Total Media News

Companii
SOCAR Romania a patruns si in Bucuresti PDF Imprimare
Vineri, 14 Februarie 2014 17:55

       Dupa  ce  pe   13 februarie 2014, compania SOCAR   a  inaugurat 4 staţii de alimentare cu carburant situate în oraşele: Buzău (şoseaua Nordului), Focşani (str. Cuza Vodă), Bacău (str. Republicii 139) şi Adjud (str. Republicii), astazi  la  ora  14,00   s-a  inagurat  prima  statie  SOCAR  in  Bucuresti.

         

    Aceasta  prima  benzinarie  SOCAR   din  Bucuresti  este amplasata pe Soseaua de Centura a Bucurestiului, in comuna Chiajna la numarul 1 bis.  

Citeşte mai mult...
 
Grupul Praktiker cauta cumparatori pentru operatiunile din Romania PDF Imprimare
Marţi, 11 Februarie 2014 20:00

      Grupul german Praktiker caută cumpărători pentru operaţiunile din România, unde deţine 27 de magazine şi a avut, în 2012, vânzări de 142 milioane de euro.

                                        

   "O casă de insolvenţă din România a fost desemnată pentru a vinde afacerile Praktiker de pe piaţa românească, companie care are în proiectul nostru un magazin de dimensiuni mari. În prezent sunt în desfăşurare negocierile pentru restructurarea contractului de închiriere şi pentru recuperarea datoriilor legate de chirii şi de costuri de întreţinere", se arată într-un raport al European Convergence Development Company, unul dintre acţionarii parcului de retail Era Shopping Centre din Iaşi.

    Contactaţi de MEDIAFAX, reprezentanţii Praktiker nu au comentat informaţia.

    Grupul german s-a confruntat în ultimii ani cu dificultăţi, astfel că la finele anului 2011 a anunţat că va închide magazine în Germania, că renunţă la piaţa din Albania şi că are în vedere evaluarea operaţiunilor internaţionale. În 2012, firma austriacă de inverstiţii Maseltov, cel mai mare acţionar al grupului german Praktiker, a comunicat că vrea ca retailerul de bricolaj să se retragă din Europa de Est. Ulterior, reprezentanţii Praktiker au susţinut că retailerul nu are în plan să renunţe la filiale importante, precum cea din România.

Citeşte mai mult...
 
Semne rele pentru litoralul romanesc: Proprietarul Cocor Spa a intrat in insolventa PDF Imprimare
Vineri, 24 Ianuarie 2014 20:02

   Cocor Turism, societate care detine complexul hotelier de patru stele Cocor din Neptun, a intrat in insolventa la cererea proprie.

            

    Tribunalul Bucuresti a admis luni, 20 ianuarie, cererea companiei de deschidere a procedurii de insolventa, potrivit unui comunicat publicat pe Bursa de Valori Bucuresti. Compania Cocor Turism este detinuta in proportie de 69% de catre firma bucuresteana care administreaza magazinul Cocor din centrul Capitalei.

    SIF Transilvania are la randul sau o participate de 26,6%.In 2012, compania hoteliera a raportat pierderi de 3,5 milioane lei, in crestere fata de rezultatul negativ de 2,9 milioane de lei din anul precedent.Potrivit unor informatii din presa locala din martie 2012, hotelul Cocor din Neptun urma sa fie scos la vanzare pe bucati de catre Fiscul constantean.

Citeşte mai mult...
 
Grupul Rompetrol isi va relua in perioada urmatoare programul de investitii din Romania PDF Imprimare
Joi, 23 Ianuarie 2014 21:52

    Grupul Rompetrol își va relua în perioada următoare programul de investiții din România, după aprobarea de către Guvern a acordului de înțelegere încheiat de cele două părți în februarie 2013

                                                      

    “Rompetrol, cu suportul unicului acționar - KazMunayGas, își va respecta angajamentele asumate în fața autorităților române, punându-se astfel bazele unui parteneriat strategic pe termen lung în domeniul energiei. Apreciem decizia și determinarea autorităților pentru găsirea și adoptarea unei soluții mutual benefice.

    Este un semnal pozitiv pentru mediul de afaceri, care are nevoie de un climat economic clar și previzibil, dar și de sprijin pentru atragerea și realizarea de noi investiții” declara Azamat Zhangulov, senior vicepreședinte al Grupului Rompetrol.Grupul este pregătit să transfere 200 milioane USD la bugetul de stat pentru răscumpărarea a aproximativ 26,7% din acțiuni la Rompetrol Rafinare, după finalizarea tuturor procedurilor legale aferente procesului de privatizare. În plus, continuarea investițiilor la rafinăria Petromidia va permite o creștere a profitabilității și a eficienței economice a acesteia, cu efecte pozitive pentru principalii săi acționari – Grupul Rompetrol și statul român.

Citeşte mai mult...
 
Lactalis a inchis trei fabrici din Suceava si Neamt PDF Imprimare
Vineri, 10 Ianuarie 2014 12:53

             LaDorna a închis fabricile de unt şi caşcaval, iar singurele unităţi mari rămase în picioare sunt cele în care se fabrică laptele UHT şi telemeaua President ♦ De la începutul acestui an brandul de telemea LaDorna a fost înlocuit cu President. 

                

    Grupul francez Lactalis, unul dintre cei mai puternici jucători din industria mondială a laptelui, care controlează din 2008 grupul de firme LaDorna, a închis anul trecut trei centre de producţie din judeţele Suceava şi Neamţ şi a renunţat la două fabrici de prelucrare a laptelui, decizii luate de acţionari „în linişte“ fără să fi fost comunicate de oficialii francezi.
 
   În timp ce la nivel mondial, francezii dau sute de milioane de euro pentru a-şi creşte prezenţa pe noi pieţe (săptămâna aceasta Lactalis a plătit peste 250 mil. euro, potrivit Reuters, pe un producător din India), în România grupul francez închide fabrici din zone cu tradiţie în prelucrarea laptelui.
Citeşte mai mult...
 


Pagina 17 din 36

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Companii