Total Media News

Total Media News
Uzina care functioneaza de 103 ani in Timisoara PDF Imprimare Email
Miercuri, 24 Aprilie 2013 08:42

                Se spune că lucrul bine făcut dăinuie în timp. De asta
s-au convins şi timişorenii, care încă se bucură de construcţii şi realizări din vremea Imperiului Austro-Ungar.

                    

           Este şi exemplul Uzinei Hidroelectrice din oraş, care a fost pusă în funcţiune în 1910 şi produce şi acum curent electric pentru Timişoara. Luna viitoare, „Turbina“, cum este cunoscută de timişoreni, un adevărat monument tehnic, împlineşte 103 ani de funcţionare aproape neîntreruptă.

                       

           Necesitatea unei hidrocentrale pe Bega a fost impusă de alte premiere ale Timişoarei. „În 1884, aici a fost consemnată o premieră a Europei continentale: s-au pus în funcţiune 731 de lămpi de iluminat electric pe străzile oraşului. Curentul electric era obţinut cu ajutorul unor motoare termice cu aburi, care încărcau nişte dinamuri.

Citeşte mai mult...
 
Capitala ar putea avea prima statie de alimentare pentru automobilele electrice, in zona Unirii PDF Imprimare Email
Marţi, 23 Aprilie 2013 22:00

        Capitala ar putea avea prima staţie de alimentare pentru automobilele electrice, în zona Unirii, unde ar urma să fie amenjate 24 de locuri de parcare pentru şase module de staţii de alimentare a maşinilor, potrivit unui proiect de hotărâre ce va fi supus, vineri, aprobării consilierilor generali.

                           

   Potrivit expunerii de motive din proiectul de hotărâre, municipalitatea doreşte amenajarea a 24 de locuri de parcare pentru implementarea a şase module de staţii de alimentare a automobilelor electrice în cadrul unui proiect pilot de încurajare a dezvoltării automobilului electric.

Citeşte mai mult...
 
Comisioanele bancare, in crestere. Servicii mai scumpe PDF Imprimare Email
Marţi, 23 Aprilie 2013 10:28

               BCR și Garanti Bank sunt două dintre băncile care urmează să-și modifice grila de comisioane, în timp ce CEC Bank a scumpit operațiunile încă de luna trecută.

                 

       Garanti Bank își va modifica de la 1 iunie grila de comisioane bancare, iar o serie de operațiuni realizate gratuit vor fi taxate începând cu această dată.

       Emiterea unui al doilea extras de cont va fi taxată cu 8 lei/extras. În prezent, serviciul este gratuit.

De asemenea, și transferurile în lei către clienții Garanti Bank efectuate prin Internet Banking vor fi taxate cu 1 leu/tranzacție față de zero lei în prezent.

Citeşte mai mult...
 
Primul-ministru Victor Ponta a avut, astazi, o intalnire cu reprezentanti ai companiei Oracle PDF Imprimare Email
Luni, 22 Aprilie 2013 18:51

            Primul-Ministru Victor Ponta şi ministrul pentru Societatea Informaţională Dan Nica s-au întâlnit astăzi, 22 aprilie, la Palatul Victoria, cu Safra Catz, co-preşedinte Oracle Corporation și cu Sorin Mândruțescu, director general Oracle Romania.

                                                 

           În cadrul întâlnirii, Safra Catz şi-a exprimat aprecierea pentru nivelul înalt de pregătire al tinerilor români şi a arătat faptul că Oracle este una dintre companiile care şi-au asumat un angajament pe termen lung în România, cu atât mai mult cu cât conducerea companiei este extrem de mulţumită de felul în care funcţionează filiala de aici, în condiţiile unei creşteri de la câteva sute la 2500 de locuri de muncă. De asemenea, aceasta a subliniat că Oracle va continua să îşi dezvolte prezenţa în România şi, ca orice altă expansiune în regiunea sud-estică a Europei, va avea în centru ţara noastră, considerată ca fiind o piaţa deosebit de atractivă datorită îmbinării perfecte între abilitaţile tehnice ale tinerilor şi faptul că aceştia cunosc foarte bine mai multe limbi străine.

Citeşte mai mult...
 
Deficitul bugetar al Romaniei a scazut la 2,9% din PIB, aproape jumatate din nivelul din 2011 PDF Imprimare Email
Luni, 22 Aprilie 2013 18:40
          La nivelul întregii Uniuni Europene, media deficitului bugetar raportat la Produsul Intern Brut a scăzut în 2012 faţă de 2011, potrivit datelor publicate astăzi de Eurostat, care pot fi descărcate în format PDF. 
                                                       
       În zona euro, nivelul deficitului bugetar a scăzut de la 4,2% din PIB, cât era în 2011, la 3,7% din PIB în 2012. La nivelul Uniunii, deficitul bugetar a scăzut de la 4,4% din PIB la 4% din PIB în acelaşi interval. 
 
      Cel mai mic deficit bugetar l-a avut Estonia, de 0,3% din PIB, în scădere cu aproape un punct procentual faţă de nivelul din 2011. Germania a fost singurul stat comunitar care a înregistra, în 2012, excedent bugetar, echivalent cu 0,2% din PIB. 
 
Citeşte mai mult...
 


Pagina 883 din 1132

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri