Total Media News

Ştiri - Actualitate
Recursul la eliberarea conditionata a lui Nastase, judecat luni PDF Imprimare
Politic
Duminică, 17 Martie 2013 20:38

            Recursul la eliberarea lui Adrian Nastase va fi judecat luni de Tribunalul Bucuresti, reprezentantii instantei precizand ca nu se pune problema unei amanari dupa arestarea judecatoarelor Dinu si Costache, intrucat fiecare sectie are un complet de permanenta, pentru situatii neprevazute.
                                              
     Termenul de 18 martie a fost stabilit de Tribunalul Bucuresti (TB) in 4 martie, dupa ce aceasta instanta a primit dosarul de la Judecatoria Sectorului 4.Viorica Dinu si Antonela Costache, care trebuiau sa faca parte din completul care va judeca recursul la eliberarea fostului premier, au fost arestate preventiv pentru 29 de zile, vineri, de Curtea de Apel Bucuresti, in dosarul in care sunt acuzate de luare de mita si trafic de influenta pentru solutii in mai multe dosare, printre care si cel al lui Dinel Nutu (fost Staicu).In 12 februarie, Judecatoria Sectorului 4 a admis cererea lui Nastase de eliberare din penitenciar inainte de termen, decizia fiind contestata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), noteaza Mediafax.

Citeşte mai mult...
 
Nu avem nevoie de un nou acord cu FMI PDF Imprimare
Esential
Vineri, 15 Martie 2013 09:04

    Reprezentanții Societăţii Academice din România (SAR) susțin că țara noastră nu are nevoie şi nici nu trebuie să mai semneze un nou acord cu Fondul Monetar Internaţional (FMI).


       Concluzia a fost emisă în baza Raportului de analiză şi prognoză al Societăţii Academice Române pentru anul 2013.

Potrivit acestuia, un nou acord cu FMI chiar dăunează pentru că are acelaşi rol pe care l-a avut zona euro pentru Grecia, Spania, Italia, Portugalia, în sensul că beneficiază de condiţii mai bune de împrumut, atât ca volume cât şi ca preţ, decât dacă nu ar fi fost în acord. Raportul mai arată că fără reformă, aceşti bani nu vor fi folosiţi decât pentru adâncirea dezechilibrelor macroeconomice.

Citeşte mai mult...
 
Eurodeputatii USL au cerut in plenul Parlamentului European calendar de incheiere a monitorizarii MC PDF Imprimare
Politic
Joi, 14 Martie 2013 20:47

           Eurodeputaţii USL au cerut, miercuri seară, într-o dezbatere în plenul    Parlamentului European, un calendar de încheiere a monitorizării României şi Bulgariei prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV), reprezentantul Comisiei Europene arătând însă că aceasta va continua ca şi până acum.

                     

                                 

 Eurodeputaţii USL au cerut în plenul Parlamentului European calendar de încheiere a monitorizării MCV (Imagine: Mediafax Foto/AFP)


       Eurodeputaţii USL Corina Creţu şi Ioan Mircea Paşcu (PSD), Norica Nicolai şi Cristian Buşoi (PNL) au cerut în intervenţiile lor ca din partea Comisiei Europene (CE) să fie prezentat un calendar cu termen clar de încetare a monitorizării MCV.

Citeşte mai mult...
 
Cistigatorii primului concurs de proiecte didactice in proiectul FormREF PDF Imprimare
Invatamant
Marţi, 12 Martie 2013 20:19

             Concursul destinat cadrelor didactice care au finalizat cursurile de formare în prima serie a proiectului FormREF – Formarea continuă a profesorilor de Limba română, engleză și franceză în societatea cunoașterii, s-a desfășurat în perioada 12 noiembrie 2012 – 30 decembrie 2012 și a constat în transmiterea celor două produse (unul teoretic și unul multimedia) care să demonstreze dezvoltarea și aplicarea la clasă a unui proiect didactic realizat după metodele învățate în cadrul programului de formare Dezvoltarea profesională continuă pe componenta instruirii diferențiate a elevilor.

                  

          Câștigătorii primului concurs de proiecte didactice sunt:

- Panait Iuliana din județul Ilfov, care a obținut punctaj maxim (100 de puncte) și Deaconescu Liliana din județul Vrancea, care a obținut 96,67 de puncte, cărora le revin cele două premii I;

- Vasile Gabriela-Florentina din județul Brăila (96,00 puncte), Olteanu Camelia din județul Constanța (94,33 de puncte), Badea Liliana din Municipiul București (89,67 de puncte) și Paula Miron din județul Vrancea (89,33 de puncte), cărora le revin cele patru premii II;

Citeşte mai mult...
 
Scriitorul mexican Juan Pablo Villalobos, in Romania intre 13 si 15 martie PDF Imprimare
Cultura
Marţi, 12 Martie 2013 20:15

      Între 13 şi 15 martie, scriitorul de origine mexicană Juan Pablo Villalobos se va afla în România la invitaţia Curtea Veche Publishing, programul său incluzând două evenimente în Bucureşti şi unul în Timişoara. „Fiesta în bârlog”, romanul său de debut, a cunoscut pe plan internaţional un succes aproape instantaneu, ajungând direct pe lista scurtă pentru Guardian First Book Award şi la puţin peste un an de la apariţie fiind deja tradus în 15 ţări.

                                             

       Autorul se află într-un turneu de promovare a cărţii în Europa, înainte de vizita în România fiind invitat în Franţa, unde este şi nominalizat la un premiu literar, şi în Bulgaria. Programul scriitorului din România va include două evenimente în Bucureşti şi unul în Timişoara, acesta din urmă în cadrul Salonului de Carte Bookfest. Intrarea va fi liberă la toate evenimentele pregătite de Curtea Veche Publishing.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 239 din 331

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate