Total Media News

Esential
Inversarea polilor magnetici ai Terrei PDF Imprimare
Miercuri, 04 Ianuarie 2012 13:42
 

"Inversarea polilor ar putea duce la caderea retelelor de distributie a electricitatii, marirea gaurilor de ozon din atmosfera, extinderea aurorelor polare pana la ecuator si chiar derutarea pasarilor migratoare si a altor animale care se bazeaza pe liniile magnetice planetare pentru a-si gasi drumul." New York Times, 13 iunie 2004

 

Semne ale unei inversari a polilor magnetici ai planeteiIata o reprezentare grafica a campului magnetic planetar preluat de la IGRF2000: culorile rosu, portocaliu si galben indica un camp magnetic slab, sub nivelul mediu (normal) de culoare verde, iar nuantele de albastru pana la negru indica o intensificare a campului magnetic in regiunile respective, cu valori peste cele normale. Cea mai pronuntata "groapa" de camp magnetic este in regiunile Americii de Sud, Atlanticului de Sud si a Africii de Sud. Imaginea a fost produsa dupa masuratorile campului geomagnetic terestru furnizate de satelitul olandez Orsted.

 

  

In ultimile mii de ani, liniile de camp magnetic terestru ieseau din polul sud si intrau prin polul nord. Acesta este un asa-numit dipol magnetic. Oamenii de stiinta urmaresc cu stupoare cum acest camp magnetic care a fost stabil pana acum, incepe sa se schimbe. Este vorba de cea mai mare slabire a acestui camp magnetic din istoria recenta a planetei. Geofizicianul francez Gauthier Hulot afirma ca acest camp magnetic din Atlanticul de Sud si America de Sud este cu 30% mai slab decat in restul planetei. Deja numerosi sateliti care au trecut pe deasupra acestei zone au suferit dereglari electronice pentru ca particulele vantului solar pot patrunde mai usor in stratosfera planetei datorita campului magnetic slab. S-a observat ca in ultimul secol slabirea campului magnetic a fost de 10 - 15% dar in ultimii ani aceasta s-a accelerat provocand un nou curent de opinie printre cercetatori: suntem martorii unei iminente inversari a polilor?

In urma cu 16 ani, unul dintre cercetatori a inceput simulari pe calculator ale campului magnetic terestru in timp ce lucra la Centrul Laboratorului National Los Alamos din SUA. Acum, dr. Gary Glatzmaier, profesor de Fizica Pamantului la Universitatea California din Santa Cruz, afirma ca simularile lui arata ca miezul metalic lichid al planetei se misca continuu, pentru a se putea raci. Aceste miscari genereaza campul magnetic terestru. Dar miezul se misca chiar si in directii opuse celor normale generand curenti magnetici ce se opun campului "majoritar" care cresc in intensitate si ajung chiar sa il depaseasca, ducand in cele din urma la o inversare a polilor magnetici ai planetei. Aceasta inversare este totdeauna precedata de o slabire a campului magnetic. Dupa recente masuratori geologice, astfel de inversari magnetice planetare apar periodic, iar dupa calculele de rigoare in acesti ani urmeaza o astfel de schimbare.

Gary Glatzmaier spune ca intensitatea campului magnetic al planetei scade destul de rapid iar o multime de cercetatori arata ca urmeaza o noua inversare a polilor. Aceasta se intampla la fiecare 13.000 de ani, dupa ultimile masuratori. Cea mai recenta inversare detectata in straturile geologice este de aproape 13.000 de ani. Deci ne putem astepta ca in anii ce urmeaza sa fim martorii unei noi inversari a polilor!

Satelitii de deasupra Atlanticului de Sud deja au avut probleme

Pentru satelitii care se afla deasupra atmosferei, campul magnetic planetar este singurul scut protector impotriva particulelor aduse de vantul solar. De aceea aparatele se defecteaza cand trec printr-un camp magnetic slab.

In luna iunie 2004, Agentia Spatiala Europeana (ESA) a confirmat alocarea de fonduri pentru 3 sateliti cu numele SWARM care vor fi lansati in 2009 pentru a masura mai exact schimbarile campului magnetic terestru.

