Total Media News

Financiar
Fondul Monetar Internațional PDF Imprimare
Duminică, 05 Februarie 2012 16:47

 

International Monetary Fund


Fondul Monetar Internațional (FMI) este o organizație internațională cu 186 de state membre. A fost constituită prin Tratatul de la Bretton Woods în anul 1944, având ca scop principal promovarea unei economii mondiale sănătoase.

                   

 

Pe 22 iulie 1944 a avut loc Conferința de la Bretton Woods pentru restructurarea relațiilor internaționale monetare și financiare. Peste 40 de țări au participat la semnarea Acordului de la Bretton Woods care prevedea proceduri și reguli care să guverneze economia mondială.

Acest acord a condus la înființarea Băncii Internaționale pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD, cunoscută și sub numele de Banca Mondială) și Fondului Monetar Internațional.

Aceste instituții sunt cunoscute drept gemenii Bretton Woods. Sistemul Bretton Woods prevedea o rată de schimb valutar stabilă, având ca referință standard aurul, dolarul fiind singura monedă convertibilă în aur.

 

Citeşte mai mult...
 
BCR isi consolideaza pozitia ca furnizor de servicii de facturare in industria tichetelor PDF Imprimare
Vineri, 03 Februarie 2012 11:58

Banca Comerciala Romana ( BCR ) impreuna cu Transfond au incheiat un parteneriat cu Cheque Dejeuner pentru emiterea facturilor electronice. Cheque Dejeuner este a doua companie din industria tichetelor de masa care implementeaza serviciul e-Factur@ pus la dispozitie de Transfond prin intermediul BCR.Serviciul de facturare electronica asigura atat emiterea facturilor cat si arhivarea si, respectiv, livrarea/transmiterea acestora integral în mediu electronic, inlocuind procesul similar desfasurat pe suport hartie.

                 

e-Factur@ se bazeaza pe o aplicatie unica securizata, la care se pot conecta atat emitentii de facturi, cat si destinatarii acestora. Documentele arhivate au valoare de document justificativ din punct de vedere legal, nefiind necesara tiparirea si pastrarea acestora pe suport hartie.

 

Citeşte mai mult...
 
Informare privind noile reglementări ale Băncii Naţionale a Austriei PDF Imprimare
Joi, 26 Ianuarie 2012 14:25

 

    Preşedintele Raiffeisen Bank, Steven Cornelis van Groningen, l-a informat joi pe şeful statului, Traian Băsescu, cu privire la noile reglementări ale Băncii Naţionale a Austriei referitoare la cerinţele de capital şi lichiditate, el apreciind că impactul acestora va fi nesemnificativ pentru România.

                        

    "Preşedintele României a fost informat cu privire la noile reglementări ale Băncii Naţionale a Austriei cu privire la cerinţele de capital şi lichiditate, domnul van Groningen apreciind că impactul acestor reglementări va fi nesemnificativ pentru România", se precizează într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

 

Citeşte mai mult...
 
Dobanzile la leu coboara spre minimele de la inceputul crizei PDF Imprimare
Duminică, 22 Ianuarie 2012 09:14

Dobanzile interbancare afisate de bancile locale pentru depozitele cu scadenta la o zi au coborat sub rata facilitatii de depozit de la BNR, de 1,75%, si au atins cel mai redus nivel de la inceputul crizei, toamna lui 2008, pe fondul excedentului de lichiditate din piata, scrie Mediafax.


Dobanzile la depozitele plasate (ROBID) si atrase (ROBOR) pe o zi au coborat joi, la 1,71 - 2,21%, pe fondul excesului de lichiditate din piata interbacara.

"Dobanzile pe piata interbancara au inceput sa scada abrupt de la inceputul anului. Ratele la depozitele de o zi sunt acum la cel mai redus nivel de la inceputul crizei si de trei ori mai mici decat la mijlocul lui noiembrie 2011. Dobanzile pe termene mai lungi au scazut de asemenea cu un punct procentual. Cea de-a doua reducere a dobanzii de politica monetara operata de BNR a determinat o schimbare a asteptarilor pe piata interbancara. In prezent, cei mai multi participanti pe piata se asteapta la continuarea reducerii de dobanda, de aceea dobanzile au scazut cu mai mult decat cele 0,5 puncte procentuale cat reprezinta taierea dobanzii la BNR", a declarat Ciprian Mihai, seful departamentului piata valutara si derivative din cadrul Volksbank.

Citeşte mai mult...
 
Topul tarilor UE in functie de veniturile din taxe si impozite PDF Imprimare
Duminică, 15 Ianuarie 2012 08:27

Romania a inregistrat in ultimii 12 ani o crestere de peste trei ori a veniturilor bugetare din impozite si taxe, de la un nivel de 10,5 miliarde euro la 34,3 miliarde euro. Potrivit Eurostat, Romania se afla pe locul 24 din 27 de state din Uniunea Europeana (UE) in functie de nivelul veniturilor din impozite si taxe raportate la Produsul Intern Brut (PIB).

Citeşte mai mult...
 


Pagina 72 din 75

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Financiar