Total Media News

Imobiliar
Piata rezidentiala din Bucuresti, intr-o noua etapa PDF Imprimare
Luni, 29 Septembrie 2014 15:31

     La sapte ani de la inceputul prabusirii preturilor din piata rezidentiala locala, efectele socului din 2008 inca se simt.


                       


   Incepand cu acest an, Capitala a intrat intr-un nou ciclu de evolutie imobiliara, insa nu toate zonele performeaza la fel, arata un studiu care analizeaza perioada ianuarie - august 2014 si surprinde evolutia principalilor indicatori pentru starea pietei rezidentiale. 

Studiul analizeaza perioada medie de vanzare, preturile minime si medii de tranzactionare ale imobilelor din Capitala, raportul cerere-oferta si arata ca Bucurestiul s-a impartit in doua segmente, care functioneaza diferit: piata "mediu si premium" (central, semicentral si nord) si cea "populara" (cartiere periferice).Principalul factor de diferentiere nu mai este reprezentat de conditiile de creditare sau lipsa de incredere in piata, ci de stocurile disponibile si de cerere.

Dupa o scadere medie a preturilor la nivelul intregii piete rezidentiale, in zona mediu si premium a Capitalei perioada de tranzactionare a unei proprietati a scazut cu 40% fata de anul 2012, pana la 18 zile in unele cazuri, ca urmare a diminuarii raportului ofertei disponibile, comparativ cu volumul total al cererii.

De la o medie de 53 de zile necesare pentru vanzarea unei proprietati in zonele analizate, s-a ajuns in prezent la o medie generala de 32 de zile.Matei Malos, Managing Partner HomeFinders.ro, explica impactul stocului disponibil raportat la cererea solvabila existenta asupra pietei imobiliare: "Fenomenul pe care l-am identificat tine de reducerea drastica a ofertei din zonele centrale, semicentrale si de nord. Informatiile extrase de HomeFinders.ro arata ca in aceaste zone, adresate clientilor cu venituri medii si mari, numarul ofertelor promovate de proprietari a ramas constant, insa nu a fost demarat niciun proiect rezidential cu peste 100 de unitati in perioada 2009 - 2012, comparativ cu zonele periferice, unde s-au construit zeci de proiecte de dimensiuni medii si mari"."Proiectele lansate pe piata in perioada 2006 - 2008 au fost aproape epuizate, inclusiv prin vanzari in stadiu de insolventa, care au crescut substantial incepand cu anul 2013.

Incepand cu anul acesta, in segmentul mediu si premium piata rezidentiala a redevenit timid dominata de vanzatori, din cauza lipsei de oferte", mai spune Malos.

Efectul intrarii intr-o piata a vanzatorilor este vizibil nu numai prin prisma perioadei de tranzactionare. In zonele "fierbinti" ale Bucurestiului este mai dificil de realizat o tranzactie sub pretul pietei."Daca in cel de-al doilea semestru al anului 2013, in zona Victoriei - Mihalache au fost tranzactionate 7 unitati, cu un discount mai mare de 10% fata de media nivelului minim de tranzactionare, in semestrul I al anului 2014 doar doua apartamente au fost tranzactionate cu un discount similar, la nivelul intregului segment de piata monitorizat din aceeasi zona", precizeaza Matei Malos.

Studiul HomeFinders.ro mai arata ca zona populara a Bucurestiului (cartiere periferice) trece printr-un moment diametral opus.

Citeşte mai mult...
 
Preţul apartamentelor din Timişoara se stabilizează PDF Imprimare
Luni, 01 Septembrie 2014 14:15

     Prețul apartamentele vechi din Timişoara se stabilizează, apartamentele noi și-au început deja creșterea, preţul terenurilor și-au continuat scăderea, în timp ce chiriile la spaţiile moderne de birouri rămân stabile.

  

                 


    Aşa arată piaţa imobiliară în prima jumătate din 2014.

     Preţul de vânzare al apartamentelor vechi din Timişoara se situează la o medie de 860 euro pe metru pătrat, aproximativ la același nivel cu cel de la finalul anului 2013, dar în scădere cu aproximativ 38% față de perioada de început a crizei – relevă datele companiei de consultanţă DARIAN .

     Pentru al şaptelea an consecutiv, compania Darian DRS SA, cel mai important jucător independent de pe piața de evaluări din România, prima companie din țară acreditată RICS la nivel corporativ, lansează studiul „Analiza pieței imobiliare " alături de “Indicele Imobiliar Darian”. Studiul cuprinde toate cele 41 de orașe reședință de județ și analizează evoluţia pe fiecare sector al pieței imobiliare. Este singura analiză exhaustivă cu acoperire națională, care ia în considerare prețurile de tranzacționare.

    În zona ultracentrală, apartamentele vechi cu două camere, de exemplu, s-au vândut cu preţuri cuprinse între 48.000 şi 65.000 de euro, în timp ce pentru acelaşi tip de apartamente din zone mai slab cotate, cum ar fi Sagului, acestea au preţuri cuprinse între 35.000 şi 42.000 de euro. În zona Soarelui preţurile sunt cuprinse între 38.000 şi 44.000 de euro, iar în Bucovina sunt între 40.000 şi 49.000 de euro.

 

Citeşte mai mult...
 
apartamentele de la vânzare din Bucureşti au preturi la jumătate faţă de 2008 PDF Imprimare
Marţi, 05 August 2014 11:31

     Un număr de peste 20.000 de apartamente din Bucureşti au fost scoase la vânzare în primele 7 luni ale anului, valoarea acestora fiind estimată la 1,2 miliarde de euro, iar până la finalul anului oferta disponibilă ar putea ajunge în jurul a 2 miliarde de euro.


                        

     "Cifra este mai mare decât în 2013, dar mult mai mică faţă de valorile înregistrate în anii de boom imobiliar. În 2007, valoarea apartamentelor scoase pe piaţă în Bucureşti era de 2,7 miliarde de euro, iar în 2008 cifra a ajuns la 4,3 miliarde euro", se arată într-un comunicat al portalului imobiliar Imobiliare.net.

     Numărul de apartamente scoase pe piaţă în acest an este cu aproape 20% mai mare decât ofertele din aceeaşi perioadă din 2007, considerat anul de boom imobiliar.

     "Acest lucru ne arată că din punct de vedere al numărului de oferte, piaţa imobiliară dă semne de revenire. Din ianuarie până în iulie 2014s-au scos pe piaţă 20.000 de apartamente în Bucureşti. Cele mai multe au fost apartamentele de 2 camere cu peste 8.300 de unităţi, urmate de apartamentele de 3 camere cu aproximativ 6.000 de oferte. Pentru garsoniere s-au înregistrat peste 4.000 de oferte, iar pentru apartamentele de 4 camere aproape 1.650 de oferte", menţionează sursa citată.

Citeşte mai mult...
 
Preţurile locuinţelor s-au redus în trimestrul doi cu 2% PDF Imprimare
Miercuri, 30 Iulie 2014 21:17

    Preţurile locuinţelor s-au redus la nivel naţional cu 2% în al doilea trimestru faţă de perioada similară a anului trecut, ceea ce sugerează persistenţa unui trend uşor descrescător, cu oscilaţii la nivel regional şi al oraşelor, potrivit Eurobank Property Services (EPS).

                

   În al doilea trimestru al anului 2014, indicele naţional a continuat parcursul uşor descendent din trimestrul anterior, cu o scădere a nivelului preţului mediu cu 0,8% faţă de trimestrul precedent, în timp ce comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, preţurile imobiliare la nivel naţional au scăzut cu 2%. În ultimii cinci ani care au trecut după "crash"-ul din 2009, preţul mediu anual a suferit o modificare de -3,8% pe an, potrivit celei mai noi ediţii a Indicelui Proprietăţilor Rezidenţiale.

   Deşi evoluţia faţă de aceeaşi perioadă a anului 2013 a înregistrat o tendinţă descendentă, indicele pentru Bucureşti a crescut cu 1,8% în ultimul trimestru, cu o rată de creştere de 1,9% pe segmentul Bucureşti Periferie şi o scădere de 1,2% în Bucureşti Centru. În perioada relativ stabilă din ultimii ani, indicele Capitalei a alunecat atingând o medie de -3,5% pe an. În pofida unei corecţii trimestriale negative, preţurile din Judeţul Ilfov s-au stabilizat în ultimul an, de o manieră similară cu ultimii 5 ani, depăşind ca performanţă principalele zone urbane ale Capitalei.

Citeşte mai mult...
 
Cat mai valoreaza apartamentele vechi in marile orase PDF Imprimare
Duminică, 01 Iunie 2014 19:40

             Unitatile locative din blocurile vechi, ce continua sa detina cea mai mare cota din piata vanzarilor de apartamente, au resimtit din plin efectele celor sase ani de recesiune economica.

                  

             Ce preturi practica acum proprietarii?

            Potrivit unei analize realizate de Imobiliare.ro pe baza ofertelor listate pe portal, acest gen de unitati locative s-au depreciat si cu peste 50% fata de momentul de apogeu al pietei imobiliare (primavara lui 2008).  Cele mai semnificative scaderi au avut loc in Capitala, acolo unde preturile au cunoscut si cel mai mare avant in perioada de boom.

Analiza se refera la sase mari orase ale tarii si ia in calcul pretul mediu solicitat de vanzatori pentru unitatile locative cu una, doua si trei camere in martie 2008, fata de aprilie 2014. In mod previzibil, in Capitala au fost consemnate cele mai mari reduceri de pret in perioada mentionata, cu un declin de peste 50% la toate categoriile de apartamente vechi.

Pretul mediu solicitat pentru o garsoniera a scazut cu aproape 57%, de la 82.086 euro in martie 2008, pana la 35.600 euro in aprilie 2014.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 13 din 32

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Imobiliar