Intr-un interviu publicat in New York Times, dr. Gaulthier Hulot, care participa la programul ESA, declara: "Vrem sa vedem cum vor evolua lucrurile in viitorul apropiat, asa cum meteorologii fac prognoza vremii. Sunt sigur ca vom putea realiza aceste predictii."

Semne ale unei noi inversari a polilor sunt din ce in ce mai evidente: acum anomalia magnetica s-a extins si in zona Africii de Sud, dupa cum afirma dr. Pieter Kotze, seful Grupului de Geomagnetism de la Observatorul Magnetic Hermanus de la Capul Sud.

Alte simptome ale unei iminente inversari a polilor ar putea fi extinderea aurorei polare care de obicei se observa numai la Polul Sud, aceasta urmand sa se extinda si deasupra Atlanticului de Sud pe masura ce campul magnetic se va slabi si mai mult.

Slabirea extrema a magnetosferei planetare ce apare inaintea unei inversari a polilor poate duce la intensificarea cazurilor de cancer datorita radiatiei cosmice ce va putea astfel ajunge pana la suprafata Terrei.

Porumbei si pelicani dezorientati

Porumbei si pelicani dezorientatiMii de porumbei au disparut in Suedia, folositi ca porumbei "de curse". Desi experti in ghidare pe baza liniilor de camp magnetic, acum s-au dezorientat. In SUA s-a pierdut o intreaga specie de pelicani in Idaho iar in California de nord au disparut vestitii pelicani bruni. In Carolina de Sud egretele zboara dezorientate de la est la vest (in loc sa zboare de la nord la sud).

Majoritatea porumbeilor trimisi la Atena pentru a marca deschiderea Jocurilor Olimpice nu s-au mai intors acasa. Columbofilii aradeni spun ca sansele ca voiajorii sa se intoarca sunt mici, in conditiile in care drumul de la Atena la Arad trebuia sa fie parcurs in maxim 24 de ore. Dintre cei 850 de porumbei care au luat zborul de la Atena spre Romania, in Arad s-au mai intors doar 50. Aradeanul Adrian Lupulescu a participat la competitie cu 60 de exemplare dintre care doar cinci s-au mai intors acasa. Potrivit presedintelui Asociatiei Columbofililor Aradeni, Radu Dragan, primii porumbei trebuiau sa ajunga la Arad dupa 12 ore.

"Am mai participat la concursuri de acest gen, insa nu s-a mai intamplat ca porumbeii sa se rataceasca.", a precizat Radu Dragan. Din informatiile detinute de crescatorii aradeni de porumbei, omologii lor maghiari se confrunta cu aceleasi probleme, din 1500 de porumbei trimisi la Atena din Ungaria, doar 40 intorcandu-se acasa.

Timp de sute de ani, Dakota de Nord isi primea pelicanii in parcul special din zona centrala. Giganticele pasari, adevarati acrobati aerieni, nu au mai aparut de aceasta data. Cuiburile lor sunt goale. Cele aproape 28.000 de pasari s-au ratacit.

Schimbari planetare

Atmosferele planetelor sistemului nostru solar sunt in plina schimbare, declara dr. Dmitriev, cercetator rus. De exemplu, atmosfera lui Marte creste destul de rapid. Proba Mars Observer si-a pierdut una din oglinzile sale in 1997 cind a trecut prin atmosfera lui Marte, ceea ce a dus la prabusirea sa, pentru ca atmosfera era de doua ori mai densa decat se calculase.

Luna incepe sa-si "fabrice" atmosfera proprie care acum se intinde pe o distanta de 6.000 de km fiind compusa din Natrium, declara dr. Dmitriev.

Atmosfera Pamantului se schimba si ea, in straturile superioare formandu-se un nou gaz HO care pana acum nu exista acolo. Nu este in legatura nici cu incalzirea globala, nici cu emisiile de freon, nici cu nimic altceva. Pur si simplu acolo se intampla ceva.

Campurile magnetice si intensitatea luminoasa a planetelor se schimba. Venus, de exemplu, ne arata o crestere marcanta de intensitate luminoasa.

Jupiter sufera o schimbare energetica atat de puternica incat s-a format un tub de radiatie ionizanta intre planeta si una din lunile sale, Io. Acest tub se poate chiar vedea in fotografiile recente.

