fondului Monetar Internaţional, iar valorile indicelui preţurilor de consum ar urma să fie în creştere cu 1,3%, respectiv 3,1%.

    Potrivit proiecţiilor prezentate în Raportul FMI privind "Perspectivele de creştere economică la nivel global", România ar urma să aibă în 2017 o creştere economică de 4,2%, a doua la nivel european, după Islanda (5,7%). În 2018, specialiştii FMI estimează o creştere economică de 3,4% din PIB pentru România.

 

Citeşte mai mult...
 
Loteria bonurilor fiscale PDF Imprimare Email
Esential
Luni, 17 Aprilie 2017 08:11

 

                                    

      Duminică,  a avut loc o extragere specială a Loteriei Bonurilor Fiscale – emise în perioada 23 ianuarie – 31 martie 2017 – în urma căreia au ieşit câştigătoare bonurile cu valori cuprinse între 603 şi 603,99 lei emise în data de 15 februarie 2017.

      Prima extragere a Loteriei bonurilor fiscale de duminică, 16 aprilie, este cea organizată cu prilejul sărbătorilor pascale la care participă bonurile fiscale  emise în perioada 23 ianuarie – 31 martie 2017. Fondul de premiere este de un milion de lei, sumă din care vor fi acordate cel mult 100 de premii.

Tot duminică, 16 aprilie, este programată şi extragerea bonurilor fiscale câştigătoare emise între 1 şi 31 martie 2017. Fondul de premiere este de 1 milion de lei, sumă din care vor fi acordate cel mult 100 de premii.

Selecţia câştigătorilor va fi realizată în două etape. Prima etapă constă in extragerea bilelor care vor determina ziua și luna emiterii, precum şi valoarea bonului câştigător pentru extragerea ocazională şi a bilelor care vor determina ziua emiterii şi valoarea bonului câștigător, pentru cea lunară. Dacă numărul cererilor de revendicare este mai mare de 100, va fi organizată o a doua extragere, pentru determinarea celor maxim 100 de bonuri câştigătoare.

 

Citeşte mai mult...
 
Igor Dodon cere reintroducerea limbii ruse ca disciplină obligatorie în şcolile din Rep. Moldova PDF Imprimare Email
International
Duminică, 26 Martie 2017 18:53

 

 

  

   Conform  mediafax.ro,Preşedintele Igor Dodon a declarat că ar fi necesar ca limba rusă să redevină disciplină obligatorie în şcolile din Republica Moldova, statut pe care l-a avut până în anul 2014, informează site-ul de ştiri Sputnik.

   "Cred că este necesar să ne reîntoarcem la studierea obligatorie a limbii ruse în şcoli. A fost pur şi simplu transformată într-o activitate extracurriculară în urmă cu trei ani", a declarat Dodon pentru postul Rossiya 24 TV.

   Preşedintele a mai adăugat că peste 90% din cetăţenii Republicii Moldova utilizează limba rusă.

 

Citeşte mai mult...
 
Creste pretul petrolului PDF Imprimare Email
Esential
Marţi, 21 Februarie 2017 19:09

                    

   Conform    Christopher Johnson /LONDON (Reuters) - Oil prices rose more than $1 a barrel on Tuesday after OPEC said it was sticking to its agreement to cut production and hoped compliance with the deal would be even higher.

OPEC Secretary General Mohammad Barkindo told an industry conference in London that January data showed conformity from participating OPEC nations with output curbs had been above 90 percent and oil inventories would decline further this year.

"All countries involved remain resolute in the determination to achieve a higher level of conformity," Barkindo said.

Benchmark Brent crude oil jumped $1.13 a barrel to a high of $57.31 before easing to trade around $57.00 by 1455 GMT.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 10 din 247

Abonare newsletter
Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.net
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Actualitate