Total Media News

Invatamant
ADMITEREA la FACULTATE 2014. Universităţile din ţară care au cea mai mare concurenţă PDF Imprimare
Miercuri, 23 Iulie 2014 15:29

     Perioada de înscriere pentru susţinerea examenului de admitere s-a încheiat pentru majoritatea universităţilor din ţară. 


                                         

    Peste 12.000 de candidaţi s-au înscris la Universitatea "Babeş-Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca, cea mai mare concurenţă - 10,2 pe un loc - fiind înregistrată la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA), specializarea Informatică economică, transmite corespondentul MEDIAFAX.

   Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de reprezentanţii UBB din Cluj-Napoca, în perioada 15-21 iulie, au fost depuse peste 12.000 de dosare pentru admitere, numărul fiind cu 7 procente mai mare decât cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Citeşte mai mult...
 
BACALAUREAT 2014 PDF Imprimare
Luni, 09 Iunie 2014 20:24

     Examenul de bacalaureat începe marţi cu proba orală la limba română, probele scrise vor avea loc în perioada 30 iunie - 4 iulie, iar REZULTATELE FINALE vor fi afişate în 11 iulie.

                    

   Examenul de bacalaureat din 2014 va fi susţinut la aceleaşi probe ca şi în anii precedenţi.

Potrivit calendarului pentru examenul de bacalaureat, candidaţii susţin:

- în 10-12 iunie - proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română;

- în 11-13 iunie - proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale);

- în 16-20 iunie - proba de evaluare a competenţelor digitale;

 

Citeşte mai mult...
 
Religia în şcoli: protocol secret între stat şi biserică PDF Imprimare
Luni, 02 Iunie 2014 16:37

                Un document semnat joi de autorităţile statului cu Patriarhia Română, ce sporeşte implicarea reprezentanţilor cultului ortodox în predarea religiei, a rămas încă secret, ministrul Educaţiei susţinând că nu este nicio imixtiune a Bisericii în sistemul de educaţie.

 

     Ministerul Educaţiei Naţionale, Patriarhia Română şi Secretariatul de Stat pentru Culte au semnat, joi, un protocol de colaborare care prevede un control mai mare al reprezentanţilor Bisericii Ortodoxe asupra profesorilor de religie, a căror concediere o vor putea decide de acum înainte, dar şi a noilor manuale de religie, care vor necesita avizul lor.

    Documentul a născut controverse imediat, fiind considerat discriminatoriu faţă de celelalte culte religioase şi un „cec în alb“ acordat de stat Bisericii Ortodoxe Române. Deşi societatea civilă a cerut publicarea conţinutului integral al protocolului, acesta nici până astăzi nu a fost scos la lumină.

Citeşte mai mult...
 
S-a votat în Parlament: Voluntariatul va fi recunoscut ca experienţă profesională PDF Imprimare
Miercuri, 28 Mai 2014 18:37

      Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, cu majoritate - 302 voturi „pentru”, 2 voturi „împotrivă” şi o abţinere – proiectul de lege care reglementează activitatea de voluntariat în România, iniţiat de deputatul PSD Mihai Sturzu şi semnat de alţi 107 parlamentari PSD, PNL, PC şi UNPR.

 

   Proiectul de lege a fost adoptat şi de Senat în luna februarie 2014.

   Legea este organică, Camera Deputaţilor fiind for decizional, anunţă Mediafax.

   Legea volutariatului reglementează participarea persoanelor fizice, neremunerată şi bazată pe decizia liber consimţită a acestora, la activităţi de voluntariat organizate în România de persoane juridice de drept public sau de drept privat fără scop lucrativ.

   Proiectul de lege defineşte şi contractul de voluntariat, care reprezintă convenţia încheiată între un voluntar şi organizaţia gazdă, în temeiul căreia prima parte se obligă să presteze o activitate de interes public, fără a fi remunerată, iar cea de-a doua se obligă să ofere o activitate adecvată solicitării sau pregătirii voluntarului.

 

Citeşte mai mult...
 
Locuri mai multe la scoli profesionale , mai putine la liceu in anul scolar 2014-2015 PDF Imprimare
Joi, 24 Aprilie 2014 08:27

         Cifrele de şcolarizare în învăţământul profesional şi postliceal au fost majorate pentru anul 2014-2015, pentru a se asigura şcolarizarea în proporţie de 100% a elevilor în învăţământul general obligatoriu, iar cifrele pentru învăţământul gimnazial şi liceal au scăzut, conform evoluţiei demografice.

                                          

      Modificările au fost decise în şedinţa de miercuri a Guvernului, prin hotărâre, a anunţat Executivul.

     "Actul normativ nu aduce noutăţi de fond faţă de anii şcolari/universitari precedenţi. S-au efectuat corecţii prin majorări ale cifrelor de şcolarizare la învăţământul profesional şi postliceal, pentru a se asigura şcolarizarea în proporţie de sută la sută a elevilor în învăţământul general obligatoriu. De asemenea, în concordanţă cu evoluţia demografică a populaţiei de vârstă şcolară, s-au scăzut cifrele de şcolarizare pentru învăţământul gimnazial şi liceal (clasa a IX), învăţământ de zi", se arată într-un comunicat al Guvernului.

    Conform proiectului de hotărâre, prezentat în urmă cu două săptămâni, de Ministerul Educaţiei, pentru 2014-2015 vor fi aceleaşi cifre de şcolarizare în învăţământul universitar şi postuniversitar, scăzând însă cu câte 20.000 cele din învăţământul gimnazial şi liceal şi crescând cu 30.000 de locuri cele pentru învăţământul profesional şi cu 5.000 cele la postliceal.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 14 din 32

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate Invatamant