Total Media News

Companii
Oltchim şi-a redus anul trecut aproape la jumătate pierderea, până la 509,4 milioane lei PDF Imprimare
Vineri, 13 Februarie 2015 19:37

                    

                             


   Oltchim (OLT), companie aflată în insolvenţă, şi-a redus cu 46% pierderea anul trecut, de la 946 milioane lei în 2013 la 509,4 milioane lei (114,6 milioane euro), în contextul utilizării a 24,3% din capacitatea de producţie, faţă de 20,6% în urmă cu un an.

    Veniturile totale au crescut cu aproape 10%, la 654,8 milioane de lei, comparativ cu 598 milioane de lei în 2013, iar cheltuielile au scăzut cu 26%, la 1,6 miliarde de lei.

     Mai mult, cheltuielile cu personalul au scăzut cu 80 de milioane de lei, pe fondul disponibilizării a 918 de angajaţi în iunie 2013.

 

Citeşte mai mult...
 
Rafinăria RAFO Oneşti va fi vândută la fier vechi PDF Imprimare
Marţi, 03 Februarie 2015 17:09

                                    

     Conform  MEDIAFAX , Firma Petrochemical Holding din Viena, acţionarul majoritar al RAFO Oneşti (RAF), a decis să vândă rafinăria la fier vechi, urmând ca terenul să fie folosit ca platformă industrială pentru o serie de proiecte tehnice.

     "Datorită situaţiei financiare a RAFO, îl împuternicesc pe directorul general RAFO SA să înceapă procedura de desfacere (vânzare) a activelor şi utilajelor aferente ale companiei", potrivit unui comunicat al companiei transmis marţi Bursei de Valori Bucureşti.

     Sumele obţinute din vânzarea instalaţiilor RAFO vor fi folosite pentru finanţarea activităţii curente, plata obligaţiilor de mediu şi întreţinea infrastructurii existente în vederea dezvoltării pe terenurile rafinăriei a unei platforme industriale pentru implementarea unor proiecte tehnice.

    "Preţul de vânzare a activelor şi a utilajelor se va stabili în baza preţurilor utilajelor pe piaţa second hand (utilaje folosite), dar nu poate fi mai mic decât preţul fierului vechi pe piaţa locală românească în ziua semnării contractelor de vânzare/cumpărare a utilajelor", precizează comunicatul.


Citeşte mai mult...
 
Softronic va produce locomotive în Ungaria PDF Imprimare
Joi, 29 Ianuarie 2015 19:17
                      
                             
    Producătorul de material rulant Softronic din Cra­iova, cu afaceri de 20 mil. euro, a semnat o înţelegere cu com­pania ungară LAC Holding prin care a pus bazele unui joint-venture în vederea  demarării producţiei de locomotive în Ungaria.
    Softronic va controla 51% din fabrica din Ungaria.
 
     Prezenţa antreprenorilor români peste hotare este redusă, până acum nu au mai fost producători locali care să construiască fabrici în alte ţări.
 
      „Este un pas extraordinar, am reuşit să ne extindem pe piaţa din Ungaria, având în vedere că puţine companii româneşti reuşesc acest lucru.  Ungurii şi-au exprimat posibilitatea de a face locomotive pentru alte ţări, ei au apropieri culturale, comerciale, pe care noi nu le avem.
Citeşte mai mult...
 
Iohannis a promulgat modificările la Codul Muncii PDF Imprimare
Marţi, 20 Ianuarie 2015 21:19

                        

     Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 53/2003, Codul muncii, care se referă la drepturile salariatului temporar şi la durata concediului de odihnă anual, după ce sesizarea de neconstituţionalitate depusă de PNL a fost respinsă de CC.

    Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii 53/2003, Codul Muncii, având ca iniţiatori 60 de deputaţi şi senatori PSD, a fost respinsă în aprilie de Senat, în calitate de primă Cameră sesizată, şi a fost adoptată de Camera Deputaţilor, forul legislativ decizional, în 3 decembrie 2014.

    Conform expunerii de motive, prin această reglementare s-a avut în vedere continuarea transpunerii Directivei 2008/104/CE privind munca prin agent de muncă temporară.

     Astfel, modificările au avut la bază faptul că dispoziţiile Directivei nu disting cu privire la natura contractului de muncă temporară, nu se face deosebirea cu privire la durata determinată sau nedeterminată a acestuia. De asemenea, prevederile Directivei stabilesc că lucrătorul lucrează temporar numai la întreprinderea utilizatoare.

 

Citeşte mai mult...
 
Din 1 februarie, firmele vor trebui sa completeze o declaratie in plus, pentru a obtine cod de TVA PDF Imprimare
Luni, 19 Ianuarie 2015 21:59

 

 

   ANAF a aprobat modelul unui nou formular fiscal, care va fi utilizat din 1 februarie, se mentioneaza intr-un act normativ publicat vineri in Monitorul Oficial. Documentul va fi folosit de catre firme, la inregistrarea in scopuri de TVA.

    Prin Ordinul ANAF nr. 112/2015, publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 40 din 16 ianuarie 2015, a fost aprobat un nou formular fiscal, care va putea fi utilizate de catre contribuabili din 1 februarie 2015.

     Mai exact, de luna viitoare anumiti contribuabili vor utiliza formularul 088Declaratie pe propria raspundere pentru evaluarea intentiei si a capacitatii de a desfasura activitati economice care implica operatiuni din sfera TVA. (consultati fisierul atasat).

Citeşte mai mult...
 


Pagina 12 din 36

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Companii