Total Media News

Companii
Si "Patronii" au castigat impotriva statului :Fratii Micula vor sa execute silit statul roman PDF Imprimare
Miercuri, 08 Octombrie 2014 09:42

   Conflictul dintre fondatorii imperiului European Food & Drinks si statul roman pare fara sfarsit.


                            


   

  Dupa ce au castigat procesul lung de peste 8 ani impotriva Romaniei la Washington, fratii Ioan si Viorel Micula lanseaza un nou atac.

    Afla din DailyBusiness.ro amanuntele unui razboi de aproape un deceniu dintre cei doi investitori si autoritati.
   Viorel Micula a initiat recent un demers in instanta impotriva statului roman. Prin dosarul inregistrat pe 3 octombrie la Tribunalul Bucuresti, acesta cere incuviintarea executarii silite a statului roman prin Ministerul Finantelor Publice.
    Demersul in instanta al lui Viorel Micula are loc dupa ce aparent cei doi frati nu si-au reglat conturile cu statul roman.
    Tribunalul arbitral constituit sub egida Centrului International pentru Solutionarea Disputelor privind Investitiile de la Washington a decis la finele lui 2013, dupa 8 ani de proces, ca statul roman trebuie sa plateasca despagubiri investitorilor suedezi Viorel si Ioan Micula. Conform informatiilor dezvaluite de presa internationala, cuantumul despagubirilor ar fi de 250 milioane dolari.Arbitrajul a fost generat de incalcari ale Tratatului Bileteral de Investitii dintre Romania si Suedia in ceea ce priveste realizarea investitiilor de catre reclamanti in zona Stei-Nucet din judetul Bihor. Investitorii suedezi au invocat in fata tribunalului faptul ca retragerea facilitatilor fiscale acordate in anul 1998 printr-un act normativ incalca mai multe obligatii asumate de Romania prin tratat. Investitorii au solicitat despagubiri de peste 800 milioane euro. Executati silit pentru datorii de 276 mil. lei

 

Citeşte mai mult...
 
Antreprenorii/ patronii : „Nu mai vrem ca statul să ne spună ce are de gând..............." PDF Imprimare
Sâmbătă, 27 Septembrie 2014 10:54

     Antreprenorii români şi, în special, cei care au ales acest drum de puţin timp, spun că s-au săturat ca busi­nessul lor să „atârne“ în perma­nenţă de bunăvoinţa funcţionarilor publici şi a statului atunci când face noi legi, de taxele mari pe forţa de muncă şi de scenariile optimiste ale miniştrilor, nean­corate în realitate şi că a venit tim­pul ca guvernarea să îi „bage în seamă“.

 

                                        

   „M-am apucat de antreprenoriat fără un leu şi m-am întrebat adesea de ce nu mă bagă nimeni în seamă, dacă sunt prea mică pentru a conta în ochii lor. De fiecare dată când se modifica legea, în dimineaţa următoare îmi venea să ma dau cu capul de pereţi  pentru că mă duceam la administraţie să îmi explice cum se aplică şi funcţionarii îmi spuneau că nu ştiu pentru că nu apăruseră normele. Ca antreprenor, trebuie să joc după reguli. Ştim că birocraţia nu se poate elimina, dar trebuie diminuată, iar taxele pe forţa de muncă sunt prea mari“, a spus Cristina Chiriac, fondator şi preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Antre­prenorilor, la prima conferinţă orga­nizată de asociaţie. Ea a fost anterior vicepreşedinte al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului şi director general al World Trade Center Bucureşti.

   Nu ai cum să creezi joburi pentru tineri care nu ştiu nici să scrie


Citeşte mai mult...
 
Pensionarii Bosch contribuie la evoluția companiei cu 50.000 de zile de lucru în fiecare an PDF Imprimare
Marţi, 05 August 2014 19:03

      La Bosch, cererea  pentru  pensionarii  companiei este  în  creștere  în  întreaga  lume.

