Total Media News

Total Media News
Crotia se pregateste sa intre in UE, in contextul unor probleme economice grave PDF Imprimare Email
Duminică, 30 Iunie 2013 19:50

         Croaţia sărbătoreşte duminică intrarea sa istorică în Uniunea Europeană (UE), al cărui al 28-lea stat membrru va deveni luni, dar festivităţile sunt umbrite de grave probleme economice care afectează această fostă republică iugoslavă ce şi-a proclamat independenţa în 1991.

                      

             Croaţia se pregăteşte să intre în UE, în contextul unor probleme economice grave

     Luni, la ora locală 0.00 (1.00, ora României), panoul de semnalizare cu inscripţia "Vamă" de la frontiera cu Slovenia va fi demontat în mod simbolic. Slovenia este singura fostă republică iugoslavă care s-a alăturat până în prezent UE, în 2004, în urma dezmembrării fostei federaţii comuniste.

      Concomitent, un panou cu sigla UE va fi instalat în estul ţării, la frontiera cu Serbia, o ţară căreia Bruxelles-ul i-a dat undă verde pentru deschiderea negocierilor de aderare.

Citeşte mai mult...
 
Noi scumpiri de la 1 iulie: Facturi mai mari si alimente mai scumpe PDF Imprimare Email
Duminică, 30 Iunie 2013 18:52

                                     1 iulie aduce un nou val de scumpiri.

              Majorarea preţului la gaze şi energie electrică va aduce scumpiri în lanţ, impactul creşterii preţului la utilităţi se va resimţi în industria alimentară, unde preţul unor produse ar putea creşte cu 15% până la finele anului.

                                   
     Începând de luni, preţul gazelor va fi majorat cu 8 procente, iar preţul energiei electrice va creşte cu 1%."Majorarea preţului la gaze, de la data de 1 iulie 2013, se va repercuta asupra întregului lanţ alimentar", potrivit lui Sorin Minea, preşedintele Romalimenta.Producătorii au anunţat deja că scumpirile vor veni, inevitabil, după scumpirea gazului şi a energiei electrice, iar primele produse care se vor scumpi sunt carnea şi laptele.

Citeşte mai mult...
 
Descoperirea epocala care ar putea schimba viata bolnavilor de diabet PDF Imprimare Email
Duminică, 30 Iunie 2013 18:46

     În viitor, ar putea deveni posibilă tratarea eficientă a diabetului de tip 1 cu ajutorul unui vaccin care "învaţă" sistemul imunitar al pacientului să nu mai atace celulele propriului organism.

 

     Diabetul tip 1 este o boală autoimună, în care sistemul imunitar funcţionează anormal, distrugând celulele pancreatice secretoare de insulină, scrie descopera.ro.

     Dar un studiu realizat pe 80 de pacienţi şi ale cărui rezultate au fost publicate în Science Translational Medicine arată că un vaccin poate "reprograma" sistemul imunitar.

Citeşte mai mult...
 
Cum poate ramine Rapidul in Liga 1 PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 29 Iunie 2013 15:21

        Giuleştenii n-au apelat la TAS, dar au ajuns tot la mîna elveţienilor. Alb-vişiniii rămîn în Liga 1 dacă "şepcile roşii" se salvează.

                

      Alb-vişiniii sînt în aceste zile cu ochii spre Tribunalul Sportiv de la Lausanne. Deşi se părea că nu mai au nici o şansă de a rămîne în Liga 1, rapidiştii au primit zilele trecute o veste bună din partea lui Dumitru Dragomir, preşedintele LPF.

Citeşte mai mult...
 
Cite IMMuri se vor inchide dupa 1 iulie 2013 in urma introducerii noului forfetar PDF Imprimare Email
Vineri, 28 Iunie 2013 10:25

                          Forfetarul vine pe ascuns!

  Cum ne va afecta impozitul pregatit sa intre in vigoare la 1 iulie

                                    

     Guvernul pregateste introducerea noului forfetar, cel mai probabil de la 1 iulie. Pe nevazute, fara niciun fel de "publicitate", statul vrea sa impuna firmelor din turism si servicii un impozit similar celui care a dus la inchiderea a aproximatix 100.000 de firme in 2009. De ce atata secretomanie?

     Legea romaneasca spune ca orice impozit trecut in Codul Fiscal trebuie sa fie cunoscut cu 6 luni inainte de aplicare. Asta in teorie, pentru ca in fapte, istoria recenta ne-a demonstrat contrariul. Poate cel mai bun exemplu este cresterea TVA-ului peste noapte, o masura care a dat peste cap mediul de afaceri.In 2013, Guvernul Ponta pare sa nu fi invatat nimic din greselile guvernarilor trecute.

    Dovada modul in care trateaza impozitul forfetar. 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 853 din 1132

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri