Total Media News

Esential
Wowstick hides a 56-in-1 electric multitool inside a pen's shell PDF Imprimare
Luni, 05 Noiembrie 2018 18:06

The Wowstick Mini is a sleek little electric screwdriver that comes with up to 56 swappable...

The Wowstick Mini is a sleek little electric screwdriver that comes with up to 56 swappable heads, three bright LEDs,  a rechargeable, long-life battery and is designed to be put out on display(Credit: Standmac)


Electric screwdrivers are usually big, bulky things that you stash out of sight, but with the new Wowstick Mini, Standmac wants you to proudly display it on your desk. This sleek little tool looks like a (rather chunky) pen, and comes with up to 56 swappable heads, three bright LEDs, two power modes and a rechargeable, long-life battery.

 

 

 

Citeşte mai mult...
 
Sclav - Sclavie PDF Imprimare
Sâmbătă, 03 Noiembrie 2018 20:38

  
                      


     SCLAV, -Ă, sclavi, -e, s. m. și f. Persoană lipsită de orice drepturi, aflată în proprietatea deplină a unui stăpân de sclavi pentru care muncește; rob. ♦ Fig. Persoană care satisface orbește și servil voința altuia ♦ Fig. Persoană care își subordonează integral voința sau acțiunile unei pasiuni, unei dogme, unui viciu etc. – Din lat. sclavus. Cf. fr. esclave.        

   Sclavia (din latinescul medieval sclavus < slavus) desemnează condiția umană a persoanelor (sclavii) care lucrează pentru un stăpân fără remunerație și ce nu dispun de drepturi asupra propriei persoane. Sclavii trebuie să îndeplinească toate ordinele stăpânului de la naștere sau capturare (trecerea de la libertate la sclavie) până la moarte sau eliberare (trecererea de la sclavie la libertate). Din punct de vedere istoric, sclavia înseamnă, prin definiție, negarea egalității între oameni, iar filozofic sclavii erau considerați o specie aparte și inferioară. Sclavia poate fi definită și ca o „stare de totală dependență politică, socială și economică în care este ținută o țară, o categorie socială, un individ”.

Sclavia în antichitate

Primele documente care atestă prezența sclaviei într-o mare civilizație sunt cele din Sumeria (Mesopotamia), însă într-o formă limitată. În Egiptul Antic, mai ales în perioada Imperiului Nou, un anumit număr de sclavi caracteriza o anumită importanță socială. Cei mai mulți indivizi deveneau sclavi în urma capturării lor în timpul războaielor sau prin răpire.

 

Citeşte mai mult...
 
Metrou la Cluj PDF Imprimare
Vineri, 02 Noiembrie 2018 13:17

 

                           

    Primarul Clujului, Emil Boc, a anunțat ca administrația locală va lansa licitația pentru studiul de prefezabilitate pentru construirea unui metrou.

    Anunțul a fost făcut joi, 1 noiembrie, la ședința de Consiliu Local. Licitația ar urma să fie lansată în 10 zile.

Linia de metrou ar urma să lege Clujul de Florești și de Apahida și ar urma să decongestioneze traficul din oraș și din zona metropolitană.

 

Citeşte mai mult...
 
Legea offshore PDF Imprimare
Miercuri, 24 Octombrie 2018 18:33
   Fotografia postată de Beatrice Tudor.

 

    Camera Deputatilor, for decizional, a adoptat miercuri proiectul de Lege offshore cu 170 de voturi pentru, 3 impotriva si o abtinere. Actul normativ va merge, spre promulgare, la presedintele Klaus Iohannis, cel care a retrimis proiectul de lege in Parlament la inceputul lunii august 2018.

   E greu spus, in acest moment, cat va castiga, de fapt, Romania de pe urma exploatarii gazelor din Marea Neagra.

   " A fost votată legea offshore, cea prin care se prevăd beneficiile pe care statul român trebuie să le încaseze din exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră. Așa cum PSD a spus de la bun început, au fost câteva puncte la care nu am renunțat. În primul rând, peste 50% din gazele extrase vor fi vândute în țară. Apoi, tot ceea ce reprezintă venit suplimentar pentru companii, peste 45,71 lei / MWh, va fi impozitat suplimentar. Se poate ajunge astfel, dacă prețul de vânzare va fi mult peste acest prag, ca impozitul suplimentar să fie de până la 70% din venit. Legea mai prevede și alte măsuri, însă nu detaliile tehnice sunt importante, ci faptul că este cea mai bună lege pe care România a avut-o pentru exploatarea resurselor sale.
După mai multe luni în care această lege a fost extrem de disputată și a fost pretext pentru tot felul de acuzații la adresa PSD, mă bucur că acum putem spune tuturor că PSD se ține de cuvânt. Nu văd niciun investitor deschizând sticle de șampanie, nu văd nici vreun reprezentant al Opoziției prea bucuros. Asta înseamnă că legea este bună pentru români.

 

Citeşte mai mult...
 
Conferinta Internationala The Use of R in Official Statistics - uRos2018 PDF Imprimare
Joi, 11 Octombrie 2018 14:30
Conferinta Internationala The Use of R in Official Statistics - uRos2018 a avut loc in perioada 10-14 septembrie 2018 si este a 6-a conferinta initiata de catre INS - Romania, fiind organizata anul acesta la Haga, impreuna cu CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek), Olanda. Partenerii conferintei au fost Oficiul de Statistica din Austria, Universitatea Bucuresti si Universitatea Ecologica din Bucuresti. Seria de evenimente uRos promoveaza utilizarea si dezvoltarea software-ului de analiza R in statistica oficiala, dar si a altor medii care integreaza pachete si functii ale R. De-a lungul celor sase editii ale evenimentului participarea internationala a crescut continuu, de la 6 tari in anul 2014, la 32 de tari anul acesta.
Conferinta a reunit 100 de statisticieni si specialisti din oficiile de statistica si din mediul academic din 32 de tari (Africa de Sud, Austria, Belgia, Canada, Coreea, Danemarca, Elvetia, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Guatemala, Islanda, India, Irlanda, Italia, Japonia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Marea Britanie, Noua Zeelanda, Olanda, Polonia, Portugalia, Romania, Slovenia, Spania, Suedia, SUA, Tanzania, Ungaria) de pe 6 continente.
De asemenea, au fost prezenti reprezentanti ai Eurostat si ai altor organizatii internationale care au ca obiect de activitate statisticile oficiale (OECD, Banca Mondiala, Biroul de Statistica a Muncii - SUA). Lucrarile conferintei s-au desfasurat pe sectiuni paralele si au cuprins 60 de prezentari si 5 tutoriale tematice.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 9 din 120

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.net
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Ştiri Actualitate