Total Media News

Financiar
Comunicat de presă privind poziția B.N.R. în legătură cu monedele virtuale PDF Imprimare
Luni, 19 Aprilie 2021 09:39
                

    Banca Națională a României constată menținerea tendinței de creștere a interesului publicului față de monedele virtuale1 (denumite și cripto-active) și atrage atenția că, în opinia sa, acestea continuă să reprezinte active speculative, foarte volatile și extrem de riscante, ce au un potențial ridicat de a genera pierderi financiare la nivelul investitorilor, așa cum s-a menționat în comunicatele emise în data de 11.03.20152 și în data de 6.02.20183.

Deși, potrivit opiniilor Autorității Bancare Europene, riscul de utilizare ilicită a monedelor virtuale se menține ridicat, au fost create premise pentru administrarea acestuia. Astfel, furnizorii de servicii de schimb între monede virtuale și monede fiduciare și furnizorii de portofele digitale sunt obligați, începând cu 15 iulie 2020, să se conformeze prevederilor Legii nr.129/2019 pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, cu modificările și completările ulterioare, inclusiv în ceea ce privește cerința de a fi autorizați sau înregistrați de Ministerul Finanțelor, prin Comisia de autorizare a activității de schimb valutar.

 

Citeşte mai mult...
 
Comunicat comun de presă privind lansarea platformei de educație financiară www.edu-fin.ro PDF Imprimare
Miercuri, 10 Martie 2021 14:33

SNEF

    Ministerul Educației, Banca Națională a României, Ministerul Finanțelor, Autoritatea de Supraveghere Financiară și Asociația Română a Băncilor anunță lansarea platformei de educație financiară www.edu-fin.ro.

    Cele cinci instituții partenere invită entitățile angrenate în proiecte din domeniul educației financiare să își înscrie, până la finele lunii aprilie 2021, programele proprii de educație financiară, dezvoltate începând cu anul 2018, pe platforma www.edu-fin.ro, la secțiunea Cartea Albă.

    Prin intermediul platformei www.edu-fin.ro se creează o bază de date, care cuprinde toate entitățile care doresc să-și promoveze proiectele de educație financiară, derulate în nume propriu la nivel național. Înscrierea în această bază de date este facilă, permițând o mai bună interconectare a actorilor implicați în activități de educație financiară, oferind și o imagine de ansamblu a educației în acest domeniu din România.

 

Citeşte mai mult...
 
CEC Bank accelerează procesul de digitalizare cu soluții low-code furnizate de Aurachain PDF Imprimare
Miercuri, 03 Martie 2021 15:45

   CEC logo

   CEC Bank accelerează procesul de modernizare și digitalizare. CEC Bank apelează la platforma low-code dezvoltată de compania Aurachain pentru a automatiza o serie de activități bancare, în timp record și cu costuri reduse.

  Tehnologia low-code permite dezvoltarea de aplicații software cu intervenții minimale pe cod, folosind o abordare vizuală, bazată pe interfețe grafice tip drag-and-drop în care pot fi adăugate diferite elemente – baze de date, conectări cu alte aplicații, elemente de logică, și chiar implementari de tip blockchain.

    CEC Bank a demarat un parteneriat cu Aurachain pentru accelerarea transformării digitale a băncii, în prezent fiind vizate trei zone de activitate. Prima este implementarea unui sistem integrat de monitorizare și mentenanță a rețelei de bancomate și POS-uri, al doilea vizează deschiderea online de conturi pentru IMM-uri, iar al treilea - implementarea unor soluții online de contractare a produselor de trade finance pentru IMM-uri.


Citeşte mai mult...
 
Balanţa de plăţi şi datoria externă – decembrie 2020 PDF Imprimare
Marţi, 16 Februarie 2021 09:36

   

   În perioada ianuarie - decembrie 2020p, contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un deficit de 10 983 milioane euro, comparativ cu 10 480 milioane euro în perioada ianuarie-decembrie 2019. În structura acestuia, balanţa bunurilor a consemnat un deficit mai mare cu 1 371 milioane euro, balanța serviciilor a înregistrat un excedent mai mare cu 981 milioane euro, balanța veniturilor primare și-a mărit deficitul cu 656 milioane euro, iar balanța veniturilor secundare a înregistrat un excedent mai mare cu 543 milioane euro.

Citeşte mai mult...
 
CEC Bank contracteaza 50 de milioane de euro de la Banca Europeana de Investitii ptr. finantare PDF Imprimare
Joi, 04 Februarie 2021 11:05

                         CEC logo

   CEC Bank a incheiat un nou acord de finantare, in valoare de 50 milioane de euro, cu Banca Europeana de Investitii (BEI), prin schemele de finantare dedicate pentru economiile afectate de COVID-19. Sumele pot fi puse deja la dispozitia clientilor bancii.

   "Prin acest nou acord de finantare, continuam buna colaborare pe care o avem cu BEI inca din anul 2013 si ne diversificam resursele disponibile pentru finantarea economiei, in special pentru IMM-uri si companii cu capitalizare medie. Finantarea pusa la dispozitie de BEI contribuie la imbunatatirea accesului companiilor la credite si ne permite sa sustinem proiecte de investitii care contribuie la modernizarea si diversificarea activitatii economice si la mentinerea si/sau crearea de noi locuri de munca", a declarat Bogdan Neacsu, Presedinte, Director General CEC Bank.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 14 din 75

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Economie