Total Media News

Sanatate
Cum sa previi durerile de spate - afla cum sa iti mentii postura PDF Imprimare
Sanatate
Vineri, 05 Aprilie 2013 09:16

            Daca si tu suferi de dureri de spate in fiecare zi, la birou, atunci cand mergi mult pe jos sau de fiecare data cand esti nevoita sa stai mult in picioare, ti-am pregatit cateva sfaturi menite sa te ajute sa iti imbunatatesti postura si sa-ti amelioreze durerile atunci cand apar.

            De cele mai multe ori, de vina pentru aparitia acestor dureri este atat slabiciunea mushilor din zona centrala a organismului (in principal a muschilor din vecinatatea coloanei vertebrale dar si a celor profunzi abdominali) cat si o postura inadecvata.

          Societatea Nord-Americana, care se ocupa cu studiul coloanei vertebrale, imparte durerile lombare in usoare, moderate si severe. In cazul primelor doua tipuri recomanda exercitii pentru a creste forta musculaturii centrale.  In cazul durerilor severe societatea atrage atentia asupra necesitatii eliminarii exercitiilor fizice din rutina zilnica si consultarea unui medic.

                     durere cervicala

           Prevenirea durerilor de spate in timpul liber


     Este important sa faci sport in mod regulat, in special tipuri de sport care antreneaza toate grupele musculare importante, ca inotul sau mersul pe bicicleta. Acestea te ajuta sa iti mentii, pe langa functia musculara, pe langa functia muscular si sanatatea articulara. Nu in ultimul rand, previn si obezitatea, un efect al sedentarismului. Exercitii benefice mai ales pentru musculatura centrala sunt cele de yoga si pilates.
Citeşte mai mult...
 
Monturile - tot ce trebuie sa stii despre ele PDF Imprimare
Sanatate
Miercuri, 03 Aprilie 2013 22:06
Odata cu aparitia pantofilor cu toc si a cresterii incidentei obezitatii, din ce in ce mai multe persoane au inceput sa observe formarea monturilor. Afla ce sunt monturile si cum le poti preveni sau trata.

Ce sunt monturile?

Monturile reprezinta deplasarea primului metatarsian spre interiorul piciorului, devenind proeminent, in timp ce degetul mare se deplaseaza catre lateral, cu deformarile aferente. Acest tip de deformari pot aparea si la nivelul celorlalte degete, in special la degetul mic.
 hallux valgus

Citeşte mai mult...
 
Ce se schimba in sistemul national de sanatate din 1 aprilie ? PDF Imprimare
Sanatate
Vineri, 29 Martie 2013 16:02

             Contractul cadru de asistenta medicala pentru anii 2013 - 2014 a fost publicat joi in Monitorul Oficial, prevederile sale urmand sa se aplice din 1 aprilie 2013.

                               

        Cele mai importante schimbari aduse sistemului medical prin noul document au fost explicate recent de ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, care a punctat faptul ca anul 2013 va fi cel al modificarilor legislative.

 

            Hotararea de Guvern nr. 117/2013 pentru aprobarea Contractului-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2013-2014 a fost aprobat de guvernanti in 20 martie si publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 166 din 28 martie 2013. Prevederile cuprinse in document vor intra in vigoare incepand cu 1 aprilie, data pana la care se aplica dispozitiile contractului-cadru aferent anului 2012.

Citeşte mai mult...
 
Macesul (Rosa canina) PDF Imprimare
Sanatate
Joi, 14 Martie 2013 08:56

                              Descriere

                 Macesul este un arbust, inalt de 1-3 m, avand ghimpi cu baza lata, iar varful curbat in jos in forma de secera. Frunzele sunt compuse, formate din mai multe foliole, de obicei 5-7, de forma ovala, dintate pe margini.

                                       

                La baza frunzelor se afla doua frunzisoare mai mici (stipele). Florile sunt de culoare roz, uneori albe, dispuse cate 2-3 la varful ramurilor. Fiecare floare este formata din 5 sepale, 5 petale, numeroase stamine dispuse pe un receptacul care la maturitate devine carnos si de culoare rosie. In acest receptacul, numit impropriu fruct, se afla numeroase achene, in realitate adevaratele fructe, carora in mod obisnuit li se spune seminte. Infloreste in luna iunie. Creste prin tufisuri, pe dealuri, la marginea drumurilor si a padurilor.

Citeşte mai mult...
 
Artropatii PDF Imprimare
Sanatate
Marţi, 05 Martie 2013 08:38

              Cresterea duratei medii de viata a determinat, printre altele, in tarile dezvoltate, o crestere a incidentei afectiunilor osteoarticulare care reprezinta in acest moment prima cauza de handicap fizic. 50-60% dintre pacientii cu afectiuni osteoarticulare vor deveni la un moment dat incapabili de munca, ceea ce conduce la pierderi financiare importante pentru statele respective.

                                                   
           Termenul de artropatie este unul generic, provine din limba greaca (arthron = articulatie, pathos = boala, afectiune) si semnifica boala articulara. Sub aceasta denumire se gasesc un numar important de afectiuni cu etiologie, tablou clinic, diagnostic si tratament diferite.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 40 din 60

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Social Sanatate