Total Media News

Companii
Noua strategie de export a Romaniei: Orientare pe alte piete si privati care sa preseze Guvernul PDF Imprimare
Joi, 19 Septembrie 2013 15:49

   Orientarea firmelor către Rusia, SUA, China şi ţările arabe, formarea unui consiliu din consultanţi străini şi manageri de bănci/companii care să exercite presiune pe Guvern în atragerea banilor UE şi redimensionarea misiunilor diplomatice sunt propuneri din Strategia de export 2014-2020.

                                  

    Măsurile sunt privite ca soluţii pentru relanasarea exportului românesc, afectat în prezent de o productivitate scăzută a muncii, lipsa culturii de afaceri pentru marketing, politici economice guvernamentale necoordonate, birocraţie excesivă şi corupţie, se arată în documentul obţinut de MEDIAFAX, elaborat de către Departamentul de Comerţ al Ministerului Economiei în parteneriat cu reprezentanţi ai mediului de afaceri şi aflat în stadiu de lucru.

    În prezent, livrările cătrea statele din UE reprezintă 70% din exporturi, iar importurile din statele blocului comunitar trec de 75% din total, potrivit datelor INS.

Citeşte mai mult...
 
edy Spedition trimite camioane spre Est PDF Imprimare
Joi, 19 Septembrie 2013 14:33

               Compania edy Internaţional Spedition, care se află în reorganizare, vrea să se extindă şi spre pieţele din Rusia, Turcia sau Kazahstan, pentru a-şi creşte profitabilitatea.

                        

      „Pe viitor trebuie să fie un echilibru mai bun între rutele spre Vest şi cele spre Est, cu toate că sunt două modele de business diferite din punctul de vedere al organizării. Lucrul cu Estul înseamnă mai multă interconectare şi nevoie de facilitare în punctele vamale. Şi riscurile sunt mai mari, dar şi veniturile sunt mai mari, în special pe rute către Rusia, Turcia, Ucraina sau ţările «stan». Spre acestea se transportă şi cu doi-trei euro pe kilometru, dublu sau triplu faţă de Vest“, a spus Mircea Ţiplea, CEO-ul edy Spedition. Pe de altă parte, el a subliniat că în general spre Est camioanele parcurg în medie doar 200-300 km pe zi, faţă de 700-800 în Europa.

Citeşte mai mult...
 
IMPOZITUL FORFETAR: Cum va fi calculat si cat va plati o shaormerie sau un restaurant PDF Imprimare
Vineri, 13 Septembrie 2013 14:51

     Proprietarul unui restaurant cu o suprafaţă de 150 metri pătraţi din centrul Capitalei va plăti de la începutul anului viitor un impozit forfetar de 17.136 lei pe an (3.900 de euro), în timp ce pentru o shaormerie de peste 50 metri pătraţi se vor achita cel puţin 12.474 lei (2.835 euro).

                         

    Formula de determinare a impozitului forfetar propusă de Guvern ia în calcul rangul localităţii, dar şi al zonei din municipii şi marii poli regionali (Braşov, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi Ploieşti Timişoara), suprafaţa localului şi un coeficient de sezonalitate, care este clasificat în mod asemănător cu cel al rangului localităţii.

    Cel mai mare impozit forfetar va fi achitat de restaurantele de peste 300 de metri pătraţi din Zona A a Capitalei, care vor plăti 22.680 de lei/an (echivalentul a circa 5.200 de euro). Pentru restaurantele de peste 300 de metri pătraţi este aplicat un singur coeficient de suprafaţă.

Citeşte mai mult...
 
Impozitul forfetar se aplica de la 1 ianuarie 2014. PDF Imprimare
Joi, 12 Septembrie 2013 15:40

     Impozitul forfetar, prin care se inlocuieste cota de 16% pe profit sau de 3% pe cifra de afaceri cu o suma fixa, se va aplica de la 1 ianuarie 2014, potrivit unui proiect de lege discutat in prima lectura miercuri in Guvern si care va fi trimis Parlamentului spre adoptare in regim de urgenta.

                                
 
     Surse guvernamentale au declarat agentiei Mediafax ca proiectul de lege nu a putut fi adoptat, miercuri, deoarece nu primise toate avizele necesare, si va fi aprobat de Guvern saptamana viitoare, pentru a fi apoi dezbatut in regim de urgenta in legislativ. 

    Ministrul delegat pentru IMM, Turism si Mediu de Afaceri, Maria Grapini, a declarat ca impozitul forfetar se va aplica pentru cateva mari categorii de servicii: hoteluri si pensiuni; restaurante, baruri si cafenele; saloane de infrumusetare si spalatorii auto.

Citeşte mai mult...
 
Romanul se viseaza patron, dar jumatate din afaceri esueaza in primii 3-4 ani PDF Imprimare
Sâmbătă, 07 Septembrie 2013 15:03

    Romanii se claseaza pe primul loc in UE la intentii antreprenoriale, insa mai mult de jumatate din afacerile incepute de acestia esueaza in 3-4 ani.


     Vezi care sunt motivele.

   Romania este prima tara din Uniunea Europeana din punct de vedere al intentiilor antreprenoriale, 27% dintre romani declarand ca vor sa porneasca la drum pe cont propriu. Procentajul este mai mult decat dublu fata de media inregistrata in Uniunea Europeana, potrivit datelor furnizate de Global Entrepreneurship Monitor si Comisia Europeana.

 Cu toate acestea, problemele apar atunci cand ne uitam la sustenabilitatea initiativelor antreprenoriale. Romania ocupa locul 6 in Uniunea Europeana (dupa Austria, Estonia, Letonia, Olanda si Slovacia) din punct de vedere al activitatii antreprenoriale totale: 9% din populatia activa este in curs de a incepe un business sau isi dezvolta propriile start-up-uri.Ocupam insa penultimul loc la nivel european din punct de vedere al sustenabilitatii initiativelor antreprenoriale: mai bine de jumatate din companiile nou infiintate nu reusesc sa supravietuiasca perioadei critice de 42 de luni (acestea se inchid sau isi suspenda activitatea), potrivit reprezentantilor organizatiei Akcees, specializata in consultanta antreprenoriala. Potrivit lor, daca unul din 5 tineri este antreprenor, ceilalti 4 au locuri de munca!

Citeşte mai mult...
 


Pagina 20 din 36

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Companii