Campul magnetic al lui Jupiter a crescut de mai mult de doua ori in intensitate. Uranus se schimba si el. Neptun isi intensifica si el campul magnetic. Aceste planete devin din ce in ce mai stralucitoare iar campul lor magnetic se intensifica.

Se pare ca Uranus si Neptun au suferit recente inversari de poli. Cand proba Voyager 2 a trecut pe langa Uranus si Neptun, polii nord si sud magnetici erau deplasati fata de polii geografici cu 50 de grade respectiv 40 de grade.

Activitatea vulcanica a crescut pe Terra cu 500% din 1875 si cu 400% din 1973, sustine Michael Mandeville. Iar dr. Dmitriev a calculat ca dezastrele naturale survenite intre 1963 si 1993 au crescut cu 410%.

Campul magnetic al Soarelui a crescut cu 230% din 1901, afirma dr. Mike Lockwood (Laboratoarele Nationale Rutherford Appleton) din California.

Mai mult decat schimbari

La Academia Nationala de Stiinte din Siberia, la Novosibirsk, s-au facut cercetari care au demonstrat ca singura explicatie pentru aceste schimbari multiple din sistemul nostru solar este ca intregul Sistem Solar a intrat intr-o zona cosmica unde energia este diferita de ceea ce era pana acum, este mult mai intensa.

Plasma stralucitoare de la marginea Sistemului Solar a crescut recent de 10 ori in intensitate. Soarele are un camp magnetic care inglobeaza intregul sistem solar cu planetele sale. Aceasta este heliosfera care este de forma unei picaturi, cu alungirea ascutita in directia opusa sensului de miscare al sistemului.

Cercetatorii rusi au studiat partea frontala a heliosferei si au observat acolo plasma stralucitoare. Este ca si cum intreg sistemul solar a intrat intr-o zona cu energie mult mai inalta (centura fotonica).

Aceasta energie "aprinde" plasma heliosferei in partea frontala care devine astfel mai luminoasa, mai stralucitoare. Aceasta energie patrunde apoi in Soare care o va raspandi in intreg sistemul solar, saturand spatiul interplanetar si determinand cresterea vitezei vantului solar, astfel ca toate planetele primesc un "supliment" de energie.

Este o energie constienta care schimba modul de functionare al planetei, chiar si viata de pe ea. Pentru ca asa-numitele gene "de balast" din genomul uman se dovedesc a fi adevarate chei pentru evolutia omului avand ca declansator aceasta energie noua. Incep sa apara tot mai multi copii cu uluitoare puteri paranormale, cu o constiinta si maturitate superioara parintilor.

Toate aceste schimbari simultane, care au loc la toate nivelele vietii planetare, duc la o ascensiune generala. O evolutie a intregii planete, a intregului Sistem Solar.






sursa: Active Information Media

 
TE JOCI SI TE VINDECI PDF Imprimare
Luni, 26 Decembrie 2011 16:53


     CONTROL  MED   lanseaza programul  :   TE JOCI SI TE VINDECI 



   Medicina este arta vindecarii, care teoretic nu are nici o limita (Petre Tutea).Arta trebuie sa odihneasca si sa vindece contrarietatile interioare ale omului(Brancusi).Sensul existentei si datoria fiecarui om este creatia.(M.Eliade)

   Primul pas spre creatie este facut de catre copii. Noi facem pasi repezi spre tine .Iti oferim siguranta, confort si relaxare.


 

  ACUM LA CONTROL MED, terapie prin jocul cu nisipA fot adus la noi in tara de psiholog Daniela Neagu, sub bagheta dr Barbara Turner,formator International. Si prin aceasta cale echipa Control Med il multumeste.

  ACUM LA CONTROL MED, terapie prin jocul cu nisipAceasta terapie poate fi aplicata atat la copil cat si la adult.
Terapeutul joaca rolul de martor(contine procesului psihic) si ii ofera clientului prin intermediul laditei un loc sigur , linistit si libertatea de a face ce doreste.


Este o terapie non -interpretativa,non-verbala.


Nisipul din ladita poate fi ud sau uscat.Este alegerea clientului unde va lucra.Sandplayul este o "experienta simbolica impartasita"Barbara Turner


.In cazul copiilor, mai intai terapeutul vorbeste cu parintele pentru ca acesta sa aiba sentimentul ca stie ceea ce va face copilul sau.In prima sedinta odata cu terminarea primei ladite "TRAY", terapeutul stabileste conflictele si resursele clientului.In sedintele urmatoare cu ajutorul imaginilor din ladita si a simbolurilor terapeutul observa "cat de aproape de Cs se desfasoara procesul?Ce ramane la fel ,ce se schimba".

