Total Media News

Consumator
Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata în luna martie 2018 PDF Imprimare Email
Joi, 17 Mai 2018 13:47
                      
                În luna martie   2018,cifra  de afaceri din comerţul cu  ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete),în termeni nominali, faţă de luna precedentă  a  crescut  atât  ca serie  brută cu
24,1%  cât şi  ca  serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate  cu 0,8%.
    Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent,cifra  de afaceri  din comerţul cu  ridicata (cu excepţia comerţului cu  autovehicule şi motociclete) , în termeni nominali, a crescut  atât   ca serie  brută cu  2,3%
  cât   şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate   cu  3,7%.
Citeşte mai mult...
 
Cultura de CĂTINĂ, zisă şi "ginsengul românesc" PDF Imprimare Email
Duminică, 24 Septembrie 2017 13:25

 

    Cultura de cătină este una dintre reţetele succesului în agricultură, primii cultivatori din Alba, care au pornit o afacere de familie în 2005, susţinând că este mai puţin de lucru decât în cazul culturilor tradiţionale, iar profitul este bun în fiecare an, transmite corespondentul MEDIAFAX.

    ”Am cumpărat terenul, am făcut comandă la Institutul de Cercetare de la Mărăcineni pentru puieţi, după care am aşteptat un şi jumătate, i-am luat, iar pe urmă am făcut plantaţia după un sistem pe care l-am primit de la Institutul de Cercetare. Cătina este o familie care constă în de la cinci până la opt femele şi un mascul. Doar aşa se face polenizarea. Prima recoltă am avut-o cam la cinci ani, dar nu pe toată suprafaţa. Din al şaselea an am avut recolta plină”, a declarat, sâmbătă, pentru corespondentul MEDIAFAX, Ana Eugenia Lupu, prezentă cu un stand la Târgul Apulum Agraria de la Alba Iulia, cel mai important eveniment de promovare a agriculturii din Alba.

 

Citeşte mai mult...
 
România – membru în Consiliul Executiv al Organizației Mondiale a Turismului PDF Imprimare Email
Vineri, 15 Septembrie 2017 14:20

 

                           

     România își reconsolidează poziția la nivel mondial în domeniul turismului. Astăzi, țara noastră a obținut un loc în cadrul organismului de conducere al Organizației Mondiale a Turismului, în urma depunerii candidaturii de către Ministerul Turismului. România are astfel, începând de astăzi, șansa extraordinară de a lua parte la toate deciziile OMT-ului cu privire la dezvoltarea turismului la nivel mondial și de a se implica activ în dinamica desfășurată la nivelul Consiliului Executiv.

     Delegația condusă de Ministrul Turismului, domnul Mircea Titus Dobre, la Chengdu, China, a susținut candidatura României și reprezintă până pe data de 18 septembrie 2017, interesele țării noastre în cadrul lucrărilor celei de-a 22-a ediții a Adunării Generale a Organizației Mondiale a Turismului.

 

Citeşte mai mult...
 
Monedă din aur dedicată împlinirii a 20 de ani de parteneriat strategic între România şi USA PDF Imprimare Email
Marţi, 04 Iulie 2017 16:20

    În conformitate cu prevederile Legii nr.312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, începând cu data de 4 iulie 2017, Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic o monedă din aur dedicată împlinirii a 20 de ani de parteneriat strategic între România şi Statele Unite ale Americii.

Caracteristicile monedei sunt următoarele:

  • Valoare nominală: 100 lei
  • Metal: aur
  • Titlu: 900‰
  • Formă: rotundă
  • Diametru: 21 mm
  • Greutate: 6,452 g
  • Calitate: proof
  • Cant: zimțat

Aversul monedei prezintă imaginea Podului de la Cernavodă, reprezentare simbolică a comunicării şi a parteneriatului, inscripţia „ROMANIA”, stema României, valoarea nominală „100 LEI” și anul de emisiune „2017”.

 

Citeşte mai mult...
 
In Romania scad numarul de FIRME...... PDF Imprimare Email
Joi, 23 Martie 2017 14:15

 

                                               

    In  Romania  scad    (  de  citiva  ani  )  numarul  de  firme.

    De  ce  oare  ?

    Toata  lumea   isi  da  cu  parerea : ca  sanatatea  este    o  prioritate, ca  educatia este  o  prioritate,ca  invatamintul ...........

    Daca  economia  NU  MERGE  , de  UNDE    BANII  pentru    toate  cele  "prioritare" ?

    Scad  numarul  de  firme  , economia  REALA  nu  merge , dar    crestem  salariile  celor  NEPRODUCTIVI  / BUGETARILOR      ?

  Pe  Ce  Criterii  stabilesti  salariul  unui  om  ?  ..... Cine  tipa  mai  tare  ?..  Cine  face  proteste  " spontane"  ?...

  In  fiecare  an  Statul  mai  adauga    ZILE  LIBERE  platite  !

  Codul  muncii  este  facut  NUMAI  pentru  cei  ANGAJATI  !  Patronii  nu  au  nici  un  drept !

  Codul  Fiscal  se  schimba  tot  timpul  ,.....si  de  obicei  impotriva  micilor  angajatori  ( care  in  general  sunt  romani )  !

   BIROCRATIA  creste  tot  timpul  ( la  sectorul  4  in Bucuresti  iti   cere  Primaria  SUTE  DE  ACTE  de  la   peste  16  institutii  diferite  pentru  o amarita  de  Autorizatie  de  functionare ) .

  Pe  unde  mergi  vezi  Spatii  de  vindut  , sau  de  Inchiriat !

  Firmele  straine  nu  mai  vin  nici  ele  ca  NU  MAI  AU  CE  SA  IA  , !

  Muncitori  calificati  nu  sunt !

  Bancile  straine  usor, usor   cauta  strada  de  plecare  din  Romania  ( cind  dadeau  imprumuturi  cu  20% dobinda  era  bine )  !

  La  toate  televiziunile  vezi  numai  CATUSE  !!

  De  ce  sa  faci  o  firma  DACA  ai  NUMAI  OBLIGATII  ?

                 

    " Înfiinţările de firme au ajuns la minimul ultimilor 5 ani

      Turbulenţele politice din România au avut un impact direct asupra spiritului antreprenorial din ţară, înfiinţările de firme ajungând în lunile decembrie 2016, respectiv ianuarie 2017, la minimul din ultimii cinci ani, arată o analiză a companiei REGnet.ro.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 1 din 27

Abonare newsletter
Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.net
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Economie Consumator