Total Media News

Invatamant
Se cere PRIVATIZAREA tuturor universităţilor de stat PDF Imprimare
Sâmbătă, 10 Ianuarie 2015 17:17

 

                                           

   Preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale "Alma Mater", prof. univ. Anton Hadăr, a declarat că, la nivelul Uniunii Europene, se fac presiuni uriaşe pentru privatizarea tuturor universităţilor de stat.

     Uniunea Europeană vrea privatizarea tuturor universităţilor de stat. Asta înseamnă că, în scurt timp, facultăţile cu finanţare de la stat ar putea deveni doar o simplă amintire. Dacă această directivă s-ar adopta, singurii români care vor putea frecventa o formă de învăţământ superior vor fi cei cu bani şi cei care se vor înhăma la credite pentru achitarea costurilor acestor studii.

 

Citeşte mai mult...
 
Anul şcolar 2014-2015 PDF Imprimare
Vineri, 02 Ianuarie 2015 22:52

                    

   Elevii vor  vor reveni la cursuri luni, 5 ianuarie, după vacanţa de iarnă, conform structurii anului şcolar 2014-2015. Anul şcolar are 177 de zile de cursuri şi 34 de zile de vacanţă, fără cele din vacanţa de vară.

   Calendarul anului şcolar următor este alcătuit similar celui din 2013-2014, potrivit structurii aprobate printr-un ordin al ministrului Educaţiei.

   Conform calendarului, anul şcolar 2014-2015 va avea 36 de săptămâni de cursuri, însumând 177 de zile lucrătoare.

    Excepţie fac clasele terminale din învăţământul liceal, pentru care anul şcolar are 37 de săptămâni, din care durata cursurilor este de 33 de săptămâni, 4 săptămâni fiind dedicate desfăşurării examenului naţional de bacalaureat. De asemenea, cursurile claselor terminale se încheie în 29 mai 2015, iar pentru clasa a VIII-a, anul şcolar are 36 de săptămâni, din care durata cursurilor este de 35 de săptămâni, o săptămână fiind dedicată desfăşurării evaluării naţionale. Cursurile claselor a VIII-a se încheie în data de 12 iunie 2015.

 

Citeşte mai mult...
 
Manualele digitale pentru clasele I şi a II-a au fost aprobate şi pot fi folosite PDF Imprimare
Miercuri, 15 Octombrie 2014 21:05

   Manualele digitale pentru clasele I şi a II-a au fost aprobate de ministrul Educaţiei şi pot fi folosite la clasă, fiind afişate de miercuri pe site-ul www.manuale.edu.ro, iar şcolile vor transmite inspectoratelor şcolare comenzile pentru manualele în format tipărit.


                                  


  Ordinele de ministru privind aprobarea noilor manuale pentru disciplinele din clasele I şi a II-a, câştigătoare ale licitaţiei organizate de Ministerul Educaţiei, au fost semnate luni.

  Ministerul Educaţiei a precizat că este vorba despre manualele la disciplinele "Matematică şi exploarea mediului" pentru clasele I şi a II-a, "Comunicare în limba română", clasa a II-a, "Comunicare în limba modernă - Limba engleză" pentru clasele I şi a II-a, "Comunicare în limba maternă maghiară", clasa I şi "Comunicare în limba română pentru minorităţi", clasa I.

  Potrivit sursei citate, începând de miercuri, cadrele didactice, elevii şi părinţii pot accesa gratuit noile manuale, în format digital, pe site-ul www.manuale.edu.ro .

 

Citeşte mai mult...
 
STRUCTURA anului şcolar 2014-2015: Câte zile de cursuri şi de vacanţă vor avea elevii PDF Imprimare
Luni, 15 Septembrie 2014 15:59

     Anul şcolar 2014-2015 va avea 177 de zile de cursuri şi 34 de zile de vacanţă, fără cele din vacanţa de vară, potrivit structurii aprobate printr-un ordin al ministrului Educaţiei care a fost publicat în Monitorul Oficial.

            

                   

     Conform  MEDIAFAX  ,calendarul anului şcolar următor este alcătuit similar celui din 2013-2014.

     Conform calendarului, anul şcolar 2014-2015 va avea 36 de săptămâni de cursuri, însumând 177 de zile lucrătoare. Excepţie fac clasele terminale din învăţământul liceal, pentru care anul şcolar are 37 de săptămâni, din care durata cursurilor este de 33 de săptămâni, 4 săptămâni fiind dedicate desfăşurării examenului naţional de bacalaureat. De asemenea, cursurile claselor terminale se încheie în 29 mai 2015, iar pentru clasa a VIII-a, anul şcolar are 36 de săptămâni, din care durata cursurilor este de 35 de săptămâni, o săptămână fiind dedicată desfăşurării evaluării naţionale. Cursurile claselor a VIII-a se încheie în data de 12 iunie 2015.

     "Pentru clasele din învăţământul liceal - filiera tehnologică, cu excepţia claselor terminale, durata cursurilor este cea stabilită prin planurile-cadru de învăţământ, în vigoare. Pentru clasele din învăţământul profesional, durata cursurilor este cea stabilită prin planurile-cadru de învăţământ în vigoare. Pentru învăţământul special - clasele a IX-a - a XI-a, ciclul inferior al liceului, filiera tehnologică, durata cursurilor este de 37 de săptămâni, însumând 181 de zile. Stagiile de pregătire practică pentru care au optat absolvenţii ciclului inferior al liceului, filiera tehnologică, cuprind 720 de ore care se desfăşoară în perioada propusă de unitatea de învăţământ organizatoare şi aprobată de inspectoratul şcolar, conform structurii anului şcolar, cu respectarea vacanţelor. Pentru învăţământul postliceal (şcoală postliceală şi şcoală de maiştri), durata cursurilor este cea stabilită prin planurile-cadru de învăţământ, în vigoare", mai prevede ordinul, ca excepţii de la durata de 36 de săptămâni.

Citeşte mai mult...
 
Confuzie voita ? : - ÎNVĂȚĂMÂNT TERȚIAR NONUNIVERSITAR” = ȘCOLI POSTLICEALE ?? PDF Imprimare
Joi, 11 Septembrie 2014 13:07

            ÎNVĂȚĂMÂNT TERȚIAR NONUNIVERSITAR = Scoala  Postliceeala    ?

   Daca  este  asa    inseamna  ca  pot  organiza  Invatamint Tertiar  Nonuniversitar  si  Colegiile  ?

                                              

 

     Conform  digi24,ro, după ce Ministerul Educației a publicat în Monitorul Oficial metodologia de organizare a colegiilor care primesc absolvenți de liceu fără bacalaureat, Remus Pricopie a luat poziție pe pagina sa personală de Facebook, precizând că nimeni nu se poate înscrie la facultate fără diplomă de Bacalaureat.

    Reamintim că Ministerul Educației a publicat în Monitorul Oficial metodologia de care universitățile aveau nevoie pentru a începe efectiv să înscrie la cursuri tineri fără diplomă de Bacalaureat. Pe 9 septembrie, în Monitorul Oficial a apărut Ordinul nr. 4.542 din 8 septembrie 2014 pentru aprobarea Metodologiei-cadru privind organizarea și funcționarea învățământului tertiar nonuniversitar, organizat la nivelul colegiilor din cadrul institutiilor de invatamant superior acreditate, in anul scolar 2014-2015. Ordinul este semnat de catre ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, si de catre secretarul de stat pe cercetare, Tudor Prisecaru. 

La universitate, fără bacalaureat

Metodologia prevede ca aceste colegii vor avea o durata de 1-3 ani, "in functie de complexitatea calificarii si de numarul de credite dobandite".

Citeşte mai mult...
 


Pagina 12 din 32

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate Invatamant