Total Media News

Esential
Statele Unite trimit 12 avioane de tip F-15 in Polonia, pentru un exercitiu militar PDF Imprimare
Joi, 06 Martie 2014 21:10

      Statele Unite au decis trimiterea a 12 avioane de vânătoare de tip F-15 în Polonia, pentru un exerciţiu militar, anunţă presa poloneză, citată de BBC.

                     

   Ministerul polonez al Apărării a confirmat informaţia.

   În urmă cu câteva ore, Statele Unite au suplimentat forţele militare în zona Mării Baltice trimiţând încă şase avioane de vânătoare de tip F-15, conform ministrului lituanian al Apărării, Juozas Olekas. "Am confirmarea că misiunea de supraveghere a spaţiului aerian baltic va fi consolidată prin aducerea a şase avioane de tip F-15 suplimentare", a precizat Olekas. Avioanele au sosit în Lituania joi după-amiază. "Trimiterea avioanelor este o reacţie la agresiunea rusă în Ucraina şi la intensificarea activităţilor militare ruse în regiunea Kaliningrad", a adăugat ministrul lituanian. Statele membre NATO asigură prin rotaţie monitorizarea spaţiului aerian baltic. "Reacţia NATO a fost promptă şi rapidă", a declarat preşedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite.

Nave militare ruse şi echipaje ale Pazei de coastă au efectuat, luni, exerciţii cu muniţie reală în Marea Baltică, în largul coastelor enclavei Kaliningrad, în apropiere de Polonia, de ţările baltice, de Germania şi Suedia.

Citeşte mai mult...
 
Nivelul standardului de viata in Romania este pe ultimul loc in Uniunea Europeana (UE) PDF Imprimare
Duminică, 02 Martie 2014 21:52

        Nivelul standardului de viata in Romania este unul care claseaza tara noastra pe ultimul loc in Uniunea Europeana (UE), in timp ce riscul saraciei este cel mai ridicat din zona, alaturi de Bulgaria, a declarat, vineri, intr-o dezbatere de specialitate, directorul general al Institutului European din Romania (IER), Gabriela Dragan.
                                   
   "Better Life Index este o cercetare care contine 11 categorii de clasificare. La nivelul Uniunii Europene, preocuparile sunt evidente pentru calitatea vietii. Standardul de viata din Romania ne plaseaza pe ultima pozitie in clasamentul tarilor UE, alaturi de Bulgaria, spun indicatorii statistici.

De asemenea, riscul saraciei este de 41% in Romania, la fel ca in Bulgaria, echivalentul cu clasarea pe ultimele pozitii in randul statelor-membre", a mentionat Dragan.Potrivit oficialului, in ceea ce priveste nivelul de trai, Romania este incadrata in a doua grupa valorica din patru, respectiv "Stare buna"."Problema calitatii vietii nu este noua si este o problema care intereseaza decidentii politici. Este oare suficient sa se ia in calcul doar indicatorul PIB pe cap de locuitor? Noi spunem ca nu. Romania se claseaza in a doua grupa din patru la nivelul de trai, respectiv "Stare buna", conform statisticii UNDP (Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare, n.r.)", a precizat directorul IER, citat de Agerpres.

Citeşte mai mult...
 
Martisor PDF Imprimare
Sâmbătă, 01 Martie 2014 08:10

              Mărțișorul este un mic obiect de podoabă legat de un șnur împletit dintr-un fir alb și unul roșu, care apare în tradiția românilor și a unor populații învecinate. Femeile și fetele primesc mărțișoare și le poartă pe durata lunii martie, ca semn al sosirii primăverii.

                                  

     Împreună cu mărțișorul se oferă adesea și flori timpurii de primăvară, cea mai reprezentativă fiind ghiocelul.

    Mituri ale Mărțișorului

    Voinicul care a eliberat Soarele

     Un mit povestește cum Soarele a coborât pe Pământ în chip de fată preafrumoasă. Dar un zmeu a furat-o și a închis-o în palatul lui. Atunci păsările au încetat să cânte, copiii au uitat de joacă și veselie, și lumea întreagă a căzut în mâhnire. Văzând ce se întâmplă fără Soare, un tânăr curajos a pornit spre palatul zmeului să elibereze preafrumoasa fată. A căutat palatul un an încheiat, iar când l-a găsit, a chemat zmeul la luptă dreaptă. Tânărul a învins creatura și a eliberat fata. Aceasta s-a ridicat înapoi pe Cer și iarăși a luminat întregul pământ. A venit primăvara, oamenii și-au recăpătat veselia, dar tânărul luptător zăcea în palatul zmeului după luptele grele pe care le avuse. Sângele cald i s-a scurs pe zăpadă, până când l-a lăsat pe tânăr fără suflare. În locurile în care zăpada s-a topit, au răsărit ghiocei — vestitori ai primăverii. Se zice că de atunci lumea cinstește memoria tânărului curajos legând cu o ață două flori: una albă, alta roșie. Culoarea roșie simbolizează dragostea către frumos și amintește de curajul tânărului, iar cea albă este a ghiocelului, prima floare a primăverii.

Citeşte mai mult...
 
Achizitiile publice PDF Imprimare
Joi, 20 Februarie 2014 19:10

                         Achizițiile   publice

                  

    Achizițiile publice reprezintă suma tuturor proceselor de planificare, stabilire a priorităților, organizare, publicitate și de proceduri, în vederea realizării de cumpărări de către organizațiile care sunt finanțate total sau parțial de bugete publice (europene, naționale centrale sau locale, donori internaționali).

    Achizițiile publice – perspectiva europeană

   Dimensiunea acestui sector economic este estimată de către Comisia Europeană la 16,5% din PIB-ul UE. Armonizarea procedurilor de achiziții publice la nivelul Uniunii Europene este un deziderat important al pieței comune europene.

Citeşte mai mult...
 
SALARIILE bugetarilor SE MENTIN la nivelul din decembrie 2013 PDF Imprimare
Luni, 17 Februarie 2014 19:00

      Ordonanţa de urgenţă care prevede că în 2014 salariile bugetarilor vor fi menţinute la acelaşi nivel cu cele din decembrie 2013, cu excepţia cadrelor didactice cu o vechime de până la 6 ani, ale căror salarii sunt majorate cu 10 la sută, fără a depăşi salariul de bază, a fost adoptată tacit de Senat.

                                                  

    Ordonanţa de urgenţă 103/2013 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2014, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice mai prevede ca medicii şi farmaciştii rezidenţi care au un salariu brut mai mic de 3.000 de lei să primească bursă de rezidenţiat în cuantum de 670 de lei.

    Potrivit ordonanţei, salariul lunar brut mai mic decat 3000 lei nu include drepturile aferente gărzilor efectuate pentru asigurarea continuităţii asistenţei medicale în afara normei legale de muncă şi a programului normal de lucru de la funcţia de bază.

   În ordonanţa de urgenţă se mai arată că aceasta bursă nu face parte din salariul brut, nu este supusă impozitului pe venit şi nu constituie bază de calcul pentru contribuţiile de asigurări sociale de stat, asigurări pentru somaj, asigurări sociale de sănătate sau pentru accidente de muncă şi boli profesionale.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 81 din 130

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Actualitate