Total Media News

Mediu
Melescanu: In subiectul Rosia Montana au fost implicate guverne straine, entitati si presa PDF Imprimare
Marţi, 24 Septembrie 2013 18:07

      Şeful SIE, Teodor Meleşcanu, a declarat, marţi, la finalul audierii în Comisia parlamentară de control că în subiectul privind Roşia Montană au fost implicate atât guverne străine, cât şi "entităţi", "mijloace de presă" sau cetăţeni străini care au făcut lobby pentru sau împotriva proiectului.

                                      

    Pentru o serie de întrebări care au fost adresate de membri comisiei, unele dintre ele foarte specifice, a rămas să venim cu precizări, căutând în arhivele noastre dacă putem da răspunsuri sau nu la întrebări.

    Meleşcanu a precizat că nu poate da publicităţii prea multe informaţii legate de acest subiect, având în vedere caracterul secret al acestora.

    "Noi am încercat să le structurăm însă pe cele pentru Comisie... ce guverne, ce entităţi, ce mijloace de presă au fost implicate din străinătate în acest proiect, fie în favoarea proiectului, fie împotriva proiectului şi am încercat să prezentăm o imagine cât mai completă", a afirmat şeful SIE.

Citeşte mai mult...
 
Interese la 2.000 m altitudine: Cantonul Jepi din Bucegi se vinde cu strigare PDF Imprimare
Sâmbătă, 31 August 2013 20:57

       Licitatia organizata, vineri, de Primaria Busteni, pentru vanzarea Cantonului Jepi din Bucegi si a terenului aferent, de 500 de metri patrati, cu pret de pornire de 22.000 de euro si la care s-au prezentat sapte ofertanti a fost amanata din cauza unor "neconcordante in documentele cadastrale".

 

   Licitatia a fost amanata dupa ce Primaria Busteni, care vineri a cerut un nou extras de carte funciara a imobilului, a constatat ca "a aparut o suprapunere cu un alt numar cadastral", a declarat Magdalena Pintec, secretarul comisiei de licitatie.

   Aceasta a explicat ca pentru acelasi teren exista doua numere cadastrale, motiv pentru care licitatia nu s-a mai putut desfasura, iar procedura a fost amanata pana la o data care va fi stabilita ulterior, "dupa clarificarea juridica a situatiei", transmite Mediafax.

Citeşte mai mult...
 
Campanie de ecologizare in Portul Turistic Mangalia, scafandrii au scos din mare parame si sticle PDF Imprimare
Duminică, 07 Iulie 2013 08:32

               O campanie de ecologizare a Portului Turistic Mangalia a început sâmbătă şi se va desfăşura pe toată perioada verii, iar în prima zi mai mulţi scafandri au reuşit să scoată din mare o serie de deşeuri, precum parâme, sticle, o tigaie şi un acumulator provenit de la o ambarcaţiune.


      Potrivit unui comunicat transmis de Primăria Mangalia, mai mulţi scafandri profesionişti s-au implicat voluntar în această campanie, iar sâmbătă s-au scufundat în zona Portului Turistic, unde după câteva minute, la adâncimea de aproximativ opt metri, au găsit şi adus la suprafaţă o serie de deşeuri, precum parâme, sticle de bere, pet-uri, o tigaie şi un acumulator provenit de la o ambarcaţiune.

 

Citeşte mai mult...
 
Statie de epurare ape uzate de peste 26 de milioane de euro, inaugurata pe litoral PDF Imprimare
Luni, 29 Aprilie 2013 18:30

              O staţie de epurare ape uzate care va deservi şase localităţi de pe litoral şi a costat peste 26 de milioane de euro a fost inaugurată, luni, în staţiunea Eforie Sud, în prezenţa ministrului Mediului, Rovana Plumb, care a declarat că prin această staţie "apa de îmbăiere va respecta standardele UE".

                              

        Staţie de epurare ape uzate de peste 26 de milioane de euro, inaugurată în Eforie Sud (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

       "Această investiţie, în sumă de 26,4 milioane de euro, va asigura atât protejarea plajei cât şi, în special, a turiştilor, dat fiind faptul că ne interesează calitatea apei de îmbăiere. Prin această staţie de tratare calitatea apei de îmbăiere va respecta standardele Uniunii Europene", a declarat Rovana Plumb.

Citeşte mai mult...
 
Lucia Varga: Inundatiiile sunt cauzate de defrisarile necontrolate PDF Imprimare
Joi, 04 Aprilie 2013 19:45

            Ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Lucia Varga, aflată joi în judeţul Dolj, pentru a vedea cum acţionează autorităţile în zona aflată sub avertizare de cod roşu, a declarat că inundaţiiile sunt cauzate de defrişările necontrolate.

                                      

          Lucia Varga: Inundaţiiile sunt cauzate de defrişările necontrolate (Imagine: Ciprian Sterian/ Mediafax Foto)

Ministrul delegat Lucia Varga a mers joi, împreună cu prefectul judeţului Dolj, Marius Deca, şi şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj, în satele Raznic (comuna Cernăteşi) şi Schitu (comuna Braloştiţa), cele mai afectate de inundaţiile provocate de precipitaţiile abundente din ultimele zile.

Potrivit autorităţilor locale, la Raznic au fost inundate opt gospodării, iar apa a pătruns şi în case. Ca să limiteze efectele inundaţiilor, autorităţile au înălţat un dig de saci de nisip, iar lucrătorii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă trag apa cu mai multe motopompe.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 4 din 6

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Mediu