                 

  

     În 2013, experții seniori au lucrat aproximativ 50.000 de zile, de aproximativ două ori mai mult decât în urmă cu cinci ani.

     Specialiștii Bosch care includ tehnicieni, ingineri, contabili de gestiune, experți în logistică au fost la mare căutare.

Acum 15 ani, grupul Bosch a înființat Bosch Management Support GmbH (BMS), o filială care oferă servicii ale foștilor angajați pentru munca în cadrul anumitor proiecte, precum și sarcini de consultanță de durată limitată.

Scopul a fost de a păstra deceniile de expertiză Bosch, în același timp transferând informațiile către asociații mai tineri.

Furnizorul global de tehnologie și servicii numără în prezent 1.600 de pensionari în grupul său de experți. De-a lungul carierei lor în cadrul Bosch, aceștia au dobândit, în total, echivalentul a peste 40.000 de ani de know-how.

În 1999, conceptul de expert senior a fost singurul de acest gen din Germania, iar de atunci a servit drept model pentru multe alte companii și organizații.

Echipe mixte de vârstă: rezultate mai bune

Citeşte mai mult...
 
Valerii Moraru si sotia sa – cei mai bogaţi moldoveni din România PDF Imprimare
Joi, 24 Iulie 2014 18:11

          Puţini români ştiu că proprietarii fostei celebre fabrici de bere Azuga, în prezent Azuga Waters, sunt cei mai bogaţi moldoveni din România.

                                       

     Conform Top 300 Capital, Valerii Moraru   si  sotia  sa  au o avere de 35 de milioane de euro. Ei au ajuns să deţină activele Bere Azuga şi o afacere înfloritoare, cu cinci branduri în piaţă.

   România este o piaţă destul de aglomerată pentru apa îmbuteliată. Problema e că aceia care îmbuteliază ape minerale certificate de Societatea Naţională a Apelor Minerale nu prea sunt protejaţi de concurenţa celor care o iau dintr-un puţ oarecare şi o vând la preţuri foarte mici.

   În Italia, de exemplu, există 578 de mărci de apă, în Franţa - 549, iar în Germania – 600. Din cele 27 de state europene, România se află pe locul 14, cu 57 de branduri, din care doar 20 sunt listate în marile hipermarketuri. Lansarea unui produs cu preţ mic face ca acesta sa fie atractiv, însă perioada de amortizare a investiţiei este triplă.

Citeşte mai mult...
 
Sa faci afaceri in Romania lui 2014 este, in continuare, un adevarat sport extrem PDF Imprimare
Marţi, 24 Iunie 2014 18:29

      Sa faci afaceri in Romania -  un adevarat sport extrem.

                                             

                     

   Poate mai mult ca oricand, trebuie sa iti alegi cu mare atentie partenerii, sa gandesti business-ul pornind de la realitati si nu de la promisiuni, indiferent de la cine vin, si sa strangi bani pentru "zile negre", pentru ca acestea vor continua sa vina, spun analistii
   Dovada ca business-ul scartaie in continuare in Romania - dincolo de statisticile oficiale privind cresterea economica - sunt datele de la Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC).
   Ultimele informatii, disponibile pentru perioada ianuarie-aprilie 2014, arata ca 8889 de firme au intrat in insolventa, declarandu-se incapabile sa mai functioneze in conditii normale. On perioada similara din anul trecut declarasera insolventa 10.379 firme (+14,36%)

Iar pe ansamblu, in ultimii 2 ani si 4 luni, s-au inregistrat 65.283 de firme in insolventa (26.807 in 2012 si 29.587 in 2013).

“Romania este tara cu cea mai mare pondere a insolventelor in totalul firmelor, cu procente de zeci de ori mai mari chiar si comparativ cu Polonia sau Ungaria”, afirma specialistii de la compania de business information si credit risk management KeysFin.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 15 din 36

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Companii