Total Media News

Cultura
2012 - Anul Caragiale în România PDF Imprimare
Luni, 30 Ianuarie 2012 14:53

Anul 2012 are o importanţă deosebită pentru România şi pentru teatrul românesc, fiind desemnat Anul Caragiale , datorită dublei aniversări: 160 de la naşterea şi 100 de ani de la moartea marelui dramaturg român, de al cărui nume se leagă comedii româneşti ce nu şi-au pierdut din actualitate, nici măcar la peste un secol de la apariţia lor.

                          

Anul 2012 are o importanţă deosebită pentru România şi pentru teatrul românesc, fiind desemnat Anul Caragiale, datorită dublei aniversări: 160 de la naşterea şi 100 de ani de la moartea marelui dramaturg român, de al cărui nume se leagă comedii româneşti ce nu şi-au pierdut din actualitate, nici măcar la peste un secol de la apariţia lor.

 

Citeşte mai mult...
 
Emisiune numismatică - monedă din argint dedicată aniversării a 10 ani de la introducerea bancnotelo PDF Imprimare
Sâmbătă, 28 Ianuarie 2012 12:20

În conformitate cu prevederile Legii nr.312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, Banca Naţională a României va pune în circulaţie, în scop numismatic, începând cu data de 30 ianuarie 2012, o monedă din argint dedicată aniversării a 10 ani de la introducerea bancnotelor şi monedelor euro.

 

 

                        

Citeşte mai mult...
 
Stagiunea de Compoziţie Britanică PDF Imprimare
Duminică, 22 Ianuarie 2012 20:15

   Stagiunea de compozitie britanica este un proiect initiat de British Council România, in cadrul programului New Work New Audiences.

 

      

Cea de-a doua editie debuteaza pe 16 decembrie 2011, cuprinzand o serie de patru concerte in care sunt prezentate creatii muzicale contemporane britanice in interpretarea unor muzicieni romani si britanici de prestigiu. Selectia lucrarilor a fost realizata de Philip Cashian, Directorul Catedrei de Compozitie a Academiei Regale de Muzica din Londra.

Citeşte mai mult...
 
FLORA ROMÂNIEI PE MĂRCILE POŞTALE PDF Imprimare
Miercuri, 18 Ianuarie 2012 17:13

O tematică foarte apreciată de către colecţionarii de mărci poştale, flora , este ilustrată de către Romfilatelia pe timbrele emisiunii „Flora României”.

                       

FLORA ROMÂNIEI PE MĂRCILE POŞTALE 

O tematică foarte apreciată de către colecţionarii de mărci poştale, flora, este ilustrată de către Romfilatelia pe timbrele emisiunii „Flora României”. Structurată pe două părţi, emisiunea prezintă într-o manieră ilustrativă inedită plante ce cresc pe teritoriul României, asociind imaginea florii cu cea a animalelor de la care provine denumirea populară a acestora.

Prima parte a emisiunii – Flora României I” – are 6 valori nominale şi ilustrează:

 

Citeşte mai mult...
 
Vlad Zamfirescu şi Cerasela Iosifescu în Cină cu prieteni Citeste mai mult: Vlad Zamfirescu şi Cera PDF Imprimare
Marţi, 17 Ianuarie 2012 10:20

ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti vă invită sâmbătă, 4 februarie, de la ora 19.00, la spectacolul Cină cu prieteni de Donald Margulies, în regia lui Claudiu Goga.

           

Timp de 12 ani, Gabe şi Karen, au petrecut vacanţe şi week-end-uri împreună cu Tom şi Beth; s-au invitat reciproc la nenumărate cine, şi-au crescut copii, şi-au împărtăşit experienţele de viaţă ca nişte adevăraţi prieteni, aşteptându-se ”să se îngraşe şi să îmbătrânescă împreună”. Un fapt surprinzător le dă viaţa peste cap. Acesta reprezintă un şoc cu efecte neaşteptate pentru ambele cupluri şi, în egală măsură, un prilej al unor reflecţii despre dragoste şi căsnicie, despre natura relaţiilor umane…

Citeşte mai mult...
 


Pagina 26 din 29

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate Cultura