Total Media News

Sport
Alimente care combat astenia de toamna PDF Imprimare
Vineri, 10 Octombrie 2014 11:09

     Printre primele semnale ale dereglarilor fiziologice si psihice cu care corpul se confrunta la inceput de toamna se numara somnolenta, slabiciunea fizica, lipsa de energie, melancolia si predispozitia pentru raceli si infectii.

 

          

 

   Cercetatorii au ajuns la concluzia ca toate acestea sunt provocate de dificultatea de adaptare a corpului la diferentele de temperatura dintre zi si noapte.

  Astenia de toamna se manifesta la toate categoriile de varsta, de la copii pana la cei mai in varsta.       

  Simptomele difera in functie de organismul si stilul de viata al fiecaruia.

   Cum se manifesta astenia de toamna?

  Printre primele semnale ale dereglarilor fiziologice si psihice cu care corpul se confrunta la inceput de toamna se numara somnolenta, slabiciunea fizica, lipsa de energie, melancolia si predispozitia pentru raceli si infectii. Medicul imunolog Tania Bejan, intr-un comunicat remis Mediafax spune ca este important "sa acordam atentie deosebita unei alimentatii bogate in vitamine si proteine, dar si sa respectam un program regulat de somn. Multe dintre persoanele care sufera de astenie se confrunta cu o deficienta de serotonina (hormon considerat a influenta pozitiv starea de spirit) asociata cu oboseala excesiva, chiar daca au un program disciplinat de somn." In continuare vom discuta despre alimentele care amelioreaza simptomele asteniei de toamna.

Citeşte mai mult...
 
Bucharest International Marathon PDF Imprimare
Marţi, 30 Septembrie 2014 16:14

    The seventh edition of Bucharest International Marathon (RBBIM) will take place this weekend, October 4-5.


                                     

   More than 8000 persons, from 50 countries, are expected at the 7th edition of Bucharest International Marathon to run the marathon, half marathon, relay and popular races. Parents having kids under 4 years old can run the 800m “Diapers Jogging”.

   Kids having 5-12 years old will also have their dedicated races.

   International stars such as Chef Foa, singer Ami, Alyanna Lu, the only Otaku singer in Europe, Sorin Danescu, singer, Diesel rock band leader are some of the runners of the marathon.

Part of the funds raised during the event will be redirected to the RBBIM’s associated NGOs: Hospice Casa Speranței, Viitor Plus, Little People, United Way, Light into Europe, WWF and the Romanian Olympic Committee.

 

Citeşte mai mult...
 
Conferinta premergatoare meciului Rapid - Dinamo PDF Imprimare
Vineri, 26 Septembrie 2014 08:58

Dupa meciurile de Cupa Romaniei , in Liga 1 , se va disputa unul dintre cele mai aprigi derby-uri Bucurestene , Rapid - Dinamo .

 

Acest meci se va disputa cu doar 4000 de spectatori in tribune , fiind conditia impusa de Jandarmerie ca derby-ul sa se poata disputa pe Giulesti , fiind considerat meci de risc maxim . Dinamovistii , au asigurat 200 de bilete la acest meci .

Conferinta de presa Rapid . 

 La conferinta de presa premergatoare a participat : Ionel Ganea , antrenorul echipei .

Inainte de derby-ul din Giulesti , antrenorul giulestean , a declarat : " Urmeaza un derby mult asteptat , desi nu stiu daca va fi un derby ca altadata . Nu ne va fi usor , pentru ca Dinamo , are o echipa omogena , foarte buna de la mijloc in sus , care pot decide soarta unui meci ".

 

"E o greseala foarte mare ca in tribuna vor fi doar 4000 de oameni. "  Pentru mine toate meciurile sunt speciale , si imi doresc foarte mult sa castig acest meci " .

"Din punctul meu de vedere , Dinamo are o echipa mult mai omogena ca a noastra " Emil Dica , si Savin , vor fi accidentati pentru meciul cu Dinamo.

 

"Indiferent ce adversar vom avea , va trebui sa jucam , nu am nicio preferata " , spune Ionel Ganea , privind meciul din optimile Cupei Romaniei .

 

Citeşte mai mult...
 
RUNFEST 2014 PDF Imprimare
Marţi, 23 Septembrie 2014 12:28

    Peste 1.300 de oameni, participanţi la curse şi spectatori, au luat parte la cea de a doua ediţie a crosului RUNFEST, care a avut loc sâmbătă, 20 septembrie 2014, în Pădurea Băneasa. A fost o zi însorită, plină de energie şi distracţie, iar spiritul sportiv s-a simţit din plin.

                 

                       


  Peste 900 de alergatori au raspuns invitaţiei la RUNFEST 2014, atraşi de cursele variate, traseele în natura şi o zi superbă de toamnă.

  Cea de a doua ediţie a crosului RUNFEST a adus multă satisfacţie atât participanţilor cât şi organizatorilor.

  În strigătele entuziaste de încurajare ale părinţilor şi ale rudelor, copiii au pornit primii într-o cursă de 2 kilometri, care a cuprins porţiuni de asfalt, de la marginea Pădurii Băneasa. Junioriiau avut de efectuat două ture pe acelaşi traseu, iar cursa a fost apreciată ca uşoara de către cei mai mulţi dintre participanţi. Ne-am bucurat să aflăm că mulţi dintre copii şi juniori stau excelent la capitolele sport şi sănătate, pentru că o tură de traseu a fost terminată în mai puţin de şapte minute şi jumătate de unul dintre baieţii înscrişi la categoria 8-10 ani.

     Cei mai mulţi dintre participanţii la crosul RUNFEST au luat parte la cursele dedicate adulţilor la  Individual Open.

 

   La această categorie au fost oferite trei variante de alergare, iar cei mai mulţi dintre concurenţi, peste 200 de persoane, au optat să îşi testeze limitele în cea mai lungă cursă prin pădure, de 15 kilometri.

    Cel mai bun timp de alergare pentru această cursa a fost atins în mai puţin de o ora şi cinci minute. Traseele concepute pentru RUNFEST au fost accesibile tuturor indiferent de nivelul de pregătire, iar fiecare a avut şansa, fie individual, fie cu familia sau cu prietenii să se bucure de cel mai energizant cros în pădure al toamnei.

    Rezultatele RUNFEST 2014 sunt disponibile pe pagina oficiala: www.runfest.ro. Tot aici veti regasi si filmele evenimentului.

 

Citeşte mai mult...
 
Comitetul de Miniștri al Consiliului Europei a adoptat Convenția privind manipularea comp. sportive PDF Imprimare
Vineri, 19 Septembrie 2014 08:42

     Conform  eurojust.ro  ,  in data de 9.07.2014, Comitetul de Miniștri al Consiliului Europei a adoptat 

         Convenția privind manipularea competițiilor sportive,

a cărei elaborare a început în octombrie 2012. Secretarul general al Consiliului Europei consideră această Convenție un pas important pentru apărarea integrității sportului și a eticii sportive.


                              


  Manipularea competițiilor sportive a luat amploare în 2000, marcată de evoluția tehnologică și dezvoltarea sportului. Ea reprezintă o amenințare la nivel mondial, motiv pentru care Convenția urmează a fi semnată nu doar de statele membre ale Consiliului Europei, ci și de statele non-europene.

Conform articolului 1 din Convenție, aceasta are ca scop:

  • prevenirea, detectarea și sancționarea penală și disciplinară a manipulării competițiilor sportive;
  • îmbunătățirea schimbului de informații și cooperarea națională și internațională între autoritățile publice implicate, precum și cu organizațiile sportive și operatorii de pariuri sportive.
Citeşte mai mult...
 


Pagina 91 din 137

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Sport