Total Media News

Companii
Vânzările Carrefour au înregistrat anul trecut o creştere organică de 3,9%, la 84 miliarde euro PDF Imprimare
Duminică, 18 Ianuarie 2015 09:48


    Vânzările grupului Carrefour au înregistrat anul trecut o creştere organică de 3,9%, la 84 de miliarde de euro, în timp ce avansul în termeni comparabili, excluzând benzinăriile, a fost de 2,8%.

    Creşterea organică a vânzărilor se referă la vânzările din magazinele operaţionale de cel puţin 12 luni, plus cele din magazinele nou înfiinţate în ultimele 12 luni, ţinând cont şi de unităţile închise temporar.

   Vânzările în termeni comparabili includ vânzările din magazinele aflate în funcţie de cel puţin 12 luni, dar nu şi vânzările magazinelor închise temporar.

    Aceste vânzări au fost calculate la curs valutar constant.

    Livrările de produse nealimentare au fost pozitive pentru prima oară în ultimii şase ani, în timp ce creşterea vânzărilor de alimente s-a accelerat, potrivit datelor publicate vineri de retailerul francez.

Citeşte mai mult...
 
România, printre ţările cu număr record de insolvenţe şi care "se chinuie" să se stabilizeze PDF Imprimare
Marţi, 13 Ianuarie 2015 13:22

    -  INSOLVENTA -

    România ocupă locul 10 din 42 de ţări într-un top Euler Hermes după creşterea numărului de insolvenţe în 2014, fiind inclusă în grupa ţărilor cu nivel record de firme intrate în incapacitate de plată şi care "se chinuie" să se stabilizeze, însă pentru acest an este estimată o scădere uşoară, de 1%.

    Potrivit estimărilor firmei de asigurare de credit comercial, anul trecut numărul insolvenţelor în România a crescut cu 5%, de la 29.997 în 2013 la circa 31.500 de firme, iar pentru 2015 estimează o scădere de 1%. În funcţie de evoluţia insolvenţelor din 2014, România a fost plasată pe locul 10 în lume din cele 42 de firme analizate de Euler Hermes, după Singapore (25%), Ungaria (12%), Italia (10%), Maroc (10%), Cehia (10%), Letonia (7%), Rusia (7%), Norvegia (6%) şi Slovacia (6%).

   "Ţările cu un nivel mare de insolvenţe şi care se chinuie să se stabilizeze sunt Franţa, Italia, Finlanda, Grecia, Norvegia, Ungaria, Cehia, Slovacia, România şi Maroc", se arată în raport.


Citeşte mai mult...
 
Firmele, obligate să aibă case de marcat cu jurnal electronic şi legătură ANAF PDF Imprimare
Joi, 25 Decembrie 2014 23:01

                               

   Guvernul  a  " UITAT"  sa  precizeze    cine  le da  bani comerciantilor  pentru   dotarea  caselor  de  marcat  cu  jurnale  electronice, pentru  modulul  GPRS  ,  si  pentru  intretinerea  (serviceul  acestuia  ) lunara............................................

asteptam  sa  se  indice si  sursa  de  bani ...........


   Ordonanţa de urgenţă în baza căreia firmele vor fi obligate să utilizeze case de marcat dotate cu jurnal electronic şi conectate la o bază de date a ANAF, anunţată la începutul lunii, a fost aprobată, marţi, de Guvern, în acelaşi timp fiind amânată o decizie privind introducerea loteriei fiscale.


    Ion Radu, directorul de dezvoltare al Danubius Exim, cel mai mare importator şi distribuitor de case de marcat din România, a declarat însă agenţiei MEDIAFAX ca

 proprietarii de magazine vor avea costuri mari odată cu trecerea la casele de marcat dotate cu jurnal electronic, dacă datele se vor transmite la ANAF în timp real, modulul de comunicaţie GPRS dublând costul unei case de marcat, la aproape 300 de euro.


 

Citeşte mai mult...
 
Grup Servicii Petroliere acuză ANAF de abuzuri PDF Imprimare
Sâmbătă, 20 Decembrie 2014 23:12


                                             

  Grup Servicii Petroliere (GSP) susţine că este ţinta a numeroase abuzuri din partea angajaţilor ANAF subordonaţi vicepreşedintelui instituţiei Florin Tunaru, ANAF derulând o inspecţie fiscală la GSP care durează de aproape doi ani, mult peste termenul legal, şi continuă abuziv deşi a fost suspendată.

   "Începând cu luna noiembrie, GSP a fost ţinta unor numeroase abuzuri săvârşite de funcţionari publici ai statului, angajaţi ai ANAF, aflaţi în subordinea domnului Florin Tunaru, vicepreşedinte ANAF, coordonator al inspecţiei fiscale", arată compania deţinută de omul de afaceri Gabriel Comănescu, într-un comunicat.

    Comănescu a declarat vineri într-o conferinţă de presă că abuzurile ANAF au pornit de la suspiciunea că GSP nu a plătit TVA pentru o tranzacţie de 96 milioane de dolari derulată în 2008 între două firme din grup privind vânzarea-cumpărarea a trei platforme marine de foraj petrolier.

 

Citeşte mai mult...
 
O româncă deţine o fabrică de cosmetice în Africa de Sud in loc de Romania PDF Imprimare
Sâmbătă, 06 Decembrie 2014 21:55

  " businessului Wild Olive African Artisans "

           

    În Africa e mai simplu decât în România. Este experienţa investitorilor români care şi-au deschis fabrici în străinătate, dar spun că nu au curaj să se extindă şi în România. Nu sunt drumuri, dar cel mai grav e că statul nu sprijină mediul privat.

    Mădălina Batia s-a mutat în 2006 în Africa de Sud. Acum vinde cosmetice de peste 4 milioane de euro doar în ţara ei de adopţie.

    Afacerea ei a pornit în 2007, când cumpărat o formulă de săpun de la un chimist din Cape Town. Făcea săpun natural în atelierul pe care îl improvizase în bucătărie. Acum are o fabrică, unde lucrează câteva zeci de angajaţi, iar cosmeticele de lux pe care produce ajung în cele mai pretenţioase magazine din Dubai, Singapore şi Europa.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 13 din 36

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Companii