Total Media News

Invatamant
Propunerea ca parintii sa aiba zi libera la inceperea anului şcolar, adoptată tacit de Senat PDF Imprimare
Luni, 31 Martie 2014 22:33

    Părinţii care au copii în învăţământul preuniversitar ar putea să beneficieze de o zi liberă în prima zi a anului şcolar, potrivit unei propuneri legislative adoptate tacit de Senat.

               

   Proiectul, iniţiat de senatorul UNPR Constantin Popa, prevede ca ziua de începere a fiecărui an şcolar să poată fi acordată ca zi liberă părinţilor ai căror copii sunt elevi în învăţământul preuniversitar.

  Potrivit propunerii legislative, care a primit un raport favorabil din partea Comisiei pentru muncă a Senatului, această zi ar urma să fie recuperată în următoarele 30 de zile calendaristice.

  Iniţiatorul arată, în expunerea de motive, că în fiecare an şcolar, mii de elevi "îşi pun pentru prima dată ghiozdanul în spate şi păşesc cu emoţie în clasele unde vor descifra tainele învăţăturii" şi că există foarte multe cazuri în care unii părinţi sunt nevoiţi să se învoiască, să îşi ia concediu fără plată sau, "mai rău, alţii sunt sancţionaţi de angajatori pentru că întârzie la muncă".

Citeşte mai mult...
 
Internship neplatit PDF Imprimare
Luni, 24 Februarie 2014 23:13

    Tot mai multi studenti se inscriu in programe de internship fara plata, in speranta ca la finalul lor vor fi angajati.

    Dar care este diferenta intre o companie cu intentii bune si una care si-a facut un obicei din a exploata tinerii prin astfel de stagii de practica?

 

    Internshipul reprezinta o perioada de pregatire intr-o companie, pregatire pe care universitatile nu o ofera. In cadrul unui astfel de program, studentii reusesc sa dobandeasca o serie de abilitati practice si sa transpuna informatiile pe care le-au invatat.

 Totodata, acestia pot sa evalueze activitatea pe care o desfasoara si sa decida daca aceasta se potriveste cu profilul lor sau nu, spune Mihaela Ionita, managing partner al companiei de outsourcing si consultanta in resurse umane B&M Alliance Management.Ea subliniaza insa ca internshipul trebuie sa respecte anumite prevederi legale. „Sunt numeroase cazuri in care atragerea participantilor la internship este efectuata cu promisiunea de angajarea ulterioare insa finalul perioadei de internship nu aduce cel mai adesea semnarea unui contract individual de munca”, arata Mihaela Ionita.Aceasta afirma ca internshipul pentru studenti, neplatit cu buna stiinta, este o practica des utilizata, avand in vedere numeroasele anunturi existente si informatiile nu tocmai clare despre respectarea prevederilor legale de catre aceste internshipuri.Ionita considera ca toate aceste probleme ar putea fi evitate daca in loc de internship s-ar incheia un contract individual de munca avand in vedere avantajele pe care acesta le produce pentru ambele parti.

Citeşte mai mult...
 
Scoala Americana Internaţionala din Buc. anunta noul program de burse pentru anul scolar 2014-2015 PDF Imprimare
Joi, 13 Februarie 2014 20:22

            Şcoala Americană Internaţională din București anunță începerea perioadei de înscrieri pentru programul de burse integrale de 4 sau 5 ani oferite în fiecare an elevilor care doresc să îşi dezvolte aptitudinile urmând cursurile Bacalaureatului Internaţional.

                                       

    Anul acesta, Școala Americană Internațională din București oferă patru burse integrale începând cu anul școlar 2014-2015.

    În posesia burselor pot intra elevi din clasele a VII-a și a VIII-a din orice instituții de învățământ, elevi care demonstrează abilităţi academice remarcabile, imposibilitatea achitarii taxelor de scolarizare, precum şi participarea în activităţi extracuriculare care să facă dovada unei mai mari implicări și a unui comportament etic.

   Bursele oferite de Şcoala Americană Internaţională din Bucureşti acoperă integral taxele de şcolarizare pe parcursul celor patru sau cinci ani de studiu precum şi costurile activităţilor extra-şcolare benefice şi necesare pentru o experienţă educaţională completă. Programul de burse oferă acces elevilor la un program de studii internațional și accesul la universități de top din întreaga lume.

Citeşte mai mult...
 
Unitatile de invatamant vor fi inchise luni si marti in toate judetele avertizate cu cod de ninsoare PDF Imprimare
Duminică, 26 Ianuarie 2014 14:48

    Unităţile de învăţământ vor fi închise luni şi marţi în 26 de judeţe, inclusiv municipiul Bucureşti, pentru care au fost emise cod portocaliu sau galben de ninsori şi viscol, au anunţat membrii comandamentului de iarnă reunit la Guvern.


   Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis codul roşu pentru judeţul Buzău, nordul judeţului Brăila şi sudul judeţului Vrancea, valabilă începând cu ora 15.00 până duminică la ora 21.00.

Judeţele Dâmboviţa, Teleorman, Giurgiu, municipiul Bucureşti, Ilfov şi Prahova vor trece de la codul portocaliu la cel galben începând cu ora 21.00 , iar judeţele Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Olt şi Dolj vor ieşi de sub codul galben tot duminică, la ora 21.00.

Judeţele Vrancea, Galaţi, Buzău. Brăila, Tulcea, Ialomiţa, Călăraşi şi Constanţa vor fi în cod portocaliu până luni dimineaţa, la ora 9.00. După această oră, nu vor mai fi judeţe aflate sub cod portocaliu, dar judeţe din Dobrogea şi Moldova vor rămâne sub cod galben până luni după-masă.

De miercuri dimineaţa şi până joi mai este însă preconizat de 24 ore.

Citeşte mai mult...
 
Legea Invatamantului pentru Romani-- propunere PDF Imprimare
Joi, 23 Ianuarie 2014 09:56

              Propuneri :

        Principii   de baza  pentru  noile  Legi  ale  Invatamintului  :

                                      

1-      Legea  Invatamintului  si  Statutul  Cadrelor  Didactice  trebuiesc  facute  in  concordanta   cu  legile  similare  din  U.E.;

2-      Invatamantul  primar  sa  inceapa  la  varsta  de  6  ani  ( ca  si  in  prezent );

3-      Invatamintul Gratuit  si  Obligatoriu  sa  fie  de  10  ani;

4-      Conducerea  unitatilor  scolare din  invatamintul  primar  sa  fie  asigurata  de  MANAGERI  . Managerii Institutiilor  de  Invatamant  primar  Gratuit si Obligatoriu   :  NU   au  voie  sa  si predea   pe  durata  mandatului  de  Manager.

 

**  Petitie  : --   http://www.petitieonline.com/signatures/legea_invatamantului_pentru_romani/

Citeşte mai mult...
 


Pagina 15 din 32

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate Invatamant