Total Media News

Financiar
Specialiştii în fiscalitate, despre proiectul de ordonanţă privind plata defalcată a TVA PDF Imprimare
Marţi, 08 August 2017 19:19

              

    Noul sistem de plată va genera dificultăţi de cash-flow la nivelul companiilor

      Conform  mediafax.ro,Introducerea noului sistem privind plata defalcată a TVA, prin care se intenţionează utilizarea unui cont bancar dedicat încasărilor şi plăţilor de TVA, va avea efecte semnificative asupra companiilor din România, sunt de părere specialiştii în domeniul fiscalităţii din cadrul PwC România.

     Potrivit proiectului de ordonanţă, sistemul privind plata defalcată a TVA se va aplica opţional începând cu 1 septembrie 2017, urmând a fi obligatoriu începând cu 1 octombrie 2017.

     Conform noului sistem privind plata defalcată a TVA ce se doreşte a fi implementat, la momentul efectuării unei livrări de bunuri/prestări de servicii furnizorul va avea obligaţia de a comunica beneficiarului un cont dedicat de TVA (deschis la unităţi ale trezoreriei statului sau la instituţii de credit), urmând ca beneficiarul să efectueze plata contravalorii TVA în contul de TVA al furnizorului, fiecare factură având, în acest sens, două plăţi aferente, una pentru TVA, respectiv, una pentru baza impozabilă.

      Sumele încasate în contul de TVA pot fi folosite de către contribuabili doar pentru a achita la rândul lor TVA datorată către furnizorii acestora sau către bugetul de stat la termenele stabilite de lege. În cazul încasărilor în numerar, cu cardul sau prin substitute de numerar, contribuabilul va avea obligaţia virării în contul de TVA propriu a sumelor de TVA aferente în termen de maxim 3 zile lucrătoare de la încasare. Sumele din contul de TVA pot fi transferate către un cont curent al titularului numai cu aprobarea prealabilă a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), procedura şi condiţiile de aprobare urmând a fi publicate.

 

Citeşte mai mult...
 
O banca cunoscuta din Romania vrea să vândă subsidiarele din România, Bulgaria şi Serbia PDF Imprimare
Marţi, 18 Iulie 2017 15:43

 

                                

    Conform  mediafax.ro  ,Piraeus Bank vrea să vândă subsidiarele din România, Bulgaria şi Serbia, în contextul în care instituţia trebuie să scape, până la finalul anului, de credite neperformante în valoare de patru miliarde de euro, a declarat noul director general, Christos Megalou, într-un interviu pentru Bloomberg.

   Piraeus a vândut deja credite neperformante în valoare de o jumătate de miliard de euro în România, Bulgaria şi Serbia, în ultimele 18 luni. Banca a strâns, de asemenea, 3 miliarde de euro după vânzarea a 29 de proprietăţi în cadrul unei licitaţii online.

 

Citeşte mai mult...
 
Statul va înfiinţa o bancă de dezvoltare şi investiţii ,si CEC se va dezvolta PDF Imprimare
Duminică, 02 Iulie 2017 16:48

                          

    Conform  mediafax.ro,Noul program de guvernare: Statul va înfiinţa o bancă de dezvoltare şi investiţii

    "Cel târziu la 1 ianuarie 2018 vom înfiinţa o Bancă de Dezvoltare şi Investiţii", prevede, între altele, noul program de guvernare, scrie Ziarul Financiar.

     La rândul său, CEC Bank îşi va extinde aria de acţiune pentru IMM-uri şi în domeniul agriculturii, astfel încât instituţia să poată să susţină programele naţionale dezvoltate în parteneriat cu Guvernul României, dar şi pentru a putea finanţa mult mai mult întreprinderile mici şi mijlocii din IT, turism, construcţii, servicii, industria prelucrătoare, meşteşuguri etc precum şi fermierii sau pe cei care doresc să investească în agricultură, potrivit zf.ro.

 

Citeşte mai mult...
 
Modificări ale proiectului de Cod Fiscal vor intra curând în vigoare PDF Imprimare
Miercuri, 28 Iunie 2017 15:38

 

                      

    Modificarea procedurii privind impozitul specific pentru microîntreprinderi şi eliminarea condiţionării înregistrării în scopuri de TVA pentru societăţi sunt câteva dintre modificările la proiectul de Cod Fiscal ce îşi vor face efectele începând din a doua parte a acestui an.

    Impozitul specific este plătit de operatorii economici care îşi desfăşoară activitatea în industria turistică: hoteluri şi pensiuni sau alte facilităţi de cazare, baruri şi restaurante. Acesta a fost introdus în legislaţie în toamna anului trecut, cu aplicare de la 1 ianuarie 2017.

 

Citeşte mai mult...
 
In Romania a crescut spectaculos costul Fortei de Munca in Trim. I 2017 PDF Imprimare
Luni, 19 Iunie 2017 16:23

 

                                       

     România a înregistrat cea mai mare rată a creşterii costului orar al forţei de muncă dintre ţările Uniunii Europene, în primul trimestru din 2017, în contextul în care la 1 februarie s-a majorat salariul minim brut pe economie de la 1.250 de lei la 1.450 de lei, potrivit Eurostat.n primul trimestru din 2017, cele mai mari creşteri ale costului orar al forţei de muncă pentru toată economia au fost înregistrate în România (17,2%), Ungaria (11,7%), Bulgaria (10,1%), Lituania (9,9%) şi Letonia (9,1%). Cele mai mari scăderi au fost raportate în Finlanda (2,7%), Luxembourg şi Olanda (ambele 0,1%).

     Costul orar al forţei de muncă a crescut cu 1,5% în zona euro şi cu 1,7% în Uniunea Europeană, în primul trimestru din 2017, faţă de acelaşi trimestru al anului trecut.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 33 din 75

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Economie