Total Media News

Financiar
Două bănci americane ar putea avea nevoie de bailout de 125 miliarde dolari PDF Imprimare
Sâmbătă, 13 August 2016 07:33

 

           

       Conform  MEDIAFAX,cele două bănci sunt specializate pe credite ipotecare şi au avut o contribuţie importantă la criza financiară mondială din 2008-2009, cea mai gravă de după Marea Depresiune.

        Amploarea bailouturilor a fost calculată în urma testelor de stres aplicate de autoritatea de reglementare a acestor instituţii - The Federal Housing Finance Agency.

        Autoritatea a explicat că Fannie Mae şi Freddie Mac, companii controlate de guvern, care garantează aproape jumătate din noile credite ipotecare, ar avea nevoie de cel puţin 49,2 miliarde de dolari.

 

Citeşte mai mult...
 
Balanţa de plăţi şi datoria externă – mai 2016 PDF Imprimare
Miercuri, 27 Iulie 2016 09:25

 

                

 

     În perioada ianuarie - mai 2016p, contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un deficit de 2 600 milioane euro, comparativ cu un excedent de 42 milioane euro în perioada ianuarie – mai 2015; în structură, balanţa veniturilor primare şi balanţa bunurilor au consemnat creşteri ale deficitelor cu 1 704 milioane euro, respectiv cu 1 172 milioane euro, iar balanța serviciilor şi balanţa veniturilor secundare au înregistrat excedente majorate cu 149 milioane euro, respectiv cu 85 milioane euro.

 

Citeşte mai mult...
 
Statul ofera o DOBINDA excelenta la Titluri de stat si fara Impozit PDF Imprimare
Luni, 11 Iulie 2016 15:56

 

                         

 

    Ministerul Finantelor a lansat astazi, emisiunea de titluri de stat pentru populatie ce marcheaza trecerea a 100 de ani de la Marea Unire, emisiune intitulata  “Fidelis Centenar”, pentru ca titlurile vor avea scadenta pe 4 august 2018.


   Cu o dobanda fixa de 2,15% pe an – dobanda care, in plus, nici nu este impozabila – si lipsite fiind de orice comisioane, titlurile de stat sunt mult mai profitabile decat dobanzile la depozite oferite de principalel banci romanesti persoanelor fizice, dobanzi care nu depasesc 1,65% pe an si mai sunt si impozabile.

Este a doua tentativa a guvernului de a vinde titluri de stat populatiei, dupa ce anul trecut  statul nu a reusit sa adune de la romani decat  65% din suma pe care spera sa o adune.

Invatand din greseli, Ministerul Finantelor si-a moderat ambitiile si si-a revizuit strategia de vanzare: in primul rand suma totala alocata in acest an este de numai 100 de milioane de lei, in al doilea rand valoarea unui titlu a scazut la 100 de lei ca sa permita si romanior saraci sa investeasca in aceste instrumente de economisire, iar in al treilea rand emisiunea de titluri a fost insotita de o campanie de informare mult mai buna a publicului

 

Citeşte mai mult...
 
Hotărârile CA al BNR pe probleme de politică monetară PDF Imprimare
Vineri, 01 Iulie 2016 16:50

 

                         

 

     În şedinţa din 30 iunie 2016, Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României a hotărât următoarele:

  • Menținerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 1,75 la sută pe an;
  • Gestionarea adecvată a lichidităţii din sistemul bancar;
  • Păstrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi în valută ale instituţiilor de credit.

   BNR monitorizează cu vigilență evoluţiile mediului internațional și intern fiind gata să utilizeze toate instrumentele de care dispune în această perioadă de incertitudini sporite în vederea îndeplinirii obiectivului fundamental privind stabilitatea preţurilor pe termen mediu și pentru menținerea stabilității financiare.

 

Citeşte mai mult...
 
Execuția bugetului general consolidat pe primele cinci luni ale anului 2016 este cu deficit PDF Imprimare
Miercuri, 29 Iunie 2016 14:41


      Execuţia bugetului general consolidat în perioada 1.01 - 31.05.2016


                                   


  Conform  Ministerului  de  Finante  Publice  , Execuția bugetului general consolidat pe primele cinci luni ale anului 2016 s-a încheiat cu un deficit de 780 de milioane de lei, respectiv 0,10% din PIB, față de un excedent de 6,32 miliarde de lei, respectiv 0,89% din PIB, înregistrat la aceeaşi perioadă a anului 2015.

1. Veniturile bugetului general consolidat, în sumă de 91,2 miliarde de lei, reprezentând 12% din PIB, au fost cu 2,1% mai mici în termeni nominali faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

S-au înregistrat creșteri faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent la încasările din: impozitul pe profit (+11,3%), accize (+7,4%), contribuții de asigurări sociale (+6,1%), impozitul pe salarii și venit (+1,7%), precum și din taxa pe utilizarea bunurilor (+13,3%), în special din taxele pe jocuri de noroc.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 36 din 75

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Economie