Total Media News

Esential
Lista impozitelor si taxelor suplimentare pregatite de Guvern pentru 2014 PDF Imprimare
Vineri, 03 Ianuarie 2014 08:13

               Măsurile adoptate de Guvernul Ponta în ultimele luni ale anului 2013, măsuri menite să echilibreze finanţele publice într-un an cu două runde electorale, vor scumpi viaţa românilor şi vor afecta în egală măsură mediul de afaceri.

                                                          

    Majorarea salariului minim se traduce prin amenzi mai mari, noua metodă de calcul a accizelor ar putea duce la scumpirea carburanţilor, alcoolului şi tutunului, iar impozite precum "taxa de stâlp" ar putea crea reacţii în lanţ ce par a fi neglijate de guvernanţi.

    Unele dintre cele mai semnificative majorări de taxe au fost operate în sectorul transporturilor, unde au fost scumpite biletele de călătorie sau au fost propuse taxe mai mari, proiectele aflându-se în dezbatere la ora actuală.

Scumpirea carburanţilor

Cu toate că executivul a decis să amâne cu trei luni introducerea accizei suplimentare de 7 eurocenţi pe litru de carburant, schimbarea metodei de calcul a accizelor, prin indexarea cu inflaţia, va duce la majorarea nivelului acestora începând cu ianuarie 2014.

Citeşte mai mult...
 
Ponta si Sova au inaugurat lotul patru al Autostrazii Sibiu-Orastie, de 16 kilometri. PDF Imprimare
Duminică, 22 Decembrie 2013 13:37

     Premierul Victor Ponta şi ministrul delegat Dan Şova au inaugurat, joi, tronsonul IV al Autostrăzii Sibiu-Orăştie, în timp ce în zonă câţiva tineri au afişat pancarte cu mesajele "Ne mândrim cu tot ce face Victor Ponta pentru pace" şi "Aşteptăm cu interes cel de-al XV-lea Congres".

                                

     Cele trei loturi ale autostrăzii (I, II şi IV) au lungimi de 24,1 kilometri, 19,7 kilometri şi respectiv 16,6 km.

      Şoferii vor putea circula pe autostradă de la Orăştie până în localitatea Cunţa din judeţul Alba, după care urmează o porţiune încă nefinalizată, până la Sălişte (judeţul Sibiu), şi în continuare lotul IV al autostrăzii, până la Sibiu.

      Premierul Victor Ponta a ajuns, joi după-amiază, la intrarea pe Autostrada Sibiu-Orăştie dinspre Sibiu, pentru a inaugura lotul patru al acesteia.

Aici, el a fost aşteptat, printre alţii, de primarul Sibiului, Klaus Iohannis, şi de ministrul Dan Şova, împreună cu care a tăiat panglica. La eveniment au asistat şi prefectul de Sibiu, Ovidiu Sitterli, şi primarii din localităţile aflate pe traseul autostrăzii din judeţul Sibiu.

Citeşte mai mult...
 
Care este cea mai ieftina piata din Bucuresti PDF Imprimare
Sâmbătă, 21 Decembrie 2013 09:31

       În funcţie de piaţa de unde vă aprovizionaţi pentru sărbătorile de iarnă, puteţi plăti până la 20% mai mult pentru acelaşi coş de cumpărături. 

             

   ECONOMICA.NET a realizat un clasament al celor mai ieftine pieţe din Bucureşti, în funcţie de preţul mediu la mai multe legume.

 

     Preţurile medii la principalele legume pot diferi mult de la o piaţă agroalimentară la alta, astfel că, pentru acelaşi coş de produse, puteţi plăti cu până la 20% mai mult dacă mergeţi în una din pieţele scumpe ale Capitalei. ECONOMICA.NET a realizat, pe baza informaţiilor transmise de către Institutul Naţional de Statistică (INS), un clasament al celor mai ieftine pieţe agroalimentare din Bucureşti. Analiza a fost realizată pe baza preţurilor medii din lunile octombrie şi noiembrie 2013 din 6 pieţe bucureştene (alese de INS), luându-se în calcul un număr de 12 legume : cartofi de toamnă, fasole boabe,conopidă,varza de toamnă, salată verde,tomate,castraveţi,morcovi,ceapă uscată,usturoi uscat,ardei gras,ţelină. Menţionăm că pentru luna noiembrie nu au fost disponibile informaţiile cu privire la preţurile medii la salata verde.

Citeşte mai mult...
 
Bugetul Mantuirii Neamului. Patriarhul Daniel cere Consiliilor Judetene cate 300.000 de lei PDF Imprimare
Vineri, 20 Decembrie 2013 10:13

       În încercarea de a obţine fonduri suplimentare pentru construcţia Catedralei Mântuirii Neamului, Patriarhia a trimis o scrisoare Consiliilor Judeţene prin care le-a solicitat fiecăruia o finanţare de 300.000 de lei pentru lucrările la lăcaşul de cult. Scrisori au fost trimise şi către primari.

 

    „Constatăm cu îngrijorare că, în contextul actualei crize economice, rezultatele colectei naţionale pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului s-au diminuat îngrijorător, fapt care afectează bunul mers al acestui important şantier bisericesc. În aceste condiţii, vă rugăm, Domnule Preşedinte, să acordaţi un sprijin financiar în valoare de 300.000 de lei Patriarhiei Române – Catedrala Mântuirii Neamului, pentru plata materialelor şi manoperei necesare lucrărilor la structură în această fază esenţială pentru bunul mers al întregii lucrări”, se arată în scrisoarea trimisă în 11 noiembrie şi semnată însuşi de Patriarhul Daniel.

   Patriarhia a solicitat banii în baza legii 376/2007 privind realizarea Ansamblului Arhitectural Catedrala Mântuirii Neamului. La art. 1, alin. 2, se menţionează că “fondurile destinate construirii Ansamblului Arhitectural Catedrala Mântuirii Neamului vor fi asigurate de către Patriarhia Bisericii Ortodoxe Române, de către Guvernul României, în limita sumelor alocate anual cu aceasta destinaţie prin bugetul Ministerului Culturii şi Cultelor, precum şi de către autorităţile administraţiei publice locale".

Citeşte mai mult...
 
TRANSPORTORII au intrat in GREVA. 86.000 de camioane vor bloca drumurile PDF Imprimare
Luni, 09 Decembrie 2013 22:25

            Peste 86.000 de camioane ar putea rămâne pe loc, în urma deciziei transportatorilor de a-şi opri activitatea pe termen nelimitat, pentru că legislaţia din transporturi un s-a îmbunătăţit, dar şi din cauza creşterii accizei la carburanţi, a spus Augustin Hagiu, preşedintele Confederaţiei Naţionale Rutiere (CNR).

                                            

     "Ministerul Transportatorilor nu şi-a respectat, în ultima perioadă, angajamentele în ceea ce priveşte îmbunătăţirea contextului legislativ în care transportatorii îşi desfăşoară activitatea. Începând de luni, 9 decembrie, peste 86.000 de camioane vor rămâne pe loc la nivelul întregii ţări, acţiunea urmând să continue pe termen nelimitat", a declarat Hagiu, citat de Agerpres.

     Transportatorii rutieri de mărfuri nu sunt de acord nici cu măsura anunţată de Guvern, de scumpire a carburanţilor, o dată prin creşterea accizei, şi cu noua taxă de 7 eurocenţi + TVA, introdusă în preţul carburanţilor.Recent, atât premierul Victor Ponta, cât şi Liviu Voinea, ministrul pentru Buget, dar şi Dan Şova, ministrul pentru Mari Proiecte, au încercat să liniştească Romaní, spunând că preţul carburanţilor un va creştere, chiar dacă acciza se scumpeşte, deoarece aceste scumpiri vor fi compensate de scăderea de preţ a petrolului."Transportatorii autohtoni nu pot înţelege şi nici nu pot accepta explicaţiile lipsite de logică prin care Guvernul încearcă să justifice abuzul comis.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 84 din 130

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Actualitate