Practic totul capata un sens. Clientul va stii cand a terminat ce are de facut in ladita.

JUNG spunea ca Psihicul ca si corpul se poate vindeca singur daca ii oferim un cadru in care clientul sa se simte in siguranta.

Locul oferit este ladita in care practic clientul creeaza o lume in care poate face ce vrea. Ce poate fi mai minunat de atat? un loc linistit si sigur unde nu exista reguli.


http://controlmed.wgz.r0

Echipa CONTROL MED

sandplay therapy programari

0751 052 708   departamentul psihologie

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza



http://controlmed.wgz.ro 

CONTROL MEDdepartamentul PSIHOLOGIE


 
Mos Craciun PDF Imprimare
Sâmbătă, 24 Decembrie 2011 08:55

Moș Crăciun este versiunea mai nouă a Sfântului Nicolae care și-a făcut apariția în secolul III.

El apare ca un om bătrân prietenos care împarte cadouri tuturor copiilor în noaptea de Crăciun (de 24 spre 25 decembrie).




Chiar dacă mitul poate varia de la zonă la zonă, în special în funcție de clima în perioada Crăciunului (care pleacă de la o iarnă înghețată în emisfera nordică și ajunge la o vară călduroasă în emisfera sudică), în general Moș Crăciun este imaginat ca fiind îmbrăcat într-un costum roșu, având o barbă lungă și albă și locuind într-o țară nordică (mai frecvent în Finlanda sau în Canada).

Spiridușii îl ajută la pregătirea cadourilor. El împarte cadourile cu ajutorul unei sănii zburătoare, ce este trasă de reni (sau pe o planșă de surf în Australia). Moș Crăciun intră în case prin horn (dacă există unul) și pune cadourile sub pomul de Crăciun sau în cizmele pregătite special pentru aceasta.

 

Sfântul Nicolae din Myra (Demre) reprezintă sursa primară de inspirație pentru Moș Crăciun. El a trăit în secolul al patrulea și a fost un episcop creștin al provinciei Licia din Anatolia bizantină, fiind renumit pentru faptul că împărțea cadouri oamenilor săraci, El a dăruit câte 100 de galbeni la trei fete sărace înainte de a se mărita pentru ca acestea să nu ajungă să se prostitueze.[1] Moș Crăciun a fost asemănat cu Odin, un zeu important la popoarele germanice.[1] În două cărți scrise în secolul XIII în Islanda, „Poetic Edda” și „Prose Edda”, acesta este prezentat zburând pe un cal cu opt picioare numit Sleipnir ce putea călători pe distanțe lungi, astfel fiind comparat cu renii lui Moș Crăciun.[2] Sărbătoarea închinată lui, Yule, avea loc anual pe 21 decembrie. În ajunul acestei zile, copii își umpleau încălțămintea cu legume, iar zeul le oferea dulciuri în locul acestora.[3][4] Conform legendei, această practică ar fi fost adusă în Statele Unite de către coloniștii olandezi ce s-au stabilit în New Amsterdam în secolul XVII.[5][6] Această idee este însă greșită, imigranții olandezi fiind protestanți detestau cultul sfinților, împreună cu cel al Sfântului Nicolae, considerându-l obicei papistaș.[7] Santa Claus a fost introdus într-o satiră din 1809 a lui Washington Irving, numită Knickerbocker History, el inventând legenda conform căreia Santa Claus a fost împrumutat de la imigranții olandezi.


   

Sinterklaas (versiunea olandeză a Sfântului Nicolae) era îmbrăcat cu haine bisericești și se urca pe acoperișurile caselor, trimițându-le acestora cadouri prin horn.[4] În Marea Britanie, „Father Christmas” este datat din secolul XVII, personajul fiind un bărbat grăsuț, cu barbă, îmbrăcat într-o haină lungă, verde și guler de blană. Imaginea lui se regăsește în „fantoma Crăciunului prezent” din cartea „A Christmas Carol” scrisă de Charles Dickens.[4] Christkindlein a devenit popular în Europa în secolul XIX. El aducea cadouri în secret copiilor, având ca ajutor un pitic numit Pelznickel (sau Belsnickle).

 

Imaginea lui Moș Crăciun în perioada modernă

Un rol important în crearea mitului l-a avut pastorul american Clement Clarke Moore, autor al unui poem care îl prezenta pe Sfântul Nicolae ca și un personaj simpatic, dolofan și zâmbitor, care împarte cadourile din sania sa trasă de reni.[8][9] Publicat pentru prima dată în ziarul Sentinel din New York pe 23 septembrie 1823,

Citeşte mai mult...
 
O cometa a reusit sa dea peste cap calculele specialistilor. A trecut prin Soare si nu s-a topit PDF Imprimare
Duminică, 18 Decembrie 2011 12:14

 

    

Exista viata dincolo de Soare.



Cometa Lovejoy a supravietuit intalnirii cu astrul, desi astronomii erau convinsi ca va fi topita de cele 1,1 milioane de grade Celsius din coroana solara.

Iata insa ca ratacitoarea stea a reusit, chiar daca si-a pierdut o parte din coada formata din gheata.




Expertii cred ca n-a pierit in flacarile solare gratie dimensiunilor sale uriase.

Acum, astronomii ar vrea sa-i dea un nou nume - Phoenix - ca pasarea legendara care renaste din propria cenusa.

 
TAROM introduce a doua frecvenţă pe zi către Londra PDF Imprimare
Marţi, 29 Noiembrie 2011 08:38

         Descoperă cu adevarat Londra în sezonul de vară 2012! Din 25 martie 2012 ai la dispoziţie Londra cu două zboruri pe zi şi conexiuni multiple cu destinaţii din Europa şi Orientul Mijlociu. Biletele de avion pentru noua frecvenţă pe ruta Bucureşti – Londra - Bucureşti se găsesc la vânzare la preţuri începând de la 172 EUR*, toate taxele incluse, la achiziţionarea de pe www.tarom.

 

         

Cel de-al doilea zbor pentru destinaţia Londra va fi operat zilnic în sezonul de vară 2012, după următorul program:

  • RO 393 19:35 Bucureşti (Otopeni) - 21:10 Londra (Heathrow)
  • RO 394 08:20 Londra (Heathrow) - 13:40 Bucureşti (Otopeni)

De asemenea, reamintim pasagerilor noştri că răman valabile pentru sezonul de vară 2012, zborurile cu plecare dimineaţă, operate zilnic după următorul program:

  • RO 391 12:25 Bucureşti (Otopeni) - 14:00 Londra (Heathrow)
  • RO 392 14:50 Londra (Heathrow) - 20:05 Bucureşti (Otopeni)

Zborurile de dimineaţă operate de către compania TAROM atât în sezonul de iarnă 2011-2012 cât şi în sezonul de vară 2012 sunt special concepute astfel încât pasagerii să poată călători mai departe către şi din oraşele: Timişoara, Oradea, Sibiu, Cluj-Napoca, Baia Mare, Târgu Mureş, Suceava şi Iaşi.

În sezonul de iarnă 2011-2012 vor fi operate zilnic după următorul program:

  • RO 391 11:45 Bucureşti (Otopeni) - 13:20 Londra (Heathrow)
  • RO 392 14:45 Londra (Heathrow) - 20:00 Bucureşti (Aeroportul Intenaţional Henri Conda)

* Oferta este valabila pentru perioada de călătorie 25 martie-25 aprilie 2012, iar locurile sunt limitate.

DESPRE TAROM:

Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM a fost înfiinţată în 1954 şi a crescut în acelaşi timp cu aviaţia românească. Compania TAROM îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii şi este membră a Alianţei SkyTeam din 25 iunie 2010, oferind astfel pasagerilor săi acces la mai multe destinaţii şi conexiuni. TAROM este membră a Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA) din 1993 şi a Asociaţiei Companiilor Aeriene Europene (AEA) din 2000. TAROM a transportat 2.200.000 de pasageri în anul 2010 şi operează către 54 de destinaţii în sezonul de iarnă 2011-2012.

 

 

 

 

CONTACT:
Serviciul Comunicare TAROM

 


Pagina 129 din 130

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate Esential