Total Media News

Stiri - Social
Doi administratori de firma vindeau medicamente contrafăcute oncologice PDF Imprimare Email
Sanatate
Joi, 29 Ianuarie 2015 23:35

                                              

   Doi administratori ai unor firme, soţ şi soţie, au creat reţeaua vizată în dosarul medicamente contrafăcute, care făcea evaziune fiscală şi spăla bani prin contracte de împrumut încheiate cu persoane fizice, susţin anchetatorii.

   Cei doi sunt Robertino şi Mariana Stan, administratori ai firmelor Cross Pharm, Benedict Pharma şi Farmacia Vitaplus Cernica, reţinuţi în urma percheziţiilor şi a audierilor de miercuri din acest dosar.

   Alături de ei, au primit ordonanţe de reţinere contabila firmelor, Luminiţa Costin, Alexandru Robert Oprea, Ştefan Florin Clinciu, Gheorghe Clinciu, Pavel Marian Usturoi şi Gheorghe Aurelian Anghel.

   Soţii Stan sunt urmăriţi penal pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, contabila - pentru complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani, Oprea - pentru complicitate la evaziune fiscală, iar ceilalţi patru - pentru spălare de bani, precizează Parchetul instanţei supreme.

 

Citeşte mai mult...
 
Centrul de Uronefrologie Fundeni, singurul din Europa pentru tratarea oricărei boli renale PDF Imprimare Email
Sanatate
Marţi, 27 Ianuarie 2015 19:04

                    

    Centrul de Uronefrologie şi Transplant Renal de la Institutului Clinic Fundeni este singura unitate din Europa unde pot fi tratate toate bolile renale, "de la A la Z", şi unde sunt realizate şi operaţiile de transplant, a declarat marţi prof. dr. Ioanel Sinescu, la inaugurarea noii unităţi medicale.

     "Avem în centru toată urologia, de la A la Z. Sunt centre performante peste tot în lume, dar veţi găsi foarte rar transplant renal într-o clinică de urologie. De regulă, transplantul de organe este o specialitate separată, care se face fie de chirurgul cardiac, dacă este vorba de transplant de cord, fie de chirurgii toracici, dacă este vorba de complexul cord-pulmon, fie de chirurgii transplantatori, dacă este vorba de ficat, rinichi, pancreas. La noi şi în Spania, transpantul renal îl face urologul. Noi facem tot, şi chirurgia vasculară. Este un avantaj şi o competenţă în plus, pentru că nu intervine la acelaşi caz încă un medic sau încă alţi medici şi este o cursivitate a unui act medical şi un soi de competenţă care trebuie câştigată, şi pe care o cultivi în continuare", a spus profesorul Ioanel Sinescu, şeful Centrului de Uronefrologie şi Transplant Renal de la Institutului Clinic Fundeni.

 

Citeşte mai mult...
 
GastroPan 2015: concursurile, demonstratiile si tehnologiile culinare vin in martie la Targu Mures PDF Imprimare Email
Bucatarie - Retete
Marţi, 27 Ianuarie 2015 16:50

               

    Gustul, inovatia, arta si tehnologia isi dau intalnire in perioada 19-21 martie 2015, in cadrul editiei a saptea a expozitiei GastroPan .

    Pe langa gama completa de solutii si tehnologii pentru afacerile din panificatie, cofetartie si HoReCa, evenimentul va dezvalui tendintele si talentele din domeniu, prin programul bogat in demonstratii si prin concursurile care vor premia Painea si Tortul Anului 2015.

    GastroPan va gazdui, la Centrul Expo President din Targu Mures, standurile a peste 130 de furnizori din panificatie, cofetarie si HoReCa, care isi vor prezenta ofertele celor 20.000 de vizitatori invitati - antreprenori si specialisti din industria de profil.

Mix de traditii si inovatii culinare

La standurile GastroPan vizitatorii vor urmari, de la procedeele artizanale de coacere a painii, pana la cele mai inovatoare tehnologii de productie. Vor descoperi cele mai noi sortimente de inghetata artizanala, ultimele tendinte din cofetarii si ciocolaterii si noutatile din gastronomie si HoReCa.

 

Citeşte mai mult...
 
Stresul: definitie, cauze, factori de stres si metode de combatere PDF Imprimare Email
Sanatate
Joi, 15 Ianuarie 2015 20:08

                                      

    Ce este stresul?

     Stresul este un fenomen psihosocial complex ce decurge din confruntarea persoanei cu cerinte, sarcini, situatii, care sunt percepute ca fiind dificile, dureroase sau de mare importanta pentru persoana respectiva (Baban, 1998).

      Dictionarul de psihologie sociala defineste termenul de stres psihic ca fiind o stare de tensiune, de incordare si de disconfort, determinata de agentii afectogeni, cu semnificatie negativa, de frustrarea sau deprimarea unor stari de motivatie (trebuinte, dorinte, aspiratii), de dificultatea sau de imposibilitatea rezolvarii unor probleme.

      Stresul are o importanta componenta subiectiva, in sensul ca ceea ce este provocator, facil sau chiar relaxant pentru o persoana, pentru o alta poate deveni amenintator sau imposibil de realizat (Roesch si colab., 2002). Diferentele individuale in ceea ce priveste raspunsul la stres sunt datorate atat componentei genetice, cat si experientelor de viata diferite.

 

Citeşte mai mult...
 
Cum văd românii un stil de viaţă sănătos ? PDF Imprimare Email
Sanatate
Miercuri, 14 Ianuarie 2015 23:29

                 

   Şapte din zece români identifică stilul de viaţă sănătos cu consumul de fructe şi de legume şi aproape jumătate cu alimentele naturale, cât mai puţin procesate, iar femeile apreciază într-o mai mare măsură alimentaţia sănătoasă comparativ cu bărbaţii, potrivit unui studiu realizat de GfK.

   Aproape trei sferturi dintre femei spun că este important consumul de fructe şi legume faţă de doar două treimi dintre bărbaţii care cred acelaşi lucru. De asemenea, 52% dintre românce văd beneficiile consumului de alimente proaspete, cât mai puţin procesate sau gătite, în comparaţie cu 46% dintre reprezentanţii sexului masculin, menţionează GfK.

   Situaţia pe regiuni ale ţării arată că locuitorii din Banat - Crişana - Maramureş acordă mai multă atenţie alimentaţiei, aproape 80% definesc stilul de viaţă sănătos prin consum de fructe şi de legume şi 57% preferă produsele proaspete, naturale.


Citeşte mai mult...
 


Pagina 9 din 65

Abonare newsletter
Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.net
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Social