Total Media News

Financiar
Europarlamentarii Cristian Buşoi şi Mihai Ţurcanu au lansat un ghid pentru accesarea fondurilor UE PDF Imprimare
Miercuri, 29 Iunie 2016 10:52


         


       O  initiativa  foarte  buna  si  foarte  concreta  au  avut europarlamentarii Cristian Buşoi şi Mihai Ţurcanu,  care  au lansat  un ghid pentru accesarea fondurilor europene direct la Bruxelles în domenii precum proiectele de mediu, educaţie, sănătate, protecţia consumatorului, IMM, universităţi şi institute de cercetare.

       ''Dincolo de axele de finanţare şi de programele pe care România le-a negociat cu UE, care vor fi accesate prin Ministerul Fondurilor Europene sau alte instituţii din România, există oportunităţi de a accesa fonduri europene direct la Bruxelles în domeniul proiectelor de mediu, educaţiei, sănătăţii, protecţia consumatorului, IMM, universităţi şi institute de cercetare. (...) Ceea ce am sintetizat în aceste broşuri sunt doar informaţiile de bază care pot orienta pe cei care pot şi doresc să obţină astfel de finanţări'', a declarat europarlamentarul Cristian Buşoi.

     El a mai spus că în ghid au fost incluse şi link-urile de unde se pot obţine informaţii mai detaliate, dar şi cereri de finanţare.

 

Citeşte mai mult...
 
Lira sterlină a scăzut la minimul ultimelor trei săptămâni PDF Imprimare
Marţi, 07 Iunie 2016 17:06


               


     Conform  MEDIAFAX,Lira sterlină a scăzut la minimul ultimelor trei săptămâni, după ce sondajele arată că mai mulţi britanici sunt în favoarea părăsirii Uniunii Europene, cee ace învie îngrijorările legate de faptul că Referendumul din 23 iunie va duce la o criză globală, scrie Bloomberg.

    Luni dimineaţă lira a scăzut cu 0,95% în raport cu dolarul. Lira s-a depreciat în raport cu toate cele 10 valute principale, la două ore după ce studiile arată că britanici sunt pregătiţi să voteze ieşireadin UE.

     Aşteptările ca lira să ajungă la un minim faţă de dolar luna viitoare au ajuns la maximul ultimilor şapte ani.

Banca Angliei a anunţat că îngrijorările legate de referendum afectează puternic creşterea economică a Marii Britanii, în timp ce organizaţiile financiare globale precum OECD sau FMI avertizează despre o prăbuşire a regatului dacă acesta votează pentru ieşirea din UE.

 

Citeşte mai mult...
 
Broker: Numărul investitorilor la bursă va continua să scadă până la sfărşitul lui 2016 PDF Imprimare
Luni, 06 Iunie 2016 11:03

    

                      

    Scăderea din ultimii ani a numărului de investitori pe bursă este cauzată în mare parte de lipsa IPO-urilor (ofertă publică iniţială - n. red.), slaba evoluţie a indicelui BET şi lipsa totală a unei promovări către populaţie, este de părere Alexandru Chiriluş, broker la Intercapital.

"Pe lângă acestea, deficitul de imagine suferit de bursă din cauza crizei financiare încă îşi face simţită prezenţa", a explicat el.

Numărul de investitori pe bursa de la Bucureşti, catalogată drept piaţa de frontieră, era la finele anului 2015 de 71.100 de persoane, minimul din 2006 încoace şi cu 4,6% mai mic faţă de anul precedent.

Indicatorul este calculat fără a lua în calcul dacă un investitor are deschise conturi la unu sau mai mulţi brokeri sau societăţi de administrare a investiţiilor, potrivit datelor Fondului de Compensare a Investiţiilor.

 

 

Citeşte mai mult...
 
Ministerul Finanţelor vrea să lanseze titluri de stat pentru populaţie cu valoarea de 100 de lei PDF Imprimare
Joi, 02 Iunie 2016 11:15


                  


    Conform  MEDIAFAX,Ministerul Finanţelor intenţionează să lanseze titluri de stat pentru populaţie cu valoarea de 100 de lei, valoarea totală a întregii emisiuni fiind de 100 milioane lei.

    Noua emisiune de titluri de stat pentru populaţie are scadenţa de doi ani, a declarat Anca Dragu, ministrul Finantelor Publice. În ceea ce priveşte titlurile de stat pentru populaţie, emisiunile au fost reluate anul trecut, după un deceniu de pauză.

   „În scopul creşterii accesibilităţii titlurilor de stat în rândul micilor investitori şi creşterii gradului de educare financiară a acestora se înscrie şi continuarea proiectului de emisiuni de titluri de stat pentru populaţie, demarat cu o primă emisiune având scadenţa la 2 ani în luna iunie 2015, în funcţie de interesul potenţial din partea acestor investitori“, potrivit Strategiei de administrare a datoriei publice pentru perioada 2016-2018, aprobată miercuri de guvern.

 

Citeşte mai mult...
 
BCR majorează de luni avansul la credite şi scade perioada maximă de rambursare PDF Imprimare
Marţi, 10 Mai 2016 10:30


           


    Banca Comercială Română (BCR) mărește, începând de astăzi, 9 mai 2016, avansul minim la creditele ipotecare / imobiliare Casa Mea la 35%.

   Odată cu noul context legislativ care permite clienților să renunțe la dreptul de proprietate asupra imobilului care constituie garanția creditului acordat în vederea stingerii datoriei către bancă, BCR modifică parametrii creditelor garantate cu ipotecă imobiliară.

    "Ne afăm într-un context economic în care prioritatea noastră, a tuturor, trebuie să rămână stabilitatea României prin atragerea permanentă de capital și prin creșterea resurselor de dezvoltare, iar băncile au rolul de a susține producerea de valoare în societate, însă la fel ca întreaga societate, nu pot evolua într-un cadru care restrânge capacitatea de valorificare a potențialul de susținere. BCR va monitoriza îndeaproape piața și impactul legislației în vederea ajustării adecvate a politicilor de creditare”, a declarat Dana Demetrian, Vicepreședite Retail&Private Banking, BCR.

  Modificarea avansului la 35% este însoțită și de creșterea sumei minime care putea fi împrumutată de la 22.000 lei la 45.000 lei, dar și de scăderea perioadei maxime de rambursare a creditului de la 30 ani la 25 ani.

Condițiile și caracteristicile pentru creditul Prima Casă nu vor suferi nicio modificare.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 37 din 75

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Economie