Total Media News

Companii
FMI a redus estimarile de crestere a economiei mondiale pentru 2013 si 2014. PDF Imprimare
Marţi, 08 Octombrie 2013 19:22

        FMI a redus estimările referitoare la creşterea economiei mondiale pentru acest an şi 2014, precum şi cele privind Statele Unite, din cauza evoluţiilor dezamăgitoare din ţările emergente şi a incertitudinilor bugetare şi monetare din SUA, dar a îmbunătăţit previziunile pentru zona euro.

                                                           

     În cazul României, Fondul Monetar Internaţional nu a modificat prognoza, anticipând pentru acest an o creştere economică de 2% şi de 2,2% în 2014, potrivit raportului World Economic Outlook al instituţiei publicat marţi.

    PIB-ul mondial ar urma să avanseze în acest an cu 2,9% şi cu 3,6% în 2014, cu 0,3 puncte procentuale, respectiv cu 0,2 puncte sub ritmul anticipat în luna iulie de FMI, transmite AFP.

Citeşte mai mult...
 
Prima intreprindere sociala din Romania: Fostii angajati ai Mechel Campia Turzii vor produce sosoni PDF Imprimare
Joi, 03 Octombrie 2013 15:34

       AJOFM Cluj a început, joi, recrutarea a 180 de persoane pentru prima întreprindere socială din România, unde vor lucra şomeri de la Combinatul Mechel Câmpia Turzii şi unde se vor produce şoşoni pentru clăparii de schi, printr-o finanţare de la Comisia Europeană de 6,4 milioane de euro.


    Directorul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj, Daniel Don, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că proiectul întreprinderii sociale a fost depus în decembrie 2012 la Comisia Europeană, de unde a primit o finanţare de 6,4 milioane de euro.

    "AJOFM Cluj a început recrutarea şi selecţia a 180 de persoane care vor lucra în prima întreprindere socială din România, un proiect unic în România, care se adresează şomerilor de la Combinatul Mechel Câmpia Turzii. 

Citeşte mai mult...
 
Merck, al doilea grup farmaceutic din SUA, va concedia 8.500 de angajaţi, circa 10% din personal PDF Imprimare
Marţi, 01 Octombrie 2013 19:07

       Merck & Co., al doilea mare producător de medicamente din SUA după vânzări, va concedia 8.500 de angajaţi şi va restructura departamentul de cercetare şi dezvoltare, după ce debutul pe piaţă al mai multor produse noi a fost întârziat de autorităţile americane.

                   

            Merck, al doilea grup farmaceutic din SUA, va concedia 8.500 de angajaţi, circa 10% din personal (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

           Cele 8.500 de concedieri se adaugă altor 7.500 de locuri de muncă restructurare, anunţate anterior de companie, potrivit unui comunicat transmis marţi de Merck, transmite Bloomberg.

            Numărul total de 16.000 de disponibilizări reprezintă aproximativ 20% din angajaţii grupului.

            Compania s-a confruntat cu întârzieri în dezvoltarea şi lansarea mai multor medicamente aflate în faza experimentală şi l-a înlocuit în luna aprilie pe şeful diviziei de cercetare şi dezvoltare.

Citeşte mai mult...
 
Grapini: Pot intra in Cartea Recordurilor, niciun ministru n-a spus pana acum ce prost e Guvernul. PDF Imprimare
Marţi, 24 Septembrie 2013 16:53

           Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, a declarat marţi că poate să intre în Cartea Recordurilor prin poziţia unicat a unui ministru care vine şi spune în public ce prost este Guvernul din care face parte, şi că membrii acestuia nu înţeleg mediul de afaceri.

                                       

     Premierul Victor Ponta, aflat la Vilnius, a declarat că responsabilitatea relaţiei cu mediul de afaceri revine în primul rând chiar ministrului delegat pentru IMM, Maria Grapini, şi că, dacă aceasta este nemulţumită, atunci sigur va fi găsit un ministru mai bun.

    "Dacă s-a înţeles că eu am apăsat prea mult pe Guvern este ceva unicat, pentru că niciun ministru nu a venit până acum şi să spună ce prost e Guvernul. Nu? Intru şi eu în Cartea recordurilor", a spus Grapini la conferinţa MEDIAFAX Talks About SME's.

Citeşte mai mult...
 
O noua fabrica de hartie a fost deschisa la Dej. PDF Imprimare
Sâmbătă, 21 Septembrie 2013 07:50

                Vineri  a avut loc la Dej  inaugurarea celei mai moderne linii de productie din Romania, de hartie TISSUE, 100% celuloza, construita de Metalicplas Impex. 

                                      

         Investiţia de aproximativ 17 milioane de euro s-a realizat în cadrul programului operational sectorial „Cresterea Competitivitătii Economice” si a fost cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regională „Investitii pentru viitorul dumneavoastră”. 

       Asistenta financiară nerambursabilă este de cca. 4,5 milioane euro, sumă asigurată de FEDR si Bugetul de Stat. In cadrul acestei investitii, Banca Transilvania a participat cu aproximativ 8 milioane de euro in calitate de cofinantator al proiectului. Infiintarea acestei linii de productie a luat naştere din dorinţa MGTEC GRUP din care face parte METALICPLAS de a-şi diversifica activitatea într-un domeniu traditional zonei. Această investitie vine ca o completare a celei în linia de converting, care produce din luna septembrie 2012 si care a reusit  să se integreze în piata de hârtie igienică si prosoape de hârtie prin marca proprie ALINT si prin mărcile private ale unor retele si companii externe.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 19 din 36

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Companii