Total Media News

Total Media News
Unirea Principatelor Române PDF Imprimare Email
Miercuri, 24 Ianuarie 2024 09:16

        undefined

   Unirea Principatelor Române a avut loc la jumătatea secolului al XIX-lea prin unirea statelor Moldova și Țara Românească sub numele Principatele Unite ale Moldovei și Țării Românești. Procesul unirii, bazat pe puternica apropiere culturală și economică între cele două țări, a cunoscut o etapă decisivă, care s-a dovedit a fi ireversibilă, prin alegerea colonelului moldovean Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al ambelor principate, la 5 ianuarie 1859 în Moldova și la 24 ianuarie 1859 în Țara Românească.

Procesul a început odată cu adoptarea Regulamentelor Organice între 1831-1832 în Muntenia și Moldova, care stipulau necesitatea unificării politice, urmate de acorduri vamale între 1833 și 1835 și lichidarea posturilor vamale între cele două țări începând cu 1 ianuarie 1848, în timpul domniilor lui Mihail Sturdza, respectiv Gheorghe Bibescu. Deznodământul războiului Crimeii a stăvilit pentru un timp ambițiile geopolitice ale imperiului rus la Dunărea de jos, fără a consolida efectiv imperiul Otoman de care depindeau principatele, ceea ce a creat un context favorabil realizării unirii.[1] Votul popular favorabil unirii în ambele țări, rezultat în urma unor Adunări ad-hoc în 1857 a dus la Convenția de la Paris din 1858, o înțelegere între Marile Puteri, prin care se accepta o uniune mai mult formală între cele două țări, cu guverne diferite și cu unele instituții comune.

 

Citeşte mai mult...
 
Balanţa de plăţi şi datoria externă – noiembrie 2023 PDF Imprimare Email
Duminică, 21 Ianuarie 2024 19:07
                                         BNR invită publicul la

         În perioada ianuarie - noiembrie 2023p contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un deficit de 20 200 milioane euro, comparativ cu 24 331 milioane euro în perioada ianuarie - noiembrie 2022. În structura acestuia, balanţa bunurilor a consemnat un deficit mai mic cu 3 510 milioane euro, balanța serviciilor a înregistrat un excedent mai mare cu 552 milioane euro, balanța veniturilor primare a înregistrat un deficit mai mic cu 320 milioane euro, iar balanța veniturilor secundare a înregistrat un excedent mai mic cu 251 milioane euro.

...............................

Citeşte mai mult...
 
„Monster Chopper” cu motor KTM primește direcție hidraulică PDF Imprimare Email
Duminică, 21 Ianuarie 2024 19:01

                                   A gravity-powered test ride for the hydraulically-steered Monster Chopper

    "This thing's gonna be a chungus!" In the northern tip of Idaho, 70-odd miles from Spokane, Washington, a magnificently silly project is underway: a colossal batpod of a motorcycle with a KTM motor, monster truck wheels, and hydraulic steering.
      It's the work of the Grind Hard Plumbing Co. team. We assume at some point there might have been some actual plumbing going on amongst these lads, but after finding viral success stuffing a Honda engine into a Barbie car back in 2018, it seems YouTube has become a primary focus for this small gaggle of talented lunatics.

Citeşte mai mult...
 
Dan Sucu - gest de BOIER PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 20 Ianuarie 2024 21:25

 

    

                          Mogulul” Dan Șucu » Patronul Rapidului tocmai a cumpărat un ...

    Dan  Sucu ( actionarul  principal   de  la  Rapid  )   a  anuntat  ca  " 

va închiria un avion privat pentru ca Horațiu Moldovan să facă deplasarea la Madrid cu ”stil”  "

   Gest  de  mare  eleganta   din  partea domnului  Sucu, timimd  cont  si  de  faptul  ca  Rapid  ar urma  sa  incaseze  doar 800 000 Euro  pentru  transferul  lui  Moldovan.

  Felicitari  domnule  Sucu  !

*

Citeşte mai mult...
 
HOTĂRÂRE DE GUVERN pentru modificarea salariilor de bază pentru funcţiile didactice de conducere PDF Imprimare Email
Vineri, 19 Ianuarie 2024 17:56
                                          Guvernul României - Wikipedia

   HOTĂRÂRE DE GUVERN pentru modificarea anexelor nr. 1 şi 2 la Normele metodologice privind stabilirea salariilor de bază pentru funcţiile didactice de conducere de director şi director adjunct din învățământul preuniversitar de stat, precum şi pentru stabilirea categoriilor de unități de învățământ preuniversitar de stat în care se normează funcțiile de conducere didactice auxiliare de contabil-şef şi secretar-şef, cu nivel de studii S/M şi nivelul salariilor de bază aferente acestora, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 598/2018
   Actul normativ stabilește salariile de bază pentru fiecare funcție de conducere pe fiecare grad și fiecare categorie de unitate de învățământ, eliminând inechitățile salariale în ceea ce priveşte funcțiile didactice de conducere din sistemul de învăţământ preuniversitar, respectiv director, director adjunct, contabil-şef, secretar-şef, cu nivel de studii superioare (S).

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 16 din 1132

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri