Total Media News

Sanatate
Dieta in functie de grupa sanguin
a PDF Imprimare
Sanatate
Vineri, 22 Februarie 2013 18:54
                Dietele care ţin cont de grupa sanguină a unei persoane nu au în mod obligatoriu drept scop final slăbirea, ci menţinerea unei stări de bine şi, de ce nu, a unei greutăţi normale.
              Mai mult decât o dietă, aceasta ar trebui să fie un stil de viaţă, căci se bazează pe prezumţia că în funcţie de componenţa sângelui, fiecare persoană reacţionează diferit la lectine, o clasă de proteine ce se găseşte în majoritatea alimentelor.



 
             Bazându-se pe această descoperire, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că anumite alimente pot provoca inflamaţii, pot agrava anumite boli, pot genera o stare continuă de oboseală, tulburări de digestie şi obezitate. În funcţie de grupa sanguină, fiecare persoană digeră mai bine sau mai greu anumite alimente. Potrivit statisticilor efectuate de medicul Peter J. D'Adamo, un naturopat şi expert în alimentaţia bazată pe grupa sanguină, 8 din 10 persoane  care îşi schimbă regimul ţinând cont de chimia sângelui raportează o îmbunătăţire a stării generale de sănătate. Pentru a putea trage o concluzie cu privire la eficienţa acestui regim, spune specialistul, ar trebui urmat câteva luni în care organismul are timp să se regleze pe interior.

 Cu cât aveţi mai multe simptome care ar putea fi asociate cu alimentaţia nepotrivită, în special tulburări gasrointestinale sau intoleranţe (diarre, balonare, oboseală), cu atât mai strict ar trebui să fie regimul. 
 
Citeşte mai mult...
 
Este buna sau nu carnea de cal ? PDF Imprimare
Sanatate
Vineri, 22 Februarie 2013 18:40

                 Medicul nutriţionist Mihaela Bilic, invitată la emisiunea Gândul LIVE, a vorbit despre scandalul cărnii de cal izbucnit în urmă cu aproximativ două săptămâni.

                                           

            „La noi nu este o tradiţie în a sacrifica calul pentru a-l mânca, însă calul nu este rumegător, iar lucru acetsa se reflectă în grăsimile lui saturate. Mai exact în lipsa grăsimilor saturate (nr. grăsimi ‘rele’).

     Animalele rumegătoare, precum oaia sau vaca, prin rumegat, ele saturează grăsimea, ceea ce înseamnă că ne va fi aproape imposibil să mâncăm seul de la oaie sau de la vacă, pentru că acea grăsime este plină de acizi saturaţi. Este dăunătoare şi pentru sănătatea noastră, deoarece duce la creşterea colesterolului, dar în acelaşi timp este şi neplăcută ca şi gust, este mai degrabă folosită la fabricarea săpunului”, a spus dr. Bilic.

 

Citeşte mai mult...
 
Premiera medicala in Romania: Terapia Durerii prin epiduroscopie ! PDF Imprimare
Sanatate
Miercuri, 13 Februarie 2013 19:33

            Dr. Ovidiu Nicolae Palea, medic specialist Anestezie şi Terapie Intensivă şi Terapia Durerii , va folosi, pentru prima dată în România, epiduroscopia ca mijloc de tratament pentru pacienţii cu diverse afecţiuni spinale. Primele intervenţii vor avea loc joi, 14 februarie 2013, între orele 9:00 -16:00, la Centrul Medical Hemodinamic din Bucureşti (Sos. Mihai Bravu, nr. 281, sect. 3, în incinta CDT Victor Babeş – etaj 3). Dr. Ovidiu Nicolae Palea va trata folosind epiduroscopia 5 pacienţi diagnosticaţi cu hernii de disc, discopatii lombare şi sindrom post-laminectomie după multiple operaţii pe coloană.

       Epiduroscopia  - endoscopia canalului spinal – este o intervenţie endoscopică modernă şi eficientă, utilizată în diagnosticarea şi managementul durerii. Epiduroscopia este folosită atât ca metodă de diagnosticare, prin vizualizarea patologiei în timp real, cât şi ca opţiune de tratament, permiţând tratamentul patologiei existente prin ablaţie cu laser.

    „Epiduroscopia deschide noi căi de tratare a pacienţilor şi, folosită incipient, poate controla durerea înainte de instalarea cronicizării. Epiduroscopia poate fi folosită în tratamentul herniilor de disc, discopatiilor lombare, cicatricilor post-operatorii lombare, etc.”, a explicat Dr. Palea.

Citeşte mai mult...
 
Mancarea ca medicament. Cu ce alimente poti sa previi si chiar tratezi boli grave PDF Imprimare
Sanatate
Marţi, 12 Februarie 2013 18:44

             Cauza osteoporozei: Deficienta de calciu nu este, contrar asteptarilor, cauza acestei boli. De vina este o dieta foarte bogata in mancaruri acide sau bogata in proteine. Proteinele sunt descompuse in corp in aminoacizi pe care corpul incearca sa-i neutralizeze folosind calciul din oase. Daca pierderea de calciu nu este restabilita, in timp se produce osteoporoza. 

 

     Solutia: Consuma alimente bogate in vitamina D (ajuta corpul sa absoarba calciul din mancare), elimina mancarurile bogate in acid folic (cola, cafeina) si include mai multe fructe si legume in alimentatia zilnica. Legumele cu frunze verzi sunt bogate in vitamina K si ajuta la reconstruirea oaselor.

Citeşte mai mult...
 
Femei pacalite de medici sa isi scoata uterele, in India PDF Imprimare
Sanatate
Miercuri, 06 Februarie 2013 17:40

Mii de femei din India au fost supuse unor intervenții chirurgicale prin care le-au fost scoase uterele, după ce medicii le-au spus că ar putea suferi de cancer.

                                   

 Activiștii pentru drepturile omului susțin că operațiile nu erau necesare și că au fost recomandate deoarece medicii voiau să obțină plata pe operații, relatează BBC.

„M-am dus la clinică deoarece aveam o sângerare puternică în timpul menstruației. Doctorul mi-a făcut o scanare cu ultrasunete și mi-a spus că aș putea să mă îmbolnăvesc de cancer. El m-a grăbit să fac o histerectomie în aceeași zi”, a povestit Sunita, o tânără în vârstă de 25 de ani din statul Rajasthan din nord-vestul Indiei.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 41 din 60

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Social Sanatate