Total Media News

Stiri - Economie
Universul vibratoriu PDF Imprimare
Energie
Marţi, 03 Ianuarie 2012 16:29

"Nimic nu este in repaus complet.
Totul se misca si totul vibreaza."
Kybalion

Legea universala a vibratiei

Sunt mii de ani de cand invatatii vechiului Egipt au enuntat acest principiu al miscarii universale sau mai precis spus al vibratiei macrocosmice. A treia mare Lege Hermetica, cea a Vibratiei, indica adevarul universal ca miscarea se manifesta pretutindeni in Univers, ca nimic nu se afla in stare de repaus complet, totul se misca, vibreaza si se transforma ciclic, prin cicluri care sunt mai mici sau mai mari.

Aceasta lege hermetica era recunoscuta si apreciata de catre primii filosofi greci, care o introdusesera in sistemele lor de gandire. De-a lungul a numeroase secole insa, in afara hermetistilor, majoritatea filozofilor au pierdut acest adevar din vedere, astfel incat, abia in secolul al XIX-lea stiinta fizicii recunoaste din nou acest adevar, iar descoperirile stiintifice ale secolului XX aduc noi probe asupra exactitatii acestei doctrine hermetice, veche de mii de ani.

Aceasta Lege explica faptul ca diferentele existente intre diferitele manifestari ale Materiei, ale Energiei, ale Sufletului si ale Spiritului sunt toate consecinte ale structurarii generale, pe nivele distincte de vibratie a Universului si se constituie intr-un joc macrocosmic divin al proportiilor dintre frecventele de vibratie din intreaga Creatie.
 
Ordonarea vibratorie

De la aspectele subtile, spirituale si pana la cele mai grosiere forme de manifestare vibratorie, cele ale Materiei, totul vibreaza. Pretutindeni se manifesta structrarea in forma ordonata vibratoriu a Universului: cu cat este mai inalta frecventa de vibratie, cu atat mai inalta este pozitia pe scara ierarhiv-vibratorie. Vibratia Spiritului este atat de intensa si atat de rapida incat, practic, el pare a fi un repaus, la fel cum, o roata care se invarte cu viteza foarte mare pare sa fie oprita.

La cealalta extremitate a scarii ierarhice vibratorii Universale sunt frecventele joase, care alcatuiesc formele aparent grosiere ale Materiei, ele caror vibratii sunt atat de lente incat par ca nici nu ar exista, la fel cum analogic vorbind unele sunete de foarte mica frecventa, nici nu sunt percepute de urechea umana, dand aparenta ca nici nu exista. Intre aceste doua extremitati ale ierarhiei vibratorii cosmice sunt o multime de frecvente diferite de vibratii care alcatuiesc multitudinea de lumi vibratorii paralele.

Astfel, de la corpuscul electron, de la atom si molecula, pana la astri si universuri, totul se misca, totul vibreaza. Stiinta moderna a dovedit deja cu fapte si experiente evidente ca tot ce noi numim Materie si Energie nu este decat "un  mod de miscare vibratorie" caracterizata de o anumita frecventa de vibratie si multi dintre savanti la ora actuala aproba opinia initiatilor care afirma ca si fenomenele subtile nu sunt altceva decat tot asemenea "moduri de vibratie sau de miscare" angrenate in interactiuni prin rezonanta, intr-un dinamism ce alcatuieste ceea ce noi numim intr-un limbaj comun "viata".

Substanta universala (DRAVYA)

Stiinta moderna ne invata insa ca particulele elementare (aparent grosiere), care au si ele componente: quarkuri, leptoni, barioni, fotoni sunt intr-o dinamica atat de mare, incat nu pot exista independente (cu exceptia fotonului), ci doar in structura particulelor elementare, deci cu alte cuvinte aceste particule elementare sunt constituite din subparticule care nu exista decat in relatie unele cu celelalte (sau altfel spus relatia le defineste, le face sa existe). Deci, tot ceea ce numeste stiinta clasica "corpuscul" este intr-o continua vibratie si mai precis spus este constituit ca un "ghem de vibratii" elementare.

Mai departe, incepand cu fotonul, intram in lumea undelor, vibratiilor a caror trasatura principala este miscarea. Aici masa si toate celelelate elemente inertiale dispar. La acest nivel miscarea este mult mai mare, energia fiind una din caracteristicile principale (in fizica masura vibratiei este frecventa, iar frecventa este o caracteristica pentru energie).

Prin aceasta Lege a Vibratiei se pun bazele intelegerii unitare a tuturor fenomenelor care au loc in Univers prin faptul ca ea (aceasta lege) evidentiaza existenta unui "mediu" comun pentru toate fenomenele si anume "campul rezonant". Acesta este de fapt fundamentul conceptului de substanta universala (DRAVYA), existent in gandirea ayurvedica.

Astfel ca, in realitate, orice structurare a substantei universale (DRAVYA), reprezinta de fapt un "camp rezonant". Mineralele, plantele, fiintele umane, precum si feluritele manifestari existente in universurile subtile, reprezinta tot atatea campuri rezonante. Iar interactiunile care se stabilesc intre ele sunt de fapt forme de manifestare a legii fundamentale a rezonantei.

Legea rezonantei oculte

Dupa cum se stie, cuvantul rezonanta provine din latinescul "resonare", care inseamna a rasuna, a repeta un sunet sau altfel spus o vibratie. Rezonanta este un fenomen extrem de complex datorita caruia undele sau vibratile-energii ale universului, indiferent de natura lor, atunci cand sunt propagate de la un focar emitator (numit aici inductor) pot face sa intre in vibratie anumite focare sau zone de corespondenta din diverse sisteme (numite rezonante) daca una dintre  frecventele proprii de vibratie ale sistemului rezonant este egala sau foarte apropiata de frecventa cu care  vibreaza focarul cosmic inductorul si daca energia purtata de vibratia sa corespondenta este suficient de mare fata de distanta care separa cele doua sisteme in cauza astfel incat sa nu apara atenuarea completa a undei pe parcursul dintre cele doua sisteme (inductor si rezonant).

Ceea ce ne apare acum ca fiind esential pentru intelegerea fenomenelor Universale este modul in care interactioneaza doua sau mai multe obiecte, fiinte sau chiar fenomene separate. Legea Vibratiei ne spune ca exista un mediu comun pentru tot ceea ce este manifestat si anume vibratiile care formeaza campul rezonant.

Legea fundamentala a Rezonantei ilustreaza tocmai interactiunile dintre diferitele vibratii si modul cum acestea se compun dand nastere la vibratii noi. Tocmai de aceea putem spune ca Legea Rezonantei este o Lege a interactiunilor Universale. Ea permite intelegerea dinamismului universal, prin identificarea fundamentului interdepententelor vibratorii care se manifesta pretutindeni in univers. Tocmai de aceea, Legea fundamentala a rezonantei ne permite sa intelegem dinamismul vietii vibratorii universale.

Andrei Gamulea
Profesor Ayurveda
sursa: www.ayurvedaromania.ro

 
Raiffeisen: Inflaţia ar putea coborî sub 2,5% în prima parte a anului viitor PDF Imprimare
Financiar
Marţi, 03 Ianuarie 2012 16:27

   Inflaţia ar putea coborî temporar sub 2,5% în prima parte a anului viitor, în principal datorită efectului de bază favorabil, iar BNR ar putea reduce dobânda de politica monetară cu 0,5 puncte în primul semestru după o scădere cu 0,25 puncte încă din ianuarie, se arată într-o analiză Raiffeisen."Anticipăm că banca centrală va calibra poziţia politicii monetare, în baza dinamicii presiunilor inflaţioniste de bază, inflaţiei proiectate peste un an şi riscurilor privind proiecţia de inflaţie.

 

Ne aşteptăm ca banca centrală să reducă dobânda de politică monetară cu 50 puncte de bază (0,5 puncte procentuale) în primul semestru din 2012. Nu poate fi exclusă o reducere cu 25 puncte de bază în ianuarie, dacă nu se vor manifesta turbulenţe puternice pe pieţele externe la acel moment", se arată într-o analiză Raiffeisen.Preţurile de consum au crescut în noiembrie cu 0,42% faţă de octombrie, iar rata anuală a inflaţiei a coborât la 3,44%, de la 3,6% în octombrie. Inflaţia a stabilit în septembrie şi noiembrie două noi minime după 1990, de 3,45%, respectiv 3,44%, datorită dispariţiei efectului anualizat al majorării TVA de la 19% la 24% în iulie 2010, scrie MEDIAFAX.

Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR) a redus în noiembrie pentru prima dată într-un an şi jumătate rata dobânzii de politică monetară, cu 0,25 puncte procentuale, de la 6,25% la 6%.Presiunile inflaţioniste la produsele de bază (excluzând preţurile administrate, preţurile volatile şi preţurile produselor din tutun şi alcool) au rămas nesemnificative în noiembrie, cu o rată anuală de creştere de 2,7%, notează Raiffeisen.

 

 

 

** sursa  :  MEDIAFX

 
Energia tahionica - era energiei libere PDF Imprimare
Energie
Luni, 02 Ianuarie 2012 18:03
 

Descoperirea energiei libere si a potentialului ei uluitor a inceput cu inventiile revolutionare ale lui Nikola Tesla (1856-1943).In 1931, "transformatorul de energie" a lui Tesla a alimentat un "Tierce Arrow" (un automobil foarte greu si luxos), pana la viteza de 80 mile pe ora pe durate lungi de timp. Tesla a inventat o alternativa pentru generatoarele de curent alternativ.

 

Un alt pionier in cercetarile legate de energia  libera a fost Dr. T. Henry Moray, care a reusit sa dezvolte un transformator, ce avea doar 25 kg greutate si avea o capacitate de 50kw. In momentul prezentarii inventiei la oficiul de brevetare s-a confirmat ca functioneaza si ca genereaza 50kw putere fara nici o sursa de energie vizibila.

Totusi, deoarece sursa de energie era invizibila si de nedescoperit, cererea pentru brevet i-a fost respinsa. Cu toate ca aceasta intamplare suna ca dintr-o comedie, chiar s-a petrecut. Ca si Tesla inaintea lui, Moray a fost oprit de forte politice si economice puternice, dar cu viziuni inguste.Era tahionica a inceputPrin cercetarea energiei libere, stiinta a afirmat - dupa care s-a si dovedit indirect - existenta energiei tahionice.

Cu toata opozitia, era tahionica a inceput. In 1966, Gerald Feinberg a definit tahionul ca fiind "o particula subatomica, mai rapida decat lumina", pentru a unifica viziunea lumii stiintifice si terminologia stiintifica referitoare la energia care este mai rapida decat lumina.Problema nu mai consta in dovedirea existentei energiei tahionice.

Problema reprezinta utilizarea acestei energii. Multi cercetatori recunoscuti au lucrat in acest domeniu, cu diferite rezultate. Ceea ce acesti cercetatori incercau si incearca sa realizeze este conversia energiei tahionice in energie electrica utilizabila.David Wagner, cercetator american, are o viziune diferita despre utilizarea energiei tahionice. Viziunea lui in legatura cu conversia energiei tahionice in energie electrica utilizabila este ca acest fapt nu ar rezolva de fapt criza in crestere a acestei planete, deoarece aceasta nu este o criza de energie, ci de constiinta

.Procesul de tahionizare restructureaza anumite materiale la nivel submolecular, creand antene tahionice permanente. Nu este un proces de manipulare sau transfer de frecventa sau rotatii. Nu este o tehnologie de bobina de inalta frecventa.

Nu este un transfer radionic sau SE5. Tahionizarea nu foloseste geometrie sacra pentru a incarca produsele, nici nu necesita rugaciune sau meditatie.

Nu este o tehnologie bazata pe fotoni. Tehnologia nu foloseste cristale sau procese orgonice. Nu foloseste magneti. Nu este deloc sensibil la cel care opereaza.Procesul de tahionizare este un cadou pentru planeta. Creaza armonie din dizarmonie.

Are potentialul de a readuce planeta si locuitorii ei la sanatate, armonie si unitate.Utilizarea produselor tahionizate in mod normal are ca rezultat o dezintoxicare naturala, o asimilare crescuta a vitaminelor si mineralelor disponibile, energie crescuta in activitatile fizice, o constienta crescuta asupra energiilor subtile, imbunatatirea functionarii creierului si a circulatiei, imbunatatire exceptionala in activitatile atletice si regenerarea muschilor.

Atunci cand atletii folosesc aceste produse, observa o scadere semnificativa a oboselii, permitand cresterea performantelor.Pentru a intelege cum  functioneaza tahionii, trebuie sa incepem cu explorarea secretelor universului si a naturii lui.

 

 

 

 

 


sursa: www.venus.org.ro

 
Preţurile gazelor naturale din Myanmar vor creste cu circa 30% pentru noul an PDF Imprimare
Energie
Luni, 02 Ianuarie 2012 17:45
 

  Cresterea   preţurile gazelor naturale  din  Myanmar  au  inregistrat   o  crestere  neaşteptaaat de 30% ,  a provocato  teama de inflaţie pe alte bunuri.

Preţurile gazelor naturale  din  Myanmar  au crescut în mod neaşteptat mai mult de 30 la sută pentru noul an  şi a stârnit temeri de alte bunuri, precum şi costă mai mult.         

       Posesorii de automobile au  aflat de creşterea de la pompa de duminică, când preţurile au crescut de la 2.500 kyat (3.15 dolari) pentru 3350 kyat (4.2 dolari) pentru fiecare galon Imperial (4.5 litri).

Guvernul nu a făcut anunţul. Dar, cu creşterea preţurilor de combustibil, si un nou 40 la sută creştere a costurilor de energie electrică  anunţat  la sfârşitul anului trecut, oamenii sunt preocupaţi de inflaţia    de   la   bunuri de consum, de asemenea.

    



Myanmar's energy production is not enough to meet domestic demand, and it imports petrol and other fuels. The government subsidizes gas prices and rations it to two Imperial gallons (9 liters) a day.

An unannounced price hike in 2007 sparked anti-government protests that led to the "saffron rebellion." The military government then in power crushed it, leaving at least 15 dead and thousands arrested.

The nominally civilian government that took power early last year has made political changes that have improved its relationship with citizens.







**   sursa   


 
Un nou director general Volvo Romania PDF Imprimare
Auto
Vineri, 30 Decembrie 2011 23:30
 
Dupa 5 ani petrecuţi la conducerea companiei Volvo Romania, Christian Coolsaet preia funcţia de Director Commercial Trucks pentru Germania, Austria şi Elveţia din cadrul Volvo Trucks Region Central Europe. Noul Director General, Sigurd Wandel, va prelua noua funcţie la 1 februarie 2012.
            
                               
Înainte de sosirea în România, în decembrie 2006, Christian Coolsaet, a fost la conducerea reprezentanţei Volvo Trucks din Ucraina, iar anterior a ocupat diverse funcţii operaţionale în cadrul diviziei Volvo Buses, atât pentru Europa de Est, cât şi pentru Africa şi Orientul Mijlociu.

 „Pe perioada şederii mele in România, ciclul economic a fost ca un carusel, de la un nivel înalt, pe care nimeni nu şi l-ar fi imaginat, la unul foarte scăzut. Dar, drumul de atunci şi până acum a fost fantastic: plin de realizări notabile şi experienţe valoroase: am analizat cu cea mai mare atenţie, am luat decizii îndrăzneţe şi am fost fermi în implementare. Iar astăzi Volvo Romania este o referinţă indiscutabilă pentru excelenţă operaţională în toate disciplinele. Este o mare plăcere să lucrezi zi de zi la Volvo Romania şi să faci parte din această echipă", a declarat Christian Coolsaet, la încheierea misiunii sale în România. 

Noul director, Sigurd Wandel, care va prelua conducerea începând cu data de 1 februarie 2012,  lucrează în cadrul companiei Volvo Trucks din anul 2000, iar în ultimii cinci ani a ocupat funcţia de Director de dezvoltare a reţelei Volvo Trucks pentru regiunea de Est. De asemenea, are o experienţă bogată privind pieţele din Asia, având atribuţii suplimentare ca preşedinte al Consiliului de Administraţie pentru ţările din Asia Centrală.

„Este atât o onoare, cât şi o provocare să preiau operaţiunea Volvo Trucks în România. Aştept cu nerăbdare să iau contact cu particularităţile pieţei de transport din România şi să-i întâlnesc pe cei care ne-au ales drept partneri, şi anume clientii noştri. Alături de o organizaţie performantă, vom continua eforturile de a fi cât mai aproape de clienţi şi de a le îndeplini cerinţele. Dezvoltarea reţelei de service şi creşterea satisfacţiei clienţilor noştri sunt cele mai importante ingrediente ale strategiei noastre", a declarat Sigurd Wandel, noul director general, Volvo Romania.






**** sursa  : VOLVO Romania

 


Pagina 423 din 433

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie