Total Media News

Imobiliar
Previziuni imobiliare, pentru 2015: piața din România va crește cu 5% PDF Imprimare
Marţi, 20 Ianuarie 2015 22:49

                     

    Piața imobiliară din România va crește cu 5% anul acesta, consideră directorul uneia dintre cele mai mari companii imobiliare din lume.

    Revigorarea activității din sectorul real estate a început să se facă simțită încă de anul trecut, iar tendința va continua și în 2015, susținută în special de relaxarea condițiilor de creditare.
    Piața imobiliară de la noi din țară va înregistra o ușoară creștere în 2015, după o dezmorțire a activității observată deja în 2014, consideră directorul regional al uneia dintre cele mai mari companii imobiliare din lume.

    „Estimăm că anul acesta vom asista la o creștere cu circa 5% a pieței imobiliare, această evoluție fiind influențată atât de contextul european, cât și de facilitățile pe care le oferă băncile în ceea ce privește creditarea și de programul Prima Casă”, explică Răzvan Cuc, Director Regional RE/MAX România.

Citeşte mai mult...
 
Notarii si-au marit TAXELE : Preţurile locuinţelor în grila notarilor, mai mari şi cu peste 10% PDF Imprimare
Vineri, 09 Ianuarie 2015 23:14


                  

     Grila notarilor după care se calculează taxele şi impozitele minime pentru tranzacţiile cu apartamente în Bucureşti în acest an a fost stabilită cu valori şi cu peste 10% mai mari decât în 2014, însă majoritatea creşterilor sunt de 3-5%.

    Creşteri peste medie s-au operat la unele apartamente amplasate în zona delimitată de Intersecţia Calea Victoriei - Bulevardul Lascăr Catargiu - Bulevardul Iancu de Hunedoara sau în Bulevardul Dacia, între Calea Griviţei - Piaţa Romană - Piaţa Spaniei, unde grila notarilor a stabilit valori cu 12% mai mari decât anul trecut, potrivit unei analize realizate de MEDIAFAX pe baza ghidurilor privind valorile orientative ale proprietăţilor imobiliare pentru 2014 şi 2015.

    Analiza a luat în calcul apartamentele două camere, confort 1, situate le etaje intermediare (1-4), în blocuri construite între 1978 şi 1989.

    Potrivit noii grile, aplicabile de la 1 ianuarie, pentru un apartament de două camere confort I sporit situat la un etaj intermediar în zona Calea Victoriei valoarea minimă se situează la 71.960 euro. Anul trecut, un apartament în aceeaşi zonă, cu aceleaşi caracteristici, avea o valoare de 64.240 de euro.

 

Citeşte mai mult...
 
Peste 3000 de locuinţe au la vânzare BCR şi BRD PDF Imprimare
Luni, 05 Ianuarie 2015 13:45

                  

 

    BCR şi BRD, cele mai mari două bănci locale după active, au la vânzare peste 3000 de case şi apartamente executate silit, cu preţuri sub media pieţei.

    Pe lângă acestea, băncile au în ofertă diferite alte bunuri, precum autovehicule sau spaţii comerciale şi industriale, sau chiar hoteluri şi pensiuni.

   Bunurile sunt scoase la licitaţie, preţul la care este evaluat imobilul fiind preţul de pornire. Dacă la prima licitaţie nu se obţine preţul stabilit initial, aceasta poate fi reluată, iar preţul de pornire este de această dată cu 25% mai mic decât prima oară.Astfel, se poate ajunge la preţuri avantajoase, de multe ori semnificativ mai mici decât cele din piaţă.

   BCR, liderul sistemului bancar, are cel mai mare portofoliu de imobile rezidenţiale executate silit, respectiv 978 de apartamente şi 976 de case. Aproximativ 70 dintre acestea se află în Bucureşti.

 

Citeşte mai mult...
 
A ajuns mai rentabil să cumperi o locuinţă decât să stai cu chirie PDF Imprimare
Duminică, 23 Noiembrie 2014 19:01

 

                      

                         

   Ratele la creditele prin "Prima Casă" la garsoniere şi apartamente cu 2 camere sunt cu peste 20% mai mici faţă de chiriile lunare, cea mai mare diferenţă, de 23% fiind consemnată în Bucureşti, în Crângaşi, Drumul Taberei, Giuleşti şi Militari,arată un studiu al Băncii Româneşti şi al imobiliare.ro.

Şi în Iaşi, Sibiu şi Ploieşti, ratele lunare la garsoniere sunt mai mici cu peste 20% faţă de chiriile lunare, informează Mediafax.

   Studiul comparativ, efectuat asupra cotaţiilor medii din nouă zone ale Bucureştiului şi din nouă oraşe din ţară (Cluj Napoca, Iaşi, Constanţa, Craiova, Oradea, Braşov, Ploieşti, Sibiu, Timişoara) reflectă principalele diferenţe între chiriile lunare şi ratele lunare la creditele contractate prin programul Prima Casă la instituţia Banca Românească pentru garsoniere, apartamente cu două camere şi, respectiv, pentru apartamente cu trei camere.

   "O rată mai mică decât chiria şi avantajul unui avans de minimum 5% justifică în continuare decizia de investiţie într-o locuinţă prin programul Prima Casă. Diferenţele dintre rate şi chirii sunt semnificative în special la cele mai solicitate categorii de locuinţe - garsonierele şi apartamentele cu două camere", a declarat, într-un comunicat, Dan Grigoriu, director divizia produse şi segmente retail Banca Românească.

 

Citeşte mai mult...
 
Apartamentele vechi cu trei camere, plus 4,4% de la începutul anului PDF Imprimare
Miercuri, 08 Octombrie 2014 18:41

   Preţurile medii solicitate pentru apartamentele vechi cu trei camere din Bucureşti au crescut cu 3.200 de euro sau 4,4% de la începutul anului, până la un nivel de 75.850 de euro, potrivit Indexului Imobiliar al ZF, realizat în colaborare cu firma de consultanţă imobiliară Coldwell Banker pe baza ofertelor din Anunţul Telefonic.

 

                 

   Revenirea pe creştere a preţurilor solicitate vine după aproape şase ani de scăderi continue şi pe fondul unei reduceri substanţiale a dobânzilor la credite ipotecare, element ce a impulsionat într-o oarecare măsură cererea.

   De la începutul acestui an, preţurile solicitate au crescut în fiecare lună, cu excepţia lunii iulie, când au fost publicate mai puţine anunţuri. În august şi septembrie preţurile „de strigare“ au revenit pe creştere, avansul consemnat fiind de 1,5% sau 1.100 de euro.

   În prezent, preţurile la trei camere încep de la 56.000 de euro în Drumul Taberei şi ajung la 117.000 de euro pe Bulevardul Unirii, potrivit Indexului ZF.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 12 din 32

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Imobiliar