Total Media News

Esential
Gazele se scumpesc de miercuri, 1 august, cu 5,83% PDF Imprimare Email
Miercuri, 01 August 2018 11:53

                 

   În ședința de astăzi, 19.07.2018, membrii Comitetului de reglementare al ANRE au luat în discuție solicitările furnizorilor de gaze naturale cu privire la ajustarea prețurilor.

  Solicitările vin ca urmare a faptului că, începând cu data de 1 aprilie 2017, preţul de achiziție a gazelor naturale din producţia internă s-a liberalizat, producătorii având libertatea să vândă gazele naturale la un preț care nu mai este reglementat.

   În prezent, gazele naturale de proveniență internă se vând pe piața concurențială, inclusiv pentru clienții casnici, preţul de achiziție al acestora fiind stabilit în mod liber, pe baza cererii și a ofertei.

  Astfel, prețul gazelor naturale din producția internă a evoluat după cum urmează:

 

   În perioada ianuarie 2013 - aprilie 2017, prin calendarele de liberalizare stabilite prin memorandumuri şi hotărâri de Guvern, evoluţia preţului producţiei interne a cunoscut o creştere de la 45,71 lei/MWh la 60 lei/MWh, la consumatorii casnici.

 

Odată cu intrarea în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 64/2016, prețurile de vânzare a gazelor naturale de către producătorii interni au evoluat după cum urmează:............

 

Citeşte mai mult...
 
Pozitia mediului de afaceri privind amnistia fiscala PDF Imprimare Email
Marţi, 31 Iulie 2018 12:41

       Cui  i-ar  folosi  Amnistia  Fiscala ?


CNIPMMR

   I. Context

   În cuprinsul Programului de Guvernare, la capitolul “Politici publice privind IMM” este menționată Restartarea mediului de afaceri”, prin „introducerea planurilor de conformare de la un anumit moment dat, astfel încât toate companiile să aibă asigurat un cadru predictibil pentru viitor, fără a exista teama că anumite greșeli din trecut vor mai putea apăsa asupra activității ulterioare”.

   De la începutul lunii iulie 2018, au fost mai multe declarații publice privind luarea în calcul a amnistiei fiscale, măsură care face obiectul unor analize la nivelul Ministerului Finanțelor și pentru care se va lua o decizie la sfârșitul verii. Ultimile declarații publice au fost în sensul că nu sunt vizate persoanele fizice, ci companiile de stat „cu datorii istorice”.

 

Citeşte mai mult...
 
Donald Trump l-a nominalizat pe Adrian Zuckerman pentru postul de ambasador al SUA în Romaniam PDF Imprimare Email
Miercuri, 25 Iulie 2018 08:03
                                      
      Conform  mediafax.ro,Preşedintele american Donald Trump l-a nominalizat miercuri pe Adrian Zuckerman, care a emigrat din România în SUA la vârsta de zece ani, pentru postul de ambasador al Statelor Unite la Bucureşti, se arată într-un comunicat publicat de Casa Abă.
      Potrivit comunicatului, Zuckerman a fost admis în baroul din New York în anul 1984, în prezent fiind partener al firmei internaţionale de avocatură Seyfarth Shaw LLP.

Acesta are peste 30 de ani în reprezentarea unor companii de imobiliare multinaţionale, naţionale şi locale. De asemenea, Zuckerman a deţinut şi funcţia de judecător în cadrul Real Estate Board.

Zuckerman este şi un membru al comisiei din cadrul Kids Corp., o organizaţie non-profit care ajută copiii defavorizaţ din Newark, New Jersey.

 

 

Citeşte mai mult...
 
Winners of the 2018 Robot Art Competition swap pixels for paintbrushes PDF Imprimare Email
Duminică, 22 Iulie 2018 18:02

Winners of the 2018 Robot Art Competition swap pixels for paintbrushes


The winning robot in the 2018 Robot Art Competition, CloudPainter

The winning robot in the 2018 Robot Art Competition, CloudPainter(Credit: CloudPainter)

View gallery - 33 images

The Robot Art Competition is a fascinating blend of art and technology, challenging engineers to create robotic systems that can produce artworks using physical brushes and paint. The winners of the third annual competition highlight the growing sophistication and variety of machine-generated artwork.

 

Citeşte mai mult...
 
Moneda euro a fost a doua cea mai utilizată monedă la nivel global în 2017 PDF Imprimare Email
Duminică, 08 Iulie 2018 13:04
                             
   Conform  mediafax.ro,in 2017, moneda euro a fost a doua cea mai utilizată monedă pentru efectuarea de tranzacţii la mondial şi a doua cea mai depozitată în rezervele băncilor centrale, după dolarul american, se arată într-un raport al Băncii Central Europene (BCE).

    Din totalul plăţilor efectuate la nivel global, moneda euro a fost utilizată pentru 35,7%, cu 4.2% mai puţin decât dolarul american, utilizat în proporţie de 39,9%. Cu toate acestea ponderea utilizării euro din 2017 a fost cu 4.4% mai mare decât în 2016 şi cu 6.3% mai mare decât în 2015. În ultimii cinci ani, doar în anul 2012 a fost euro cea mai utilizată monedă, cu o pondere de 44% la nivel global.

A treia cea mai utilizată monedă a fost lira sterlină, iar a patra yenul japonez.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 9 din 116

Abonare newsletter
Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.net
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Ştiri Actualitate