Total Media News

International
NSA a spart si interceptat comunicatiile criptate ale ONU PDF Imprimare
Luni, 26 August 2013 09:18

          Agenţia Naţională americană pentru Securitate (NSA) a forţat accesul la sistemul intern de videoconferinţe al ONU, scrie săptămânalul german Der Spiegel în ediţia de duminică, citând documente confidenţiale ale agenţiei.


    Această interceptare a comunicaţiilor a generat o "creştere spectaculoasă a cantităţii de date provenind de la teleconferinţe şi a permis decriptarea acestor date", se arată într-un document NSA citat de săptămânal.

   Agenţia, care se află de mai multe luni în centrul unui scandal de dezvăluire de documente secrete de către Edward Snowden, relevând amploarea sistemului de supraveghere a Statelor Unite, a pătruns în sistemul ONU în vara lui 2012, scrie Der Spiegel. În trei săptămâni, numărul de comunicaţii decriptate de serviciile americane a crescut de la 12 la 458.

Citeşte mai mult...
 
Vladimir Putin interzice orice manifestatie in timpul Jocurilor Olimpice de la Soci PDF Imprimare
Sâmbătă, 24 August 2013 18:55

    Preşedintele rus Vladimir Putin a interzis orice adunare sau manifestaţie în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci, care vor avea loc în perioada 7-23 februarie, pe litoralul Mării Negre, potrivit unui decret publicat vineri.

                             

    Acest decret prezidenţial a fost semnat pe 19 august şi publicat vineri în ziarul oficial Rossiskaia Gazeta. Potrivit deciziei lui Putin, ''reuniunile, manifestaţiile, adunările şi marşurile (...) care nu au legătură cu desfăşurarea JO, dar prevăzute între 7 ianuarie şi 21 martie în zonele unde măsurile de securitate vor fi consolidate, vor avea loc într-o altă perioadă''.

    Astfel, prin decret este interzisă, de facto, orice adunare în timpul JO de iarnă, în apropierea instalaţiilor olimpice.

   Cu mai puţin de şase luni înaintea ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Soci, Rusia a devenit ţinta unor critici. Mai multe organizaţii neguvernamentale şi activişti homosexuali au cerut ca această ţară să fie privată de Jocurile Olimpice din 2014, în semn de protest împotriva unei legi ''antigay''.

Citeşte mai mult...
 
Uniunea Europeana a decis suspendarea furnizarii de echipamente de securitate si arme catre Cairo PDF Imprimare
Miercuri, 21 August 2013 19:50

    În cadrul unei reuniuni extraordinare de la Bruxelles, pe tema crizei egiptene, miniştrii de Externe au decis reexaminarea ajutorului pentru Egipt, ca reacţie la intensificarea violenţelor din această ţară, soldate sute de morţi în ultima săptămână.

                         

    Statele membre ale Uniunii Europene "au fost de acord privind suspendarea licenţelor de export pentru echipamentele care ar putea fi utilizate în cadrul represiunii interne", informează un comunicat oficial. Asistenţa în domeniul securităţii "va fi reexaminată", au decis miniştrii de externe europeni.

     Majoritatea ţărilor din cadrul Uniunii Europene au anunţat deja că vor suspenda livrarea de arme către Egipt, afectat de criză politică.

Citeşte mai mult...
 
Germania recunoaste moneda virtuala bitcoin ca instrument financiar PDF Imprimare
Luni, 19 August 2013 22:54

         Germania a recunoscut oficial moneda virtuală bitcoin ca "unitate de cont", respectiv ca instrument financiar care poate fi folosit în "cercurile multilaterale de cliring", potrivit Ministerului de Finanţe din această ţară.

                                

            Germania recunoaşte moneda virtuală bitcoin ca instrument financiar (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

       Bitcoin nu este clasificată ca ban electronic (e-money) sau monedă străină, ci mai degrabă ca instrument financiar supus reglementărilor bancare din Germania. Reprezintă mai degrabă «bani privaţi» care pot fi utilizaţi în cercurile multilaterale de cliring", potrivit unui comunicat al Ministerului german de Finanţe, relatează CNBC.

       O unitate de cont permite realizarea de comparaţii în timp a valorii unor bunuri sau servicii şi cuantificarea valorii adăugate în cadrul activităţii economice şi poate fi reprezentă de o monedă fără existenţa fizică a acesteia. Un exemplu de unitate de cont este dat de drepturile speciale de tragere (DST) ale FMI, în care se evaluează tranzacţiile, dar care nu sunt şi instrument de plată. Astfel, plăţile trebuie să se facă în monede aflate efectiv în circulaţie.

Citeşte mai mult...
 
Opt personalitati ale Romaniei au primit pasaport de ambasador al turismului PDF Imprimare
Luni, 19 August 2013 21:47

              Opt personalităţi ale României, majoritatea din lumea sportului, au primit, luni, paşaport de ambasador al turismului din partea Ministerului Turismului şi vor promova ţara în călătoriile lor în străinătate.


     Gabriela Szabo, Ivan Patzaichin, Ilie Năstase, Elisabeta Lipă, Grigore Leşe, Ştefan Popa Popa's şi Gheorghe Zamfir au primit diplome şi paşapoarte din partea ministrului delegat pentru Turism, Maria Grapini. De asemenea, i s-a acordat un paşaport de ambasador al turismului şi Iolanda Balaş, însă aceasta a lipsit la festivitatea de luni seară din motive de sănătate.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 65 din 90

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate International