Total Media News

Ştiri - Actualitate
TE JOCI SI TE VINDECI PDF Imprimare Email
Esential
Luni, 26 Decembrie 2011 16:53


     CONTROL  MED   lanseaza programul  :   TE JOCI SI TE VINDECI    Medicina este arta vindecarii, care teoretic nu are nici o limita (Petre Tutea).Arta trebuie sa odihneasca si sa vindece contrarietatile interioare ale omului(Brancusi).Sensul existentei si datoria fiecarui om este creatia.(M.Eliade)

   Primul pas spre creatie este facut de catre copii. Noi facem pasi repezi spre tine .Iti oferim siguranta, confort si relaxare.


 

  ACUM LA CONTROL MED, terapie prin jocul cu nisipA fot adus la noi in tara de psiholog Daniela Neagu, sub bagheta dr Barbara Turner,formator International. Si prin aceasta cale echipa Control Med il multumeste.

  ACUM LA CONTROL MED, terapie prin jocul cu nisipAceasta terapie poate fi aplicata atat la copil cat si la adult.
Terapeutul joaca rolul de martor(contine procesului psihic) si ii ofera clientului prin intermediul laditei un loc sigur , linistit si libertatea de a face ce doreste.


Este o terapie non -interpretativa,non-verbala.


Nisipul din ladita poate fi ud sau uscat.Este alegerea clientului unde va lucra.Sandplayul este o "experienta simbolica impartasita"Barbara Turner


.In cazul copiilor, mai intai terapeutul vorbeste cu parintele pentru ca acesta sa aiba sentimentul ca stie ceea ce va face copilul sau.In prima sedinta odata cu terminarea primei ladite "TRAY", terapeutul stabileste conflictele si resursele clientului.In sedintele urmatoare cu ajutorul imaginilor din ladita si a simbolurilor terapeutul observa "cat de aproape de Cs se desfasoara procesul?Ce ramane la fel ,ce se schimba".

Practic totul capata un sens. Clientul va stii cand a terminat ce are de facut in ladita.

JUNG spunea ca Psihicul ca si corpul se poate vindeca singur daca ii oferim un cadru in care clientul sa se simte in siguranta.

Locul oferit este ladita in care practic clientul creeaza o lume in care poate face ce vrea. Ce poate fi mai minunat de atat? un loc linistit si sigur unde nu exista reguli.


http://controlmed.wgz.r0

Echipa CONTROL MED

sandplay therapy programari

0751 052 708   departamentul psihologie

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualizahttp://controlmed.wgz.ro 

CONTROL MEDdepartamentul PSIHOLOGIE


 
Mos Craciun PDF Imprimare Email
Esential
Sâmbătă, 24 Decembrie 2011 08:55

Moș Crăciun este versiunea mai nouă a Sfântului Nicolae care și-a făcut apariția în secolul III.

El apare ca un om bătrân prietenos care împarte cadouri tuturor copiilor în noaptea de Crăciun (de 24 spre 25 decembrie).
Chiar dacă mitul poate varia de la zonă la zonă, în special în funcție de clima în perioada Crăciunului (care pleacă de la o iarnă înghețată în emisfera nordică și ajunge la o vară călduroasă în emisfera sudică), în general Moș Crăciun este imaginat ca fiind îmbrăcat într-un costum roșu, având o barbă lungă și albă și locuind într-o țară nordică (mai frecvent în Finlanda sau în Canada).

Spiridușii îl ajută la pregătirea cadourilor. El împarte cadourile cu ajutorul unei sănii zburătoare, ce este trasă de reni (sau pe o planșă de surf în Australia). Moș Crăciun intră în case prin horn (dacă există unul) și pune cadourile sub pomul de Crăciun sau în cizmele pregătite special pentru aceasta.

 

Sfântul Nicolae din Myra (Demre) reprezintă sursa primară de inspirație pentru Moș Crăciun. El a trăit în secolul al patrulea și a fost un episcop creștin al provinciei Licia din Anatolia bizantină, fiind renumit pentru faptul că împărțea cadouri oamenilor săraci, El a dăruit câte 100 de galbeni la trei fete sărace înainte de a se mărita pentru ca acestea să nu ajungă să se prostitueze.[1] Moș Crăciun a fost asemănat cu Odin, un zeu important la popoarele germanice.[1] În două cărți scrise în secolul XIII în Islanda, „Poetic Edda” și „Prose Edda”, acesta este prezentat zburând pe un cal cu opt picioare numit Sleipnir ce putea călători pe distanțe lungi, astfel fiind comparat cu renii lui Moș Crăciun.[2] Sărbătoarea închinată lui, Yule, avea loc anual pe 21 decembrie. În ajunul acestei zile, copii își umpleau încălțămintea cu legume, iar zeul le oferea dulciuri în locul acestora.[3][4] Conform legendei, această practică ar fi fost adusă în Statele Unite de către coloniștii olandezi ce s-au stabilit în New Amsterdam în secolul XVII.[5][6] Această idee este însă greșită, imigranții olandezi fiind protestanți detestau cultul sfinților, împreună cu cel al Sfântului Nicolae, considerându-l obicei papistaș.[7] Santa Claus a fost introdus într-o satiră din 1809 a lui Washington Irving, numită Knickerbocker History, el inventând legenda conform căreia Santa Claus a fost împrumutat de la imigranții olandezi.


   

Sinterklaas (versiunea olandeză a Sfântului Nicolae) era îmbrăcat cu haine bisericești și se urca pe acoperișurile caselor, trimițându-le acestora cadouri prin horn.[4] În Marea Britanie, „Father Christmas” este datat din secolul XVII, personajul fiind un bărbat grăsuț, cu barbă, îmbrăcat într-o haină lungă, verde și guler de blană. Imaginea lui se regăsește în „fantoma Crăciunului prezent” din cartea „A Christmas Carol” scrisă de Charles Dickens.[4] Christkindlein a devenit popular în Europa în secolul XIX. El aducea cadouri în secret copiilor, având ca ajutor un pitic numit Pelznickel (sau Belsnickle).

 

Imaginea lui Moș Crăciun în perioada modernă

Un rol important în crearea mitului l-a avut pastorul american Clement Clarke Moore, autor al unui poem care îl prezenta pe Sfântul Nicolae ca și un personaj simpatic, dolofan și zâmbitor, care împarte cadourile din sania sa trasă de reni.[8][9] Publicat pentru prima dată în ziarul Sentinel din New York pe 23 septembrie 1823,

Citeşte mai mult...
 
ESDU DANCESTAR Romania Open 2012 PDF Imprimare Email
Cultura
Vineri, 23 Decembrie 2011 16:04
 

Un nou an, o noua competitie, un nou sezon de dans! Pentru cei care inca nu banuiesc despre ce este vorba le spunem noi: ESDU DANCESTAR Romania Open!

 

   Un nou an, o noua competitie, un nou sezon de dans! Pentru cei care inca nu banuiesc despre ce este vorba le spunem noi: ESDU DANCESTAR Romania Open!

Datorita succesului din anii anteriori, atat prin numarul mare de participanti cat si prin numarul impresionat de coregrafii, Palatul National al Copiilor din Bucuresti, va gazdui pe data de 17 Martie 2012 cea de a 3-a editie a turneului ESDU DANCESTAR Romania Open, organizat sub egida European Dance Union, un eveniment dedicat exclusiv iubitorilor de dans.

                                                  

       La aceasta competitie participa cele mai cunoscute scoli de dans din tara, scoli de balet, scoli private de dans, trupe de dans dar si cei mai buni dansatori individuali. Participantii pot alege de a-si demonstra talentul in cadrul urmatoarelor sectiuni: Dans Modern/Contemporan/Liric, Balet, National/Folcloric Dance, Open/Comercial/MTV Dance, Hip-Hop, Breakdance, Street Styles, Muzical, Step, Disco, Acro Dance, Productii.
        Castigatorii turnelui ESDU DANCESTAR Romania Open 2012, vor participa la ESDU World Dance Masters-ul din 16 - 20 Mai 2012, ce va avea loc in Porec, Croatia in minunata Laguna Resort, avand astfel sansa de a deveni Campioni Mondiali.
     Organizatorii evenimentului, dupa cum ne-am obisnuit in fiecare an, sunt Academia de dans Ars Nova in parteneriat cu Federatia Romana Sportul Pentru Toti, alaturi de partenerii media 24 Fun, ScoliDans.ro, Dance News si agentia creativa Ink9.

    Asadar, iubitori ai dansului, va asteptam sa participati la evenimentul anului unde veti avea parte de o experienta unica si un spectacol deosebit cu cei mai buni dansatori.Perioada de inscriere: 01 Februarie 01 Martie 2012 Informatii suplimentare:
Tel: 0726.339-119

Web: http://esdu.org/en/championship/romania-open

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
http://www.arsnova.ro

 
A murit Kim Jong- leaderul Coreei de Nord PDF Imprimare Email
International
Luni, 19 Decembrie 2011 08:21

   Liderul nord-coreean Kim Jong-il a murit de un atac de cord în timp ce  era  într-o călătorie cu trenul, a  raportat  mass-media de stat , ceea ce a dus la  o  preocupare imediată privind   controlul de stat  şi programul său nuclear.

 

   Un crainic de televiziune  îmbrăcat  în negru, a declarat  ca Kim Jong-il   in  varsta   de 69 de ani a murit sâmbătă de  epuizare fizică şi psihică   la locul de muncă în drumul său de a oferi "îndrumări  in domeniu."

 

 

 

    Kim Jong-un, Kim Jong-il's youngest son, is seen as the leader-in-waiting after he was appointed to senior political and military posts in 2010.

North Korea's official KCNA news agency said the elder Kim died at 8:30 a.m. on Saturday (6:30 p.m. EST on Friday) after "an advanced acute myocardial infarction, complicated with a serious heart shock." Kim had suffered a stroke in 2008, but had appeared to have recovered from that ailment.

South Korea, still technically at war with the North, placed its troops and all government workers on emergency alert, Yonhap news agency reported. But Seoul's Defense Ministry said there were no signs of any unusual North Korean troop movements.

"Up until tonight, if anybody had asked you what would be the most likely scenario under which the North Korean regime could collapse, the answer would be the sudden death of Kim Jong-il," said Victor Cha, a Korea expert with the Center for Strategic and International Studies think-tank in Washington.

"And so I think right now we're in that scenario and we don't know how it's going to turn out."

The White House said President Barack Obama had been notified of the reports of Kim's death and it was closely monitoring and in touch with South Korea and Japan.

The United States was committed to stability on the Korean peninsula as well as to its allies, the White House press secretary said.

Japanese Prime Minister Yoshihiko Noda told ministers at a special security meeting to prepare for the unexpected, including on border affairs, Japan's top government spokesman said.

China, North Korea's only major ally, has yet to comment.

Market players and regional powers will be on edge over what might happen next in the isolated state, whose collapsing economy and bid to become a nuclear weapons power pose major threats to northeast Asia.

Asian stocks and U.S. index futures fell, with South Korean shares tumbling as much as 5 percent, and the dollar gained after the announcement. The Korean won fell 1.8 percent.

Kim Jong-un was at the head of a long list of officials making up the funeral committee, indicating he would lead it, and a key sign that he had taken, or been given, charge.

But there will be enormous questions over how much credibility the younger Kim has, since he is only in his late 20s and has had little time to prepare for the role.

"Kim Jong-un is not yet the official heir, but the regime will move in the direction of Kim Jong-un taking center stage," said Chung Young-Tae at the Korea Institute of National Unification. "There is a big possibility that a power struggle may happen.

"It's likely the military will support Kim Jong-un," he added. "Right now there will be control wielded over the people to keep them from descending into chaos in this tumultuous time."

Citeşte mai mult...
 
O cometa a reusit sa dea peste cap calculele specialistilor. A trecut prin Soare si nu s-a topit PDF Imprimare Email
Esential
Duminică, 18 Decembrie 2011 12:14

 

    

Exista viata dincolo de Soare.Cometa Lovejoy a supravietuit intalnirii cu astrul, desi astronomii erau convinsi ca va fi topita de cele 1,1 milioane de grade Celsius din coroana solara.

Iata insa ca ratacitoarea stea a reusit, chiar daca si-a pierdut o parte din coada formata din gheata.
Expertii cred ca n-a pierit in flacarile solare gratie dimensiunilor sale uriase.

Acum, astronomii ar vrea sa-i dea un nou nume - Phoenix - ca pasarea legendara care renaste din propria cenusa.

 


Pagina 261 din 266

Abonare newsletter
Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.net
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Actualitate