Total Media News

Total Media News
Campionii se nasc acum PDF Imprimare Email
Luni, 01 Iulie 2013 15:14

                Vineri, 26 aprilie 2013, la Palatul Parlamentului, a avut loc dezbaterea „Campionii se nasc acum”, organizată de Student Sport, în parteneriat cu Consiliul Naţional al Audiovizualului şi Consiliul Naţional al Elevilor.

                  

     La eveniment au participat şi ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, Adrian Pană, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, Gabriel Ispas, secretarul general adjunct în Ministerul Educaţiei, Victor Dobre, directorul International Advertising Association şi Dumitru Graur, preşedintele Asociaţiei Presei Sportive.

 

    În cadrul dezbaterii, ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, a declarat că are în vedere lansarea unui program naţional prin care copiii să poată practica gratuit un sport sub îndrumarea unui antrenor. Acest proiect se datorează faptului că baza sportivă existentă este fie concesionată, fie distrusă, iar practicarea unui sport presupune costuri foarte mari.

Citeşte mai mult...
 
75,91% dintre elevi au obtinut note peste 5 la Evaluarea Nationala PDF Imprimare Email
Luni, 01 Iulie 2013 09:41

 

        Ministerul Educaţiei Naţionale a centralizat rezultatele obţinute de elevi, la nivel de ţară, la examenele din cadrul Evaluării Naţionale 2013, înainte de rezolvarea contestaţiilor.
     În acest moment, 123.503 elevi, reprezentând 75,91%, au obţinut note peste 5.
    Cele mai bune rezultate s-au înregistrat în judeţul Brăila (89,82%), iar cele mai scăzute, în judeţul Olt (60,98%). În nici un judeţ nu s-a înregistrat un procent sub 60% de note peste 5. Pe discipline, situaţia notelor peste 5 se prezintă astfel: la Limba şi literatura română - 82,29%, la Limba şi literatura maternă - 93,07%, la matematică - 71,60%. Cele mai multe note peste 5 au fost înregistrare în tranşa de note 9 - 9,99 (29.666). Cele mai multe note de 10 s-au înregistrat în Bucureşti (87).
Citeşte mai mult...
 
Crotia se pregateste sa intre in UE, in contextul unor probleme economice grave PDF Imprimare Email
Duminică, 30 Iunie 2013 19:50

         Croaţia sărbătoreşte duminică intrarea sa istorică în Uniunea Europeană (UE), al cărui al 28-lea stat membrru va deveni luni, dar festivităţile sunt umbrite de grave probleme economice care afectează această fostă republică iugoslavă ce şi-a proclamat independenţa în 1991.

                      

             Croaţia se pregăteşte să intre în UE, în contextul unor probleme economice grave

     Luni, la ora locală 0.00 (1.00, ora României), panoul de semnalizare cu inscripţia "Vamă" de la frontiera cu Slovenia va fi demontat în mod simbolic. Slovenia este singura fostă republică iugoslavă care s-a alăturat până în prezent UE, în 2004, în urma dezmembrării fostei federaţii comuniste.

      Concomitent, un panou cu sigla UE va fi instalat în estul ţării, la frontiera cu Serbia, o ţară căreia Bruxelles-ul i-a dat undă verde pentru deschiderea negocierilor de aderare.

Citeşte mai mult...
 
Noi scumpiri de la 1 iulie: Facturi mai mari si alimente mai scumpe PDF Imprimare Email
Duminică, 30 Iunie 2013 18:52

                                     1 iulie aduce un nou val de scumpiri.

              Majorarea preţului la gaze şi energie electrică va aduce scumpiri în lanţ, impactul creşterii preţului la utilităţi se va resimţi în industria alimentară, unde preţul unor produse ar putea creşte cu 15% până la finele anului.

                                   
     Începând de luni, preţul gazelor va fi majorat cu 8 procente, iar preţul energiei electrice va creşte cu 1%."Majorarea preţului la gaze, de la data de 1 iulie 2013, se va repercuta asupra întregului lanţ alimentar", potrivit lui Sorin Minea, preşedintele Romalimenta.Producătorii au anunţat deja că scumpirile vor veni, inevitabil, după scumpirea gazului şi a energiei electrice, iar primele produse care se vor scumpi sunt carnea şi laptele.

Citeşte mai mult...
 
Descoperirea epocala care ar putea schimba viata bolnavilor de diabet PDF Imprimare Email
Duminică, 30 Iunie 2013 18:46

     În viitor, ar putea deveni posibilă tratarea eficientă a diabetului de tip 1 cu ajutorul unui vaccin care "învaţă" sistemul imunitar al pacientului să nu mai atace celulele propriului organism.

 

     Diabetul tip 1 este o boală autoimună, în care sistemul imunitar funcţionează anormal, distrugând celulele pancreatice secretoare de insulină, scrie descopera.ro.

     Dar un studiu realizat pe 80 de pacienţi şi ale cărui rezultate au fost publicate în Science Translational Medicine arată că un vaccin poate "reprograma" sistemul imunitar.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 853 din 1132

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri