Total Media News

Financiar
România a coborât sub Moldova în clasamentul uşurinţei cu care se fac afaceri PDF Imprimare
Luni, 06 Noiembrie 2017 18:44

             

    Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a menţionat, vineri, la Gala ”Topul Naţional al Firmelor Private din România”, că ţara noastră a coborât sub Moldova în clasamentul uşurinţei cu care se fac afaceri şi a subliniat nevoia de predictibilitate economică.

   În alocuţiunea sa, Hans Klemm a invocat clasamentul elaborat de Banca Mondială care se referă la uşurinţa cu care se fac afaceri într-o ţară sau alta. ”Prezent astăzi la Gala «Topul Naţional al Firmelor Private din România», ambasadorul Hans Klemm a subliniat rolul antreprenorilor în succesul şi forţa unei economii şi a menţionat că România a coborât sub Republica Moldova în clasamentul mondial al uşurinţei cu care se pot face afaceri în ţară, conform Băncii Mondiale”, se arată într-o postare pe contul de Facebook al ambasadei americane.

    Totodată, Klemm a vorbit despre nevoia de predictibilitate şi de consultare cu actorii din zona economică. ”El a evidenţiat importanţa predictibilităţii, transparenţei şi consultării reale cu toţi actorii şi i-a felicitat şi încurajat pe antreprenorii români pentru rezultatele obţinute”, menţionează sursa citată.

 

Citeşte mai mult...
 
Asociaţia Oamenilor de Afaceri, semnal de alarmă în privinţa măsurilor fiscale anunţate de Guvern PDF Imprimare
Miercuri, 01 Noiembrie 2017 20:04

                              

   Coaliţia pentru Dezvoltarea României (CDR), organizaţie care reuneşte asociaţii de business din aproape toate domeniile de activitate, atenţionează că nu va susţine măsurile fiscale propuse recent de Guvern, întrucât acestea nu trebuie adoptate în grabă, şi cere oprirea „terapiei de şoc”.

   „Propunem Guvernului să luăm o pauză de 3-5-6 luni, cât e nevoie, ca să ajungem la un consens, iar după aceea să nu mai schimbăm nimic în regimul fiscal timp de cel puţin trei ani. Nimic nu ne grăbeşte, suntem pe creştere economică şi nu avem date sau informaţii că ar veni vreo criză în viitorul apropiat. Nu avem motive de hei-rupisme, haideţi să nu repetăm experienţele din 2010”, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, Dragoş Anastasiu, preşedintele CDR.

 

Citeşte mai mult...
 
ANPC sancţionează 15 bănci pentru publicitate înşelătoare şi lipsa avertizărilor de risc PDF Imprimare
Marţi, 24 Octombrie 2017 13:18

 

                                            

    Conform  mediafax.ro,Publicitatea înşelătoare, practicile comerciale incorecte şi neavertizarea clienţilor privind riscul valutar şi riscul fluctuaţiei indicilor de referinţă (cum este şi ROBOR) au fost princiaplele motive pentru care Autoritatea Naţională de Protecţie a Consumatorului - ANPC - a sancţionat 15 bănci.

   „În perioada 28 august - 6 octombrie 2017 s-a desfăşurat o acţiune tematică de verificare a respectării prevederilor legale privind modalităţile sau mijloacele de desfăşurare a activităţilor de publicitate a operatorilor financiari bancari”, se arată într-un comunicat transmis luni de ANPC.

 

Citeşte mai mult...
 
Plata defalcată a TVA implică o serie de probleme tehnice şi de organizare PDF Imprimare
Marţi, 17 Octombrie 2017 18:29

 

        

    Adaptarea sistemului IT, organizarea Trezoreriei sau procedurile se numără printre problemele identificate de compania de consultanţă EY, care a testat timp de două săptămâni plata defalcată a TVA.

   „După două săptămâni de la aplicarea sa opţională, am testat şi am identificat primele probleme practice, de bază. Identificarea problemelor mai complexe (e.g. plăţi efectuate de terţi, factoring) şi interpretarea acestora de către organele de inspecţie fiscală necesită mai mult timp”, spune Alex Milcev, partener, Liderul Departamentului de asistenţă fiscală şi juridică, EY România.

 

Citeşte mai mult...
 
Petitie impotriva OBLIGATIVITĂȚII plății defalcate a TVA PDF Imprimare
Miercuri, 27 Septembrie 2017 16:05
           
    Consiliul Național al IMM-urilor a inițiat o petiție prin care solicită autorităților competente să ia măsuri pentru eliminarea OBLIGATIVITĂȚII plății defalcate a TVA prin aplicarea măsurii exclusiv în regim VOLUNTAR, de contribuabilii care optează pentru această procedură și cu acordarea de facilități fiscale care să compenseze eforturile lor birocratice.

                              Petiția poate fi semnată aici  : 

      -- https://www.petitieonline.com/stop_split_tva#form

De asemenea, aveți posibilitatea de a spirjini acest demers prin downloadarea imaginii oficiale a petiției (download aici) și afișarea acesteia la sediul firmei dvs., pe rețelele de socializare și/sau în alte locații.

Informații de background

Plata defalcată a TVA va avea efecte negative semnificative asupra întreprinderilor:


Citeşte mai mult...
 


Pagina 31 din 75

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Economie