Total Media News

Ştiri - Actualitate
Primul-ministru Victor Ponta s-a intilnit, la Palatul Victoria, cu reprezentantii AMRO PDF Imprimare
Politic
Vineri, 16 Noiembrie 2012 10:01
                

      Primul-ministru Victor Ponta s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii American Romanian Business Council (AMRO)

 

              Primul-ministru Victor Ponta s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii American Romanian Business Council (AMRO), organism care reuneşte principalele companii americane prezente în Romania, printre care Chevron, Exxon Mobil, Eli Lilly, Johnson & Johnson, Metlife, Smithfield Foods, AMGEN şi ADM.

 
    Şeful Executivului a transmis dorinţa Guvernului de a continua şi extinde parteneriatul economic cu mediul de afaceri american, îndeosebi în domeniul energiei şi în cel al agriculturii. Investiţiile americane sunt binevenite pentru România, ele având un rol important în crearea de locuri de munca şi în promovarea României drept unul dintre cei mai importanţi parteneri ai Statelor Unite ale Americii.

    În acest sens, Victor Ponta a precizat că autorităţile romane şi companiile americane trebuie să dezvolte împreună parteneriate public-private care să producă beneficii mutuale.

Citeşte mai mult...
 
Avioanele israeliene au atacat Gaza PDF Imprimare
International
Vineri, 16 Noiembrie 2012 08:44

 

           IERUSALIM (AP) - aeronavele israelian  au  efectuat   operatiuni  de lansare de rachete   catre  militanții  din Gaza  vineri - devreme   ,    si    au  masat  trupele, tancuri și transportoare blindate  în apropierea teritoriului palestinian,   actiuni   ce   semnalizeaza  o  posibila     invazie la sol  in  cel  mai  scurt  timp.

                                       

       Conflictul   între cele două părți a escaladat puternic joi, cu un atac primul-vreodată militant pe zona din Tel Aviv, Israel .

  Nu s-au  raportat  victime acolo, dar trei persoane au murit în țara  când un proiectil a lovit-o clădire apartament.

Numărul morților în teritoriul palestinian dens populată a urcat la 19, inclusiv cinci copii, potrivit oficialilor palestinieni de sănătate, ca valuri de avioane de luptă israeliene și trântori trimis rachete hurtling în jos, pe la magazine de arme și rachete suspectate-lansare site-uri.

 

Citeşte mai mult...
 
Castigatorul Leului de Aur la Venetia 2012, in deschiderea Festivalului International de Film Experi PDF Imprimare
Film
Joi, 15 Noiembrie 2012 20:17

      Gala de deschidere BIEFF aduce  in premiera  in Romnia cistigatorul Leului de Aur de la Venetia, Pieta, semnat de controversatului regizor corean Kim Ki-duk  si va avea loc la Cinema Scala, marti, 20 noiembrie. Filmul e precedat de The Wholly Family, cel mai nou scurtmetraj al lui Terry Gilliam   cistigator al Premiului pentru cel mai bun scurtmetraj la Premiile Academiei Europene de Film.

                             

   Aclamat la scena  deschisa  dupa  premiera de la Venetia, Pieta de Kim Ki-duk este o relatare nuantat    despre vin , sacrificiu si   ispasire. Filmul spune povestea unui   barbat care  lucreza ca recuperator pentru o companie de mprumut financiar, amenintndu-i brutal pe cei creditati, pentru rambursare. Reunit pe neasteptate cu mama sa, care il abandonase la nastere, cruzimea protagonistului cedeaza in fata afectiunii materne si acesta renunta la slujba.

Totusi, faptele sale violente nu ramin  fara  consecinte: in mijlocul momentelor de apropiere si fericire cu mama, aceasta este rapita.

Citeşte mai mult...
 
Audiere publica: Are Romania nevoie de REGIONALIZARE ? PDF Imprimare
Esential
Joi, 15 Noiembrie 2012 20:09

     Pornind de la teza potrivit căreia accesarea fondurilor europene ar fi mai uşoară dacă România ar fi împărţită pe cele opt euro-regiuni nu doar în statistică, ci şi administrativ (cum este împărţită acum pe judeţe), Academia de Advocacy organizează, la Timişoara, o audiere publică pe tema regionalizării.

 

     „România trebuie să decidă acum în ce mod va accesa şi implementa fondurile europene în perioada 2014-2020. Noi trebuie să decidem dacă aceste fonduri sunt gestionate mai bine regional sau nu. Acum este momentul să ne exprimăm opinia privind gestionarea fondurilor europene în perioada 2014-2020. Este important să transmitem experţilor şi decidenţilor politici, să pună în practică opţiunile noastre, nu vrem să fim, din nou, luaţi prin surprindere“, se arată într-un comunicat al Academiei.

Citeşte mai mult...
 
Clasamentul scolilor din Romania PDF Imprimare
Invatamant
Joi, 15 Noiembrie 2012 15:21

     O instituție subordonată Ministerului Educației a realizat recent un clasament al unităților de învățământ preuniversitar din România. 10% dintre școli nu îndeplinesc standardele de acreditare.


    Agenția Română de Asigurare a Calității în Învatamântul Preuniversitar (ARACIP) a evaluat 1023 de unităţi de învățământ din toată țara (propuse de inspectoratele şcolare), dintre care 1007 au corespuns unui nivel minim obligatoriu de „calitate”.

   Având în vedere că studiul a fost realizat pe un eșention reprezentativ, specialiștii ARACIP notează „În România anului 2012 există un număr de unităţi de învăţământ preuniversitar, estimat la aproximativ 10% din totalul unităţilor de învăţământ cu personalitate juridică, care nu îndeplinesc standardele de acreditare, ca standarde minime de funcţionare”.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 262 din 